Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Θα ταξιδέψουν όσοι έχουν προμηθευτεί εισιτήρια από την Airfasttickets

Θα ταξιδέψουν όσοι έχουν προμηθευτεί εισ...

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού ζήτησε με επιστολή προς τη διοίκηση της εταιρείας ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία της.

Ανεπηρέαστο είναι το επιβατικό κοινό, παρά την αναστάτωση που προκλήθηκε, μετά την ανακοίνωση της ΙΑΤΑ (Διεθνής Ενωση Αεροπορικών Εταιρειών) ότι αναστέλλει τη συνεργασία της με το διαδικτυακό ταξιδιωτικό πρακτορείο Airfasttickets στη Βρετανία, λόγω οφειλών.

Οσοι έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια από την Airfasttickets και έχουν στην κατοχή τους τον κωδικό εισιτηρίου θα ταξιδέψουν κανονικά.

Εκείνοι που θα προσπαθήσουν να κλείσουν εισιτήρια από εδώ και στο εξής μέσω της ιστοσελίδας, και λάβουν τον κωδικό εισιτηρίου, επίσης ταξιδεύουν κανονικά.

Ωστόσο κύκλοι της αγοράς σημειώνουν ότι το πιθανότερο είναι τα εισιτήρια που θα διαθέτει πλέον η ιστοσελίδα να είναι περιορισμένα, καθώς δεν θα προέρχονται από την ΙΑΤΑ, αλλά εκτιμούν ότι θα προέρχονται από τρίτους πράκτορες.

Οπως επισημαίνεται σε επιστολή της ΙΑΤΑ προς τις συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρείες, η Ενωση αναγκάστηκε να διακόψει τη λειτουργία των γραφείων και στην Ελλάδα και στη Γερμανία λόγω της εταιρικής δομής τους, με στόχο την προστασία των αεροπορικών εταιρειών και του επιβατικού κοινού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Airfasttickets που καταβάλλει τις οφειλές της κάθε 15 ημέρες δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει στην υποχρέωση αυτή στην εταιρεία της Βρετανίας, η οποία διατηρεί οφειλές του μηνός Μαΐου.

Οι ίδιες πληροφορίες επισημαίνουν ότι η εταιρεία υπήρξε συνεπής με τις αντίστοιχες πληρωμές του Μαΐου, οι οποίες εξοφλήθηκαν ως όφειλαν στις 15 Ιουνίου, για το γραφείο της Ελλάδας.

Η ΙΑΤΑ τονίζει ότι το τελευταίο διάστημα εκτοξεύθηκαν οι πωλήσεις της εταιρείας και ζητήθηκε τροποποίηση της εγγυητικής επιστολής από την Airfasttickets.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2009 στην Ελλάδα, αλλά μετέφερε την έδρα της στις ΗΠΑ, υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ΙΑΤΑ για το ύψος της εγγυητικής επιστολής και δηλώνει ότι «η εταιρεία παραμένει οικονομικά σταθερή και οι επιχειρηματικές μας δραστηριότητες συνεχίζονται κανονικά».

Στο μεταξύ, η δημοσιότητα που πήρε το θέμα εντός και εκτός Ελλάδος για την Airfasttickets ενεργοποίησε τις υπηρεσίες του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, οι οποίες ζήτησαν με επιστολή προς τη διοίκηση της εταιρείας ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία της.

Παράλληλα, η Airfasttickets δέχθηκε πριν από περίπου 15 ημέρες εξώδικο από την Ενωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας - Θράκης, στο οποίο υποστηρίζεται ότι η εταιρεία πωλεί συστηματικά εισιτήρια με τιμή χαμηλότερη των δημοσιευμένων στα GDS.

Σύμφωνα με την Ενωση, με την αθέμιτη αυτή πρακτική αποκρύπτεται η ακριβής ανάλυση των φόρων των εισιτηρίων και δημιουργείται σύγχυση στο καταναλωτικό κοινό.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά