Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η νέα αστυνομική περιπέτεια "The Equalizer" με τον Ντενζέλ Ουάσινγκτον, από 25 Σεπτεμβρίου 2014 στις Πατρινές αίθουσες - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΕΙΛΕΡ

Η νέα αστυνομική περιπέτεια "The Eq...

Στην ταινία πρωταγωνιστεί και η ανερχόμενη νεαρή ηθοποιός Κλόε Γκρέις Μόρετζ

Βασισμένο στην ομώνυμη αστυνομική τηλεοπτική σειρά του CBS (που προβλήθηκε την περίοδο 1985-1989) είναι το νέο Αμερικάνικο αστυνομικό φιλμ με τίτλο «The Equalizer» με πρωταγωνιστή τον δύο φορές βραβευμένο με Όσκαρ, μαύρο ηθοποιό Ντενζέλ Ουάσινγκτον.

Το φιλμ που θα αρχίσει να προβάλλεται από τις 25 Σεπτεμβρίου 2014 στις Ελληνικές αίθουσες σε διανομή από την εταιρεία Feelgood Entertainment, ταυτόχρονα σχεδόν με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, είναι μια ανθρωποκεντρική ταινία δράσης με αγωνιώδη πλοκή και δυνατές ερμηνείες.

Ο σκηνοθέτης Antoine Fuqua (Olympus Has Fallen) συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον Denzel Washington, μετά την «Ημέρα Εκπαίδευσης, το 2002, η οποία μάλιστα είχε εξασφαλίσει το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου στον διάσημο ηθοποιό. Το καστ του «The Equalizer» (η σχετική διαφημιστική αφίσα ήδη φιγουράρει στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε στην Πάτρα όπου και αναμένεται επίσης η ταινία) συμπληρώνει η ανερχόμενη σταρ του Χόλιγουντ Chloe-Grace Moretz (Hugo, Kick-Ass) μαζί με την ξεχωριστή ηθοποιό Melissa Leo (Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για το «The Fighter»), η οποία υποδύθηκε πέρυσι και την αινιγματική κακιά στο φιλμ "Prisoners" με τον Χιου Τζάκμαν.

Στον πυρήνα της δράσης βρίσκεται ένας μοναχικός χαρακτήρας που βοηθάει τους αδύναμους, πυροδοτώντας έτσι μια κλασική περιπέτεια κάθαρσης. Ο Robert McCall (Denzel Washington), ένας πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών, αναλαμβάνει υποθέσεις για λογαριασμό απλών ανθρώπων που τον έχουν ανάγκη. Όταν αποφασίσει να βοηθήσει τη νεαρή πόρνη Teri (Chloe- Grace Moretz), βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν αδίστακτο Ρώσο μαφιόζο και θα χρειαστεί να δώσει μία από τις σκληρότερες μάχες της καριέρας του.

Στην ταινία που αναμένεται με ενδιαφέρον από τους λάτρεις της αστυνομικής περιπέτειας, παίζει και ο 48χρονος Νεοζηλανδός ηθοποιός Martin Csokas, ο οποίος είναι γνωστός και από την συμμετοχή του στον "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών".

«H έμφυτη τάση για απονομή δικαιοσύνης είναι το καύσιμο που κινεί τον Robert McCall στην περιπέτεια The Equalizer. Ο Robert McCall δεν είναι και ιδιαίτερα περήφανος για το παρελθόν του. Έχει κάνει κάποια πολύ άσχημα πράγματα και προσπαθεί τώρα να τα ξεπεράσει. Η αναπτυγμένη αίσθησή του για δικαιοσύνη διεγείρεται ξανά, όταν μια αβοήθητη κοπέλα στρέφεται σε εκείνον. Η ήσυχη ζωή που μάταια προσπαθούσε να ζήσει πάει περίπατο” τονίζει εμφατικά ο πρωταγωνιστής Denzel Washington.

Ο σκηνοθέτης Antoine Fuqua που μετά την ταινία «Ημέρα Εκπαίδευσης» συνεργάστηκε ξανά με τον Denzel Washington σχολίασε πως στον χαρακτήρα του McCall «βρίσκει κανείς κάποια αρχετυπικά ηρωικά γνωρίσματα που κληρονομούνται μέσα από γενετικούς κώδικες. Αντιμετώπισα την ταινία σαν μια ιστoρική αναδρομή, σαν τα γουέστερν που έκανε ο Sergio Leone. Στην ταινία βλέπουμε αυτόν τον αντιήρωα να αντιμετωπίζει ένα εσωτερικό δίλημμα για το αν θα πρέπει να σηκώσει το όπλο του ή όχι. Όταν βλέπει, όμως, ανθρώπους να κινδυνεύουν δεν διστάζει καθόλου. Είναι εκπαιδευμένος για κάτι τέτοιο».

«Όλοι θέλουμε να πιστεύουμε πως εκεί έξω υπάρχει κάποιος που μπορεί να μας βοηθήσει, αρκεί μόνο να γνωρίζαμε πώς θα τον εντοπίσουμε», πρόσθεσε ο παραγωγός Jason Blumenthal. «Αν είχαμε τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε κάπως μέσα από το διαδίκτυο και να ζητήσουμε τη βοήθειά του. Θέλω να πιστεύω πως την ύστατη αυτή στιγμή κάποιος θα τα παρατούσε όλα και θα έτρεχε για βοήθεια. Χωρίς δεύτερες σκέψεις. Γιατί έτσι! Αυτός δεν θα ήταν άλλος από τον Equalizer».

H ταινία είναι βασισμένη στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του ’80. Η κεντρική ιδέα παραμένει η ίδια, ένας άντρας, άρτια εκπαιδευμένος, προσπαθεί να “εξαλείψει” τις αδικίες που γίνονται εις βάρος ανήμπορων ανθρώπων. «Η λέξη “equalizer” έχει τρομερή δυναμική» παρατηρεί ο Blumenthal. «Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι υπάρχει μια ανισορροπία αυτήν τη στιγμή στον κόσμο. Έτσι η έννοια να δημιουργήσεις μια ισορροπία, να εξισώσεις κάτι έχει βαρύνουσα σημασία πια. Πιστεύω πως ο τίτλος της ταινίας είναι άκρως επίκαιρος».  Όσο για την ταλαντούχα Chloë Grace Moretz που πέρυσει έπαιξε στο ριμέικ του θρίλερ «Carrie», ανέφερε για την Teri, το νεαρό κορίτσι που θα σώσει ο McCall.

«O McCall - Γουάσινγκτον είναι ο πιο γλυκός και γοητευτικός άνθρωπος με ένα τεράστιο χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του. Την επόμενη στιγμή, όμως, μπορεί να γίνει ο πιο σκληρός δολοφόνος που υπάρχει. Τότε σκέφτεσαι, “Γουάου, αυτό έγινε πολύ γρήγορα!”».

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture