Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Το Ευτροφία κάνει την διατροφή παιχνίδι για τα παιδιά

Το Ευτροφία κάνει την διατροφή παιχνίδι ...

Εκπαίδευση στην καλή διατροφή για παιδιά!

Η εκπαίδευση των παιδιών στην καλή διατροφή παίρνει νέα μορφή στην Πάτρα! Τα εργαστήρια διατροφής αποτελούν ένα καινούριο θεσμό που συνδυάζει  την εκπαίδευση στην καλή διατροφή με το παιχνίδι και τη δημιουργία. Το διατροφικό εργαστήρι Ευτροφία διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη φορά τα εργαστήρια διατροφής καθώς η ανταπόκριση των παιδιών και των γονέων στον περσινό κύκλο ήταν αναπάντεχα μεγάλη.

Τα εργαστήρια διατροφής απευθύνονται σε παιδιά νηπίου, πρώτης και δεύτερης σχολικής τάξης τα οποία μέσα από καλλιτεχνικές δραστηριότητες, κατασκευές, διαδραστικά παιχνίδια, μαγειρική, θεατρικό παιχνίδι και πολλά άλλα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τον κόσμο της διατροφής και να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στην καλή διατροφή.

Ενδεικτικά κάποια από τα θέματα που θα καλυφθούν στα εργαστήρια είναι:

- Το ταξίδι της διατροφής στο σώμα μας

- Ασβέστιο και σίδηρος: τα μαγικά συστατικά για γερά κόκαλα και δυνατούς μύες!

- Ποιο μέγεθος μερίδας μου αναλογεί; Πώς διατηρώ ένα φυσιολογικό βάρος και ποια η σημασία της φυσικής δραστηριότητας;

- Εικόνα σώματος και διαφορετικότητα

- Φτιάχνω το μενού της εβδομάδας! (πόσο συχνά πρέπει να καταναλώνονται οι διάφορες ομάδες τροφίμων, υγιεινά σνακ και γλυκά κλπ)

Οι υπεύθυνες Διαιτολόγοι του Ευτροφία Συμεοπούλου Μαρκέλλα και Λαμπροπούλου Μέμα που σχεδιάζουν τα εργαστήρια σε συνεργασία με τη μουσειοπαιδαγωγό Ψωμιάδη Βάλια μοιράστηκαν μαζί μας στο thebest.gr  το όραμά τους για τα εργαστήρια: «Τα παιδικά εργαστήρια διατροφής σχεδιάζονται με βασικό άξονα τη βιωματική εκπαίδευση και περνούν στα παιδιά σημαντικά μηνύματα γύρω από τη διατροφή και τη συμπεριφορά απέναντι στο φαγητό με πολύ όμορφο τρόπο, καθώς πρόκειται για ένα πεδίο ιδιαίτερα ευαίσθητο. Παράλληλα, τα παιδιά περνάνε δημιουργικά το χρόνο τους και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους μέσα σε ένα κλίμα παιχνιδιού και δημιουργίας. Όπως φάνηκε και πέρυσι, τα παιδιά λατρεύουν τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική και έτσι προσπαθούμε να την εντάσσουμε σχεδόν σε κάθε εργαστήρι. Άλλωστε το σημαντικό είναι να καταλάβουν πως δεν υπάρχει απαγορεύεται και μη, όλα τα τρόφιμα μπορούμε να τα καταναλώνουμε απλά μερικά με παραπάνω μέτρο».

Τα εργαστήρια θα διενεργούνται κάθε Σάββατο από 18 Οκτωβρίου για ένα δίωρο. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή άμεσα λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Ευτροφία – διατροφικό εργαστήρι

Μαιζώνος 52, 26221

2610 220 159

[email protected]

fb: eutrofiapatra

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being