Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"Σκίζει" εμπορικά η νεανική περιπέτεια «The Maze Runner – Ο Λαβύρινθος» σε ΗΠΑ και Ελλάδα

"Σκίζει" εμπορικά η νεανική πε...

Στη χώρα μας ήδη ξεπέρασε τα 20.000 εισιτήρια - Το φιλμ παίζεται και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε

Βασισμένο στο πρώτο βιβλίο της τριλογίας επιστημονικής φαντασίας του James Dashner, είναι το φιλμ «Maze Runner – Ο Λαβύρινθος» σε σκηνοθεσία του Wes Ball, το οποίο ήρθε 1ο στο Αμερικάνικο box office, το τριήμερο 19-21 Σεπτεμβρίου 2014 με πάνω από 33 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις ενώ αρκετά καλά πήγε και στις Ελληνικές αίθουσες, με σχεδόν 20.000 εισιτήρια σε 36 αίθουσες πανελλαδικά, σε διανομή της Odeon.

H ταινία προβάλλεται και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, στην Ακτή Δυμαίων (για 2η εβδομάδα από σήμερα). Όπως αναφέρθηκε μάλιστα από το στούντιο παραγωγής, την 20th Century Fox, η επιτυχημένη έναρξη της ταινίας στα Αμερικάνικα ταμεία ήταν αρκετή για να αποφασιστεί και η συνέχεια του φιλμ που θα βγει στις αίθουσες τον Σεπτέμβριο του 2015.

Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, ο νεαρός Thomas (Dylan O'Brien) ξυπνά με αμνησία  σε ένα ψυχρό ασανσέρ που οδηγεί σε ένα μυστήριο μέρος. Μια άγνωστη κοινότητα, περικυκλωμένη από ένα γιγάντιο λαβύρινθο. Όσοι ζουν εκεί επιβιώνουν φροντίζοντας τη γη χωρίς εξωτερική βοήθεια. Ο Thomas δεν θυμάται τίποτε από το παρελθόν, παρά μόνο το όνομά του.

Το ίδιο ισχύει και για όλους τους άλλους που βρίσκονται παγιδευμένοι μαζί του. Κάθε τριάντα ημέρες ένα καινούριο μέλος προστίθεται στην ομάδα, όπως ακριβώς και ο Thomas. Όλες οι προσπάθειες απόδρασης από το λαβύρινθο έχουν αποτύχει και όλοι έχουν εγκαταλείψει την ελπίδα. Μέχρι που ένα ημι-λιπόθυμο κορίτσι φτάνει για πρώτη φορά με το αναβατόριο, κουβαλώντας ένα αινιγματικό σημείωμα...

Είναι άραγε το μυστικό για την έξοδο από το λαβύρινθο; Η απάντηση δίνεται στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Η συγκεκριμένη Αμερικανική ταινία που χωρίς να φτάνει το επίπεδο των «Hunger Games, Αγώνες Πείνας» κατάφερε να προσελκύσει το νεανικό κυρίως κοινό αφήνοντας στη 2η θέση την περιπέτεια «Walk among the tombstones» με τον Λίαμ Νίσον (έκανε 12 εκατομμύρια δολάρια), έχει για πρωταγωνιστές τους Γουίλ Πούλτερ, Ντίλαν Ο'Μπράιεν, Κι Χονγκ Λι, Κάγια Σκολεντάριο και την Πατρίτσια Κλάρκσον.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture