Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Εκδηλώσεις για τον Πατρινό ψυχίατρο και λογοτέχνη Γιάννη Στρατούλια και την Ανθή Μαρωνίτη στο Πολύεδρο της Πάτρας

Εκδηλώσεις για τον Πατρινό ψυχίατρο και ...

Στις 27 και 28 Ιουνίου αντίστοιχα

Δύο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις έχει προγραμματίσει το Πολύεδρο για την προσεχή Παρασκευή και Σάββατο στον δροσερό του κήπο, στην οδό Κανακάρη 147, στην Πάτρα.

Την Παρασκευή 27/6/2014 στις 20.30 το βράδυ θα παρουσιαστεί το 2ο ποιητικό βιβλίο του Πατρινού ψυχιάτρου και λογοτέχνη, Γιάννη Στρατούλια καθώς και η πρώτη του συλλογή, στο πλαίσιο της ενότητας «Ημέρες Ποίησης». Ο Γιάννης Μ. Στρατούλιας, ψυχίατρος, πρωτοεμφανίστηκε το 2013 στην ελληνική ποίηση με την ποιητική συλλογή «Οι μεταμορφώσεις του νερού» (εκδ. Πολύεδρο).

Η γραφή του έχει τη δύναμη χρόνων καλλιέργειας, εσωτερικών αναζητήσεων αλλά και βαθιάς φιλοσοφίας. Πλάθει τη γλώσσα με ευρηματικότητα, δίνοντας της ποιητική υπόσταση χωρίς οι σκέψεις του να «αγκομαχούν» σε δαιδαλώδεις αόριστες ποιητικές συλλήψεις.

Όπως έχει γράψει το σάιτ poiein.gr, με οξεία κρίση και εξονυχιστική παρατηρητικότητα, με όπλα το λόγο και την εξαιρετική χρήση της γλώσσας ο Γιάννης Στρατούλιας δίνει υπόσταση στο άρρητο και κερδίζει χρόνο «στο διηνεκές», καθώς τα ποιήματά του λειτουργούν ως πρεσβευτές του «ανίκητου στη μάχη» έρωτα και της απουσίας, της αδηφάγου προσμονής, της επιθυμίας, της «αγάπης μετά θάνατον» αλλά και της αμφισβήτησης του κόσμου, της στοχαστικότητας για τη ζωή, του αδιαχείριστου πόνου, της ακατανίκητης τρέλας.

Η δεύτερη ποιητική συλλογή του έχει τον τίτλο «Η τυμβωρυχία του βλέμματος» και κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Κέδρος.

Όσο για το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014 στη 1 το μεσημέρι στο Πολύεδρο θα βρεθεί η Ανθή Μαρωνίτη, επίσης στις «Ημέρες ποίησης». Για το ποιητικό της έργο θα μιλήσουν  η φιλόλογος Μίνα Πετροπούλου και η Ειρήνη Μπόμπολη – φιλόλογος.

Η Ανθή Μαρωνίτη έχει γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 1972 ζει μόνιμα στην Αθήνα και εργάζεται ως επιμελήτρια φιλολογικών και λογοτεχνικών εκδόσεων. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα σουηδικά και τα γερμανικά και έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογημένους τόμους Ελλήνων και ξένων ποιητών

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture