Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από το ρεσιτάλ πιάνου συνοδεία ποίησης, του Πατρινού σολίστ Παναγιώτη Γώγου

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από το ρεσιτάλ πιάνου συνοδεί...

Η βραδιά φιλοξενήθηκε στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου Πατρών, με φόντο την λαμπερή πανσέληνο του Ιουλίου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας υποδέχθηκε την ολόφωτη, μαγευτική Πανσέληνο της 12ης Ιουλίου, το περασμένο Σάββατο το βράδυ, στο δροσερό και καταπράσινο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, στην άνω πόλη, το οποίο πλημμύρισαν μουσικές των Rachmaninoff , Debussy, Beethoven και Schubert ενώ απαγγέλθηκαν και ποιήματα των Σικελιανού, Καρυωτάκη, Ελύτη και Σεφέρη.

Ήταν ένα ξεχωριστό μουσικοποιητικό ταξίδι στο οποίο οι λέξεις αντάμωσαν τις νότες και οι νότες απάντησαν στις λέξεις. Ένα ταξίδι ερωταποκρίσεων , με «οδηγό» το ρεσιτάλ Πιάνου συνοδεία ποίησης με τον Πατρινό στην καταγωγή ταλαντούχο σολίστ στο πιάνο, Παναγιώτη Γώγο.

Το αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου κατακλύστηκε από τους φίλους της κλασικής μουσικής και της ποίησης, σε μια βραδιά όπου η ποίηση ήταν το …νόμισμα και η μουσική η λατρεία που το εξαργυρώνει.

Ανάμεσα στο κοινό ήταν ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Νίκος Κωστόπουλος, ο Βαγγέλης Πολίτης, καλλιτεχνικός υπεύθυνος του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Θοδωρής Αμπαζής, ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων και νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Νίκος Οικονομόπουλος, κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture