Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

H ταινία κινουμένων σχεδίων "Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας" παίζεται απόψε στο Λαικό θεατράκι της οδού Γερμανού στην Πάτρα

H ταινία κινουμένων σχεδίων "Πώς να...

Στο πλαίσιο των προβολών της ΚΝΕ για νέα ζευγάρια και ανέργους

Η πολύ μεγάλη εμπορική επιτυχία «Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας - How to Train Your Dragon» που το 2010 είχε κάνει διεθνείς εισπράξεις της τάξης των 495 εκατομμυρίων δολαρίων, θα προβληθεί σήμερα Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014 μετά τις 21.00 στο Λαικό θεατράκι στην οδό Γερμανού και Ηλείας στην Πάτρα, στο πλαίσιο των κινηματογραφικών προβολών για νέα ζευγάρια και ανέργους που διοργανώνει για δεύτερο συνεχές καλοκαίρι η τοπική οργάνωση της ΚΝΕ.

Η είσοδος στις προβολές  ταινιών που θα κρατήσουν έως και τις 18 Αυγούστου (έχουν προγραμματιστεί πολλά ενδιαφέροντα φιλμ) είναι δωρεάν.

Το «Πώς να Εκπαιδεύσετε τον Δράκο σας» που φέτος (πριν ένα μήνα βγήκες στις αίθουσες η συνέχεια του) είναι Αμερικανική ταινία φαντασίας κινουμένων σχεδίων σε μορφή 3D, παραγωγής 2010 και βασίζεται στο Βρετανικό ομότιτλο μυθιστόρημα της Κρεσίντα Κόουελ. Την ταινία σκηνοθέτησαν οι Κρις Σάντερς και ο Ντιν ΝτεΜπλουά, οι οποίοι έχουν υπογράψει επίσης την ταινία της Disney, Λίλο & Στιτς - Lilo & Stitch». Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ηθοποιοί που δανείζουν τις φωνές τους είναι οι Τζέι Μπαρουσέλ, Τζέραρντ Μπάτλερ, Κρεγκ Φέργκιουσον, Αμέρικα Φερέρα, Τζόνα Χιλ, Κρίστοφερ Μιντζ-Πλας, Τ.Τζέι Μίλερ, Κρίστεν Γουίγκ και Ντέιβιντ Τέναντ

Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα μυθικό Βίκινγκ κόσμο, όπου ένας νεαρός Βίκινγκ έφηβος ονόματι Χίκαπ επιδιώκει να ακολουθήσει την παράδοση της φυλής του και να γίνει ένας δρακοφονιάς. Μετά τη σύλληψη του πρώτου του δράκου, και με την ευκαιρία να κερδίσει την αποδοχή της φυλής, διαπιστώνει πως δεν έχει πλέον την επιθυμία να τον σκοτώσει και αντ' αυτού γίνεται φίλος μαζί του.

Η ταινία κυκλοφόρησε στις 26 Μαρτίου 2010 και πήρεκαλές κριτικές. Ήταν υποψήφια για το βραβείο Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων και Καλύτερης Μουσικής στην 83η Απονομή των Βραβείων αλλά έχασε από τις ταινίες Toy Story 3 και The Social Network, αντίστοιχα Η  τρίτη ταινία της σειράς έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 18 Ιούνη 2016.

Σύμφωνα με την πλοκή, το νησί του Μπερκ μαστίζεται από επιθέσεις δράκων που κλέβουν τα ζώα τους και καίνε τα σπίτια τους. Ο Χίκαπ, ο αδέξιος γιος του οπλαρχηγού του χωριού, Στόικ του μεγάλου, χρησιμοποιεί ένα κανόνι που εφηύρε και πυροβολεί ένα δράκο που πιστεύει ότι μπορεί να είναι σπάνιος και που κανείς δεν έχει δει ποτέ στην πραγματικότητα. Ο Χίκαπ εντοπίζει το δράκο στο δάσος, αλλά θεωρεί ότι δεν είναι σε θέση να σκοτώσει το αβοήθητο ζώο.

Ο Χίκαπ κόβει αντ' αυτού τα σχοινιά και τον ελευθερώνει, και ο δράκος εξαφανίζεται μέσα στο δάσος. Εν τω μεταξύ, ο Στόικ συγκεντρώνει ένα στόλο για να αναζητήσουν τη φωλιά των δράκων, αλλά πριν από την αναχώρησή του, ο ίδιος θέτει τον Ψάρη σε μαθήματα δράκο-δολοφονίας που διδάσκονται από τον Γκόμπερ, το σιδερά του χωριού.

Ψάχνοντας στο δάσος, ο Χίκαπ βρίσκει το δράκο παγιδευμένο σε ένα ρηχό ξέφωτο, με την ουρά του τραυματισμένη, εμποδίζοντάς τον να πετά κανονικά. Με την δοκιμή και το λάθος, ο Χίκαπ ανακαλύπτει έναν τρόπο να κερδίσει την εμπιστοσύνη του δράκου και αρχίζει να τον φροντίζει. Ονομάζει το δράκο "Φαφούτη", για τα ανασυρόμενα δόντια του. Λίγο μετά, ο Χίκαπ δημιουργεί ένα αυτοσχέδιο λουρί και προσθετική ουρά που του επιτρέπει να καθοδηγήσει τον δράκο σε ελεύθερη πτήση. Ο Χίκαπ είναι σε θέση να μεταφέρει τις γνώσεις του από το δράκο στα άλλα είδη των δράκων στο σχολείο, κάτι το οποίο τον κάνει να φαίνεται σαν να κατάκτησε κάθε μία μάχη και γίνεται ο καλύτερος μαθητής, προς μεγάλη απογοήτευση της Άστριντ, ένα κορίτσι στην δρακο-εκπαίδευση με την οποία ο Χίκαπ έχει ένα φλερτ.

Ο Χίκαπ κερδίζει το μάθημα και έχει την ευκαιρία να σκοτώσει έναν δράκο μπροστά σε όλο το χωριό. Ο κακοποιημένος στόλος των Βίκινγκ φτάνει σπίτι και ο Στόικ μαθαίνει τα κατορθώματα του γιου του στο σχολείο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture