Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Απόψε η κεντρική εκδήλωση του 19ου Φετιβάλ Σταφίδας στο Γρηγόρι Αιγιαλείας - Θα τραγουδήσει η Γωγώ Τσαμπά

Απόψε η κεντρική εκδήλωση του 19ου Φετιβ...

Θα παρουσιαστεί και το συλλεκτικό φωτογραφικό λεύκωμα για την μαύρη σταφίδα, τον «φρουτένιο χρυσό» της Αιγιάλειας

Πραγματοποιείται σήμερα,  Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014, η κεντρική εκδήλωση (γιορτή σταφίδας) του 19ο Φεστιβάλ Σταφίδας, που διοργανώνει ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Γρηγόρι Αιγιαλείας «Ο Άγιος Γρηγόριος», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:

Λίχνισμα αποξηραμένης σταφίδας (σε μάκινα).

Εκθέσεις: εργαλείων καλλιέργειας σταφίδας, γεωργικών μηχανημάτων (αγροτικός οίκος Γεωργίου), τοπικών προϊόντων.

Φωτογραφικό Λεύκωμα με τίτλο: Μαύρη Σταφίδα Ο « Φρουτένιος Χρυσός» της Αιγιάλειας, έκδοση του Συλλόγου το έτος 2014.

Απόδοση αναμνηστικών «τιμής ένεκεν» σε παλαιούς εργάτες, από Άρτα και Καλάβρυτα, για την προσφορά τους στην καλλιέργεια  της σταφίδας.

Δωρεάν διάθεση συσκευασμένης σταφίδας-προσφορά της Ε.Α.Σ. Αιγιαλείας.

Δημοτικό-Λαϊκό γλέντι με μουσική από ορχήστρα με την δημοφιλή τραγουδίστρια λαικόδημοτικών ασμάτων Γωγώ Τσαμπά στην πλατεία Γρηγόρι, με είσοδο και πίστα ελεύθερη για το κοινό.

Η Γωγώ Τσαμπά με καταγωγή από τον Ορχομενό Βοιωτίας έχει κάνει θραύση τελευταία με κομμάτια που έχουν αγαπηθεί πολύ από τον κόσμο όπως «Τα Καγκέλια» και «Δεν σου κάνω τον άγιο».

Στην Κεντρική Εκδήλωση θα παρουσιαστεί και το Φωτογραφικό Λεύκωμα με τίτλο: Μαύρη Σταφίδα Ο « Φρουτένιος Χρυσός» της Αιγιάλειας, έκδοση του Συλλόγου το έτος 2014. Στο λεύκωμα αυτό εμφανίζονται, με φωτογραφίες, όλες οι εργασίες δημιουργίας μιας νέας σταφίδας, αλλά και όλες οι ετήσιες εργασίες της καλλιέργειας από το ξελάκκωμα μέχρι τον τρύγο, την αποξήρανση, τη διάθεση της Κορινθιακής σταφίδας, καθώς και παλαίμαχοι εργάτες του σκαψίματος και του τρύγου της σταφίδας.  Σε άλλα κεφάλαια  γίνεται αναφορά στην ιστορία της Κορινθιακής σταφίδας, την μεγάλη διατροφική της αξία. Επίσης η σταφίδα στην γαστρονομία, η σταφίδα στην ποίηση, ο πολιτισμός της σταφίδας κ.α.

Το φωτογραφικό υλικό έχει ληφθεί από τα χωριά της Αιγιάλειας που καλλιεργούν σταφίδα, με πρωτοβουλία του Συλλόγου, σε συνεργασία και με την σύμφωνη γνώμη των σταφιδοπαραγωγών που εμφανίζονται, από το έτος 2004 μέχρι και το έτος 2014.

Την παρουσίαση του βιβλίου, θα πραγματοποιήσει η κα Μπεντεβή Βάνα, Πρόεδρος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρίας Αιγιάλειας (Ι.Λ.Ε.Α.).

Χορηγοί του φετινού Φεστιβάλ Σταφίδας είναι οι:

Ε.Α.Σ. Αιγιαλείας, PRIMAROLI Α.Ε., ΑΧΑΪΚΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ Α.Ε.Β.Ε., ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ Ο.Ε., Μιχαλόπουλος Κωνσταντίνος του Δημητρίου, DEMOTES ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View