Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

JP Morgan: Θετική για την Ελλάδα και φιλική για τις αγορές η κατάργηση της τρόικας

JP Morgan: Θετική για την Ελλάδα και φιλ...

Ξαφνιασμένη με την έκταση των υπο-αποδόσεων

Ξαφνιασμένη με την έκταση των υπο-αποδόσεων που εμφάνισαν οι ελληνικοί τίτλοι την περασμένη εβδομάδα δηλώνει η JP Morgan με τελευταία έκθεσή της.

Και σπεύδει να διασκεδάσει τους φόβους των αγορών, τους οποίους συνδέει κυρίως με τα σενάρια αποχώρησης της τρόικας από την Ελλάδα, λέγοντας ότι η μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία θα είναι θετική για τη χώρα αλλά και φιλική προς τις αγορές.

Η JP Morgan αποδίδει τις υπο-αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων κατά το τελευταίο διάστημα και ειδικά κατά την τελευταία εβδομάδα στους εξής παράγοντες:

* Τη γενική μείωση της διάθεσης για ρίσκο, με τις διεθνείς αγορές υψηλών αποδόσεων να βρίσκονται σε φάση διόρθωσης τις τελευταίες εβδομάδες.

* Το άρθρο του Reuters στις 4 Αυγούστου, σύμφωνα με το οποίο η ΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει τις τριμηνιαίες αξιολογήσεις της Ελλάδας από την τρόικα από ένα εξαμηνιαίο τσεκ απ από μια ειδική task force της Κομισιόν. Το άρθρο έγραφε ότι ο στόχος μιας τέτοιας κίνησης θα ήταν να μετριαστεί η κοινωνική αγανάκτηση απέναντι στη λιτότητα και να δοθεί κάποια στήριξη προς την κυβέρνηση συνασπισμού. Όμως, καθώς οι υπο-αποδόσεις των ελληνικών τίτλων επιταχύνθηκαν μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ, η JP Morgan εξηγεί ότι η αγορά ερμήνευσε την επιείκεια ως καταστροφική για τη μακροπρόθεσμη προσπάθεια μεταρρυθμίσεων, θεωρώντας ότι η κυβέρνηση θα λοξοδρομήσει από το μονοπάτι των διαρθρωτικών αλλαγών εάν δεν υπάρχει αυστηρή εποπτεία από την τρόικα.

* Τα πρόσφατα εγχώρια μακροοικονομικά στοιχεία (λιανικές πωλήσεις, βιομηχανική παραγωγή), που υπήρξαν αρκετά αδύναμα.

Μετά από αυτά, η JP Morgan δηλώνει έκπληκτη με την έκταση που έλαβε η πτώση των ελληνικών ομολόγων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά