Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Ιατρικό συνέδριο για την θαλασσαιμία και άλλα συχνά νοσήματα του Ελληνικού πληθυσμού, θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα

Ιατρικό συνέδριο για την θαλασσαιμία και...

Στις 19 και 20/9/2014 στο Porto Rio - Κεντρικός ομιλητής είναι ο καθηγητής Ιατρικής και Γονιδιακής θεραπείας Γιώργος Σταματογιαννόπουλος

Αυτή την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014 πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Πάτρα το Συνέδριο Γονιδιακής και Κυτταρικής Θεραπείας, Πρόγραμμα ΕΣΠΑ, 09ΣΥΝ-12-1159, www.gecethernet.gr.

Το επιστημονικό ιατρικό συνέδριο θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα συνεδρίων του Ξενοδοχείου Porto Rio με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων - ομιλητών από όλο τον κόσμο.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο διακεκριμένος πανεπιστημιακός καθηγητής ιατρικής Γιώργος Σταματογιαννόπουλος από το Σιάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Επίσης προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι ο Thomas Ryan από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, ο Giacomo Oliveira από το Μιλάνο, ο Τάκης Αθανασόπουλος από το Πανεπιστήμιο Wolverhampton  του Ηνωμένου Βασιλείου, η Ειρήνη Παπαπέτρου του I.S of Medicine, Mount Sinai, New York των ΗΠΑ, ο Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, η Ρεβέκκα Μάτσα από το Ιατρικό Ερευνητικό Κέντρο Παστέρ της Αθήνας, και άλλοι σημαίνοντες επιστήμονες – ερευνητές του αντικειμένου της γονιδιακής και κυτταρικής θερεπείας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Αγλαΐα Αθανασιάδου, Ομότιμη Καθηγήτρια Βιολογίας – Μοριακής Γενετικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Τηλ.: 2610 997689. Η κυρία Αθανασιάδου είναι στην επιστημονική – οργανωτική επιτροπή του ιατρικού συνεδρίου.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 19/9/2014 στις 17.00 το απόγευμα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο πρόγραμμα του διήμερου συνεδρίου, η Κοινοπραξία του Προγράμματος ΕΣΠΑ 09ΣΥΝ-12-1159, GECETHERNET, Δίκτυο Παραγωγής Νέων Συστημάτων και διαδικασιών Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας για την Θαλασσαιμία και άλλα συχνά νοσήματα στον ελληνικό πληθυσμό, οργανώνει το πρώτο συνέδριο στην Γονιδιακή και Κυτταρική θεραπεία στην Ελλάδα από Ελληνικές ερευνητικές ομάδες.

*Την Γραμματεία του Συνεδρίου έχει αναλάβει η CPR - Λουκία Σιμονοβίκη-Κορδοπάτη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being