Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Δωρεάν masterclass θα παραδώσει την Τετάρτη το πρωί στην Πάτρα η διάσημη Αμερικανίδα χορογράφος Rebecca Lazier

Δωρεάν masterclass θα παραδώσει την Τετά...

Την Πέμπτη θα παρουσιάσει στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο την παράσταση της «Coming Together/Attica»

Ο ερχομός της για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την Πάτρα αποτελεί σίγουρα ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για το φετινό καλοκαίρι.

Ο λόγος για την διάσημη Αμερικανίδα χορογράφο Rebecca Lazier, η οποία ως γνωστό την Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014 στις 21.30 θα παρουσιάσει στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας την παράσταση της με τίτλο «Coming Together/Attica». Η βραδιά μάλιστα τελεί υπό την αιγίδα της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Εκτός όμως από την παράσταση που εμπνέεται από ένα ιστορικό γεγονός, την εξέγερση  των φυλακισμένων στις φυλακές Attica στην πολιτεία της Νέας Υόρκης με το αίτημα να αναγνωριστεί το δικαίωμά τους να τους φέρονται «ως ανθρώπινα όντα», η Rebecca Lazier θα δώσει και ένα Masterclass για χορευτές και σπουδαστές χορού στην Πάτρα, την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014, 11:30-13:00, στο κέντρο χορού Dancarte (οδός Καρόλου 1 και Όθωνος Αμαλίας).

Από το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας καλούνται οι ενδιαφερόμενοι / ες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το masterclass με την Rebecca Lazier να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή – είναι δωρεάν – στην Ράνια Σταμίρη  στο τηλ. 2610 -  390 – 914 ή  στο mail [email protected] αποστέλλοντας το ονοματεπώνυμό και τηλέφωνο επικοινωνίας. Επίσης μπορεί να συμπληρώσει την σχετική φόρμα στο site του Πολιτιστικού Οργανισμού patrasculture.gr. (θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας).

Η Rebecca Lazier έχει γεννηθεί στην περιοχή της Νέας Σκωτίας και έχει λάβει εκπαίδευση στον χορό στο Royal Winnipeg Ballet. Όνειρο και επιθυμία της ήταν να γίνει μπαλαρίνα αλλά ένας τραυματισμός της άλλαξε τα πλάνα.

Η Lazier διδάσκει τα πάντα από τεχνική, ανατομία και improvisation – αυτοσχεδιασμό μέχρι χορογραφία στους μαθητές του Hartford Ballet, Trinity College, Wesleyan University καθώς και στο State Conservatory στην Istanbul.

Σήμερα μητέρα τριών παιδιών η Lazier έχει επίσης ιδρύσει την δική της εταιρεία και γράφει ένα βιβλίο (με προσωρινό τίτλο, Question Technique: Plan Critically to Teach Creatively).

Eκ των χορηγών επικοινωνίας είναι και το thebest.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture