Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την γιορτή "Μικρασιάτικα" του Εκπολιτιστικού συλλόγου Γηροκομείου Πάτρας

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την γιορτή "Μικρασιά...

Υπεγράφη μάλιστα Πρωτόκολλο αδελφοποίησης ανάμεσα στον Πατρινό σύλλογο και τον Σύλλογο Μικρασιατών Βαθύλακκου Θεσσαλονίκης

Ο Εκπολιτιστικός σύλλογος του προσφυγικού συνοικισμού του Γηροκομείου, γιόρτασε και φέτος με μεγάλη επιτυχία τα «Μικρασιάτικα».

Πρόκειται για μία γιορτή που συγκινεί μικρούς και μεγάλους καθώς ενώνει το παρελθόν με το παρόν. Οι μεγαλύτεροι θυμούνται και οι νεότεροι σε ηλικία μαθαίνουν για τις ρίζες των παππούδων και των γιαγιάδων τους που ήρθαν το 1922 ξεριζωμένοι από την πατρογονική τους γη και εστία της Μικράς Ασίας όπως την Σμύρνη, το Αιβαλί, κ.α.

Ο εκπολιτιστικός σύλλογος του Γηροκομείου κάνει μία μεγάλη προσπάθεια να κρατήσει άσβεστη την φλόγα της μνήμης και ζωντανά τα νάματα της Ιώνιας γης και κάθε χρόνο αφιερώνει την γιορτή σε μία αλησμόνητη πατρίδα. Φέτος η γιορτή αφιερώθηκε στους πρόσφυγες, μέλη του συλλόγου που έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή, όπως ήταν οι Πέτρος Κομματάς, Νικηφόρος Παπάκος και Μερσίνα Βουλαλίδη – Ηλιοπούλου.

Στον χώρο της πλατείας έγινε έκθεση φωτογραφίας με εικόνες από τους πρώτους κατοίκους που ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στην συνοικία Γηροκομείου Πατρών. Επίσης φτιάχτηκε ένα μικρό λαογραφικό μουσείο με αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι πρόσφυγες κάτοικοι στην καθημερινότητα τους.

Η εκδήλωση περιελάμβανε χορούς της Καππαδοκίας από τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου – υπεύθυνος χοροδιδάσκαλος ο Δημήτρης Βούλγαρης. Ακόμα λειτούργησε παζάρι με χειροποίητες κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά για την ενίσχυση του συλλόγου που είχαν φτιαχτεί με αγάπη και μεράκι από τα παιδιά του χορευτικού τμήματος ειδικά για την εκδήλωση. Στην εκδήλωση παρέστησαν και μέλη του Πολιτιστικού συλλόγου Σμυρναίων Μικρασιατών ΒΑΘΥΛΑΚΚΟΥ Θεσσαλονίκης, με το οποίο υπάρχουν στενοί δεσμοί με τον σύλλογο Γηροκομείου λόγω του κοινού τόπου καταγωγής, του λεβέντικου χωριού της Σμύρνης, το ΣΕΒΔΙΚΙΟΪ.

Φέτος υπεγράφη Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης ανάμεσα στους 2 συλλόγους, από τους δύο προέδρους, ΠΑΠΑΚΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ (ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ) και ΠΛΑΚΟΤΑΡΗ ΓΙΑΝΝΗ (ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΒΑΘΥΛΑΚΚΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ).

Οι φωτό είναι της Φαύστας Φραντζή από το σάιτ fashstars.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View