Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

H Πατρινή Δάφνη Ζουρνατζή μιλάει στο θείο Άκη

H Πατρινή Δάφνη Ζουρνατζή μιλάει στο  θείο Άκη

Μια μεγάλη φωνή

Η Δάφνη Ζουρνατζή είναι ένας άνθρωπος της πόλης μας. Είναι μάλιστα  από τους ανθρώπους της πόλης που έχουν κάτι να πουν. Πόσο μάλλον να τραγουδήσουν. Η  παρουσία της δίπλα σε φτασμένους τραγουδιστές το έχει αποδείξει πολλάκις. Αφορμή για αυτόν τον διάλογο με το θείο Άκη είναι η σημερινή συναυλία της ορχήστρας νυκτών εγχόρδων στην Κεφαλονιά. Η Δάφνη συμμετέχει στη σημερινή βραδιά ως μέλος της ορχήστρας αλλά και ως τραγουδίστρια στο πλευρό του Κώστα Θωμαϊδη.

Δάφνη, σε γνωρίσαμε πριν 2 χρόνια μέσω της συμμετοχής σου στην παράσταση ‘Μάνος Χατζιδάκις τώρα’ με τον Δ. Σαββόπουλο και την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων της Πάτρας.

Ναι. Πριν από δυο χρόνια, μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία.  Εκτός από την συμμετοχή μου σαν μέλος της "Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων Θανάσης Τσιπινάκης του Δήμου Πατρέων, να τραγουδήσω στη συναυλία "Μάνος Χατζιδάκις τώρα" με τον Διονύση Σαββόπουλο. Ήταν μια πρόταση που μου έκανε ο Θανάσης Τσιπινάκης λίγο πριν φύγει απ τη ζωή. Ίσως από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής μου διότι πέρα από το καθαρά δημιουργικό άγχος για την σωστή απόδοση ενός δύσκολου τραγουδιού όπως είναι το "Κραταιά ως Θάνατος Αγάπη" του Μάνου Χατζιδάκι, αλλά και άλλων ήταν η πρώτη φορά που θα εμφανιζόμουν σε τόσο σημαντικούς συναυλιακούς χώρους στην Ελλάδα και την Κύπρο. Το μόνο που μπορώ να πω πλέον με σιγουριά ,είναι πως μέσα από αυτόν τον κύκλο 10 συναυλιών και την συνεργασία μου με όλους αυτούς τους σπουδαίους μουσικούς, κατάφερα να βιώσω μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία και να οριοθετήσω τα πλαίσια και τους στόχους της μελλοντικής μου πορείας .

 

Με ποιους καλλιτέχνες, είτε αυτοί είναι τραγουδιστές είτε μουσικοί θα ήθελες να συμπράξεις επί σκηνής?

Μέσω της ορχήστρας όλα αυτά τα χρόνια μου έχει δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσω πολλούς αξιόλογους μουσικούς όλων των ειδών. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω σκεφτεί αν θα ήθελα να συμπράξω κάποια στιγμή με κάποιον συγκεκριμένο καλλιτέχνη. Αυτό όμως που θέλω να συμβεί στο άμεσο μέλλον είναι να δώσω μια άλλη πινελιά στο τραγούδι ξεφεύγοντας από τα τετριμμένα της εποχής μας. Προς το παρόν είμαι συγκεντρωμένη στη συναυλία που θα δώσει η Ο.Ν.Ε. στο Φισκάρδο Κεφαλλονιάς με κύριο ερμηνευτή το Κώστα Θωμαΐδη και μένα.

Πέραν του ερμηνευτικού ρόλου, στην Ο.Ν.Ε. έχεις και ρόλο ως μέλος της ορχήστρας παίζοντας μαντολίνο. Πόσα χρόνια παρουσίας μετράς ?

Ναι ! Βασικά παίζω μαντολίνο στην "Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Θανάσης Τσιπινάκης" και παράλληλα διδάσκω στη σχολή μαντολίνου αυτής. Η ορχήστρα είναι ένας πολιτιστικός θεσμός πολλών ετών που δημιούργησε ο αείμνηστος Θανάσης Τσιπινάκης και έδωσε σε αυτή μια ταυτότητα η οποία θα μείνει ανεξίτηλη στο πέρας των χρόνων. Μέσα από την πολύχρονη συμμετοχή μου διαμόρφωσα τις μουσικές μου προτιμήσεις και κατάλαβα πως μπορώ να συνυπάρχω με διαφορετικούς ανθρώπους μέσω της μουσικής .Οπότε η απάντηση μου στο ερώτημα σου, είναι πως η ορχήστρα πλέον είναι η δεύτερη οικογένεια μου, και η Βάγια Ζεππάτου που έχει αναλάβει αυτό τον δύσκολο ρόλο να κρατήσει την ορχήστρα ζωντανή και δημιουργική, Είναι ένας άνθρωπος που αγαπώ πολύ και θα στηρίζω πάντα!

Πόσα χρόνια ασχολείσαι είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά με το τραγούδι?

Πιο καλά θα έλεγα πως μου ταιριάζει η φράση "ασχολούμαι ερασιτεχνικά με το τραγούδι". Οπότε αν ξεκινήσουμε έτσι ,από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Το τραγούδι ταυτίζεται με την ύπαρξη μου. Ήξερα ήδη από πολύ μικρή ηλικία ότι θα ασχοληθώ σίγουρα με αυτό. Αυτό όμως που δεν ήξερα, ήταν ότι και οι σπουδές μου θα ήταν πάνω στη μουσική σε ένα πιο ευρύ αντικείμενο και όχι κάπου συγκεκριμένα. Η αλήθεια είναι, πως δεν έχω ακόμα ηχογραφήσει κάτι δικό μου αν και κάτι υπάρχει στα σκαριά οπότε αναμένουμε για το βάπτισμα του πυρός!

Φέτος σε απολαύσαμε στο Ηρώδειο αλλά και στο ρωμαϊκό ωδείο της Πάτρας «σιγοντάροντας» αν μου επιτρέπεις την έκφραση τον Μανώλη Μητσιά σε έναν ενδιαφέροντα μουσικό διάλογο μεταξύ του Μάνου Χατζιδάκι και του Βασίλη Τσιτσάνη.

Ναι φέτος για άλλη μια φορά συμμετείχα στο Ηρώδειο και στο Αρχαίο Ωδείο «σιγοντάροντας» τον Μανώλη Μητσιά. Για μένα τρομερή εμπειρία, όχι τόσο για την συμμετοχή μου η οποία σαφώς και ήταν σημαντική, αλλά για την ευκαιρία να γνωρίσω έναν τόσο ευγενικό και καλοσυνάτο άνθρωπο όπως είναι ο κ. Μητσιάς. Πιστεύω πως πέρα από την καλλιτεχνική μας φύση, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ο χαρακτήρας μας και πως αυτός μένει αναλλοίωτος στο χρόνο. Όταν αυτή συνταγή πετύχει τότε δεν έχεις να κάνεις κάτι άλλο, παρά μόνο να δώσεις την ψυχή σου και να προσφέρεις απλόχερα την ευκαιρία στον κόσμο να ταξιδέψει μαζί σου.

Την Δεύτερα 28 Ιουλίου η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων με ερμηνευτές τους Κ. Θωμαίδη και Δ. Ζουρνατζή παρουσιάζει στην Κεφαλονιά τα «Τραγούδια για τα Μονοπάτια της Ερίσου». Αξίζει να σημειωθεί πως η συναυλία θα διεξαχθεί πλησίον του πατρικού σπιτιού του Νίκου Καββαδία στο πανέμορφο Φισκάρδο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture