Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αυτά είναι τα 10 αγαπημένα φιλμ του Χόλυγουντ, σύμφωνα με ψηφοφορία του The Hollywood Reporter

Αυτά είναι τα 10 αγαπημένα φιλμ του Χόλυ...

Στην 1η θέση ο "Νονός" του Κόπολα με τον Μ. Μπράντο και τον Αλ Πατσίνο

Οι λίστες με τα καλύτερα φιλμ, τραγούδια ή ηθοποιούς έχουν συχνά μεγάλο ενδιαφέρον αλλά από την άλλη προκαλούν και πολλές συζητήσεις και αμφισβητήσεις.

Το έγκυρο Χολυγουντιανό περιοδικό The Hollywood Reporter δημοσίευσε στα τέλη Ιουνίου 2014 μία λίστα με τα 100 αγαπημένα φιλμ του Hollywood, σύμφωνα με την γνώμη και επιλογή περισσότερων από 2,120 ειδικών της κινηματογραφικής βιομηχανίας, ανάμεσα τους ηθοποιοί, σκηνοθέτες, ατζέντηδες, executives, κ.α.

Όπως σχολιάζεται σε ξένα σάιτ, δεν υπήρχαν ιδιαίτερες εκπλήξεις και διαφοροποιήσεις και η λίστα μοιάζει σχεδόν με αυτή του Αμερικανικού Κινηματογραφικού Ινστιτούτου, AFI. Την πρωτιά στην λίστα του The Hollywood Reporter κατακτά ο «Νονός» του Φράνσις Φορντ Κόπολα, του 1972 και ακολουθούν στη 2η θέση ο «Μάγος του Οζ» του 1939 με την Τζούντι Γκάρλαντ, 3ος είναι ο «Πολίτης Κέιν» του Όρσον Ουέλες, 4ο το «Shawshank Redemption – Τελευταία Έξοδος Ρίτα Χέιγουωρθ» του 1994 (κάπως υπερβολική η τόσο υψηλή θέση για την συγκεκριμένη αξιόλογη πάντως ταινία που είχε προταθεί για Όσκαρ) και 5ο το «Pulp Fiction» του Κουέντιν Ταραντίνο επίσης του 1994.

Ακολουθούν στην 6η θέση η «Καζαμπλάνκα» του 1942, στην 7η θέση ο 2ος "Νονός" του 1974 επίσης σε σκηνοθεσία Κόπολα με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, 8ος ο «ΕΤ, ο Εξωγήινος» του 1982 σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ, 9η η «Οδύσσεια του Διαστήματος, 2001» σε σκηνοθεσία του Στάνλει Κιούμπρικ, παραγωγής του 1968 και 10η η συγκινητική «Λίστα του Σίντλερ» του Σπίλμπεργκ του 1993!

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των σκηνοθετών, ο Steven Spielberg (αναμενόμενα) έχει τις περισσότερες ταινίες στην τοπ-100 λίστα. Έχει συνολικά 8 φιλμ, με 2 στην πρώτη δεκάδα και τους «Raiders of the Lost Ark – Κυνηγούς της Χαμένης κιβωτού» του 1981, στην 13η θέση.

Ο αξέχαστος σούπερ σταρ Marlon Brando είναι ο ηθοποιός με τις περισσότερες ταινίες στην λίστα (5) ενώ οι Jack Nicholson και Robert De Niro έρχονται αμέσως μετά με 4 φιλμ ο καθένας. Το φιλμ του Christopher Nolan «Inception» (2009) στην 84η θέση είναι το φιλμ πιο πρόσφατης παραγωγής που κατάφερε να εισχωρήσει στην επίλεκτη λίστα ενώ τα πιο παλιά είναι και τα δύο της θρυλικής χρονιάς του 1939 (Wizard of Oz –Μάγος του Οζ στην 2η θέση και Gone With the Wind – Όσα παίρνει ο άνεμος στην 15η θέση).

Τέλος 5 ταινίες κινουμένων σχεδίων μπήκαν στη λίστα, οι ταινίες της Disney, "The Lion King" και "The Beauty and the Beast" καθώς και οι συμπαραγωγές Disney/Pixar, "Toy Story," "Wall-E" and "Up-Από Ψηλά".

Το αξιόλογο πολιτικοκοινωνικό θρίλερ «Όλοι οι Άνθρωποι του Προέδρου» του Άλαν Πάκουλα με τους Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Ντάστιν Χόφμαν, που αφορούσε στις αποκαλύψεις των δημοσιογράφων Μπερνστάιν και Γούντγουωρντ για το σκάνδαλο Γουοτεργκέιτ, είναι στην 73η θέση.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture