Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Πάτρα: "Κοινωνικά ιατρεία" εξετάζουν ανασφάλιστους χωρίς να τηρείται το ιατρικό απόρρητο!

Πάτρα: "Κοινωνικά ιατρεία" εξε...

Τι είπε σήμερα η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Άννα Μαστοράκου

Για Κοινωνικά Ιατρεία διαφόρων φορέων και οργανώσεων που λειτουργούν ερήμην του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας, χωρίς κανείς να ξέρει ποιοι γιατροί παρέχουν υπηρεσίες και τι είδους υπηρεσίες παρέχουν, μίλησε σήμερα το μεσημέρι η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου στην εκπομπή «Αλφαβήτα» των Δημήτρη Αβραμίδη και Απόστολου Βουλδή στον Αντέννα Πάτρας 105,3.

Η κυρία Μαστοράκου, με αφορμή και την χθεσινή ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου, στάθηκε σε καταγγελίες που αναφέρουν ότι σε αυτά τα Κοινωνικά Ιατρεία εξετάζονται ανασφάλιστοι συμπολίτες σε ενιαίους χώρους χωρίς να τηρείται το ιατρικό απόρρητο.

Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα ολοένα και πληθαίνουν τα περιστατικά εμφάνισης και λειτουργίας «αγνώστου ταυτότητας κοινωνικών ιατρείων», χωρίς να είναι ενήμερος για τη λειτουργία τους ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας και χωρίς να γνωρίζει ούτε την ταυτότητα αυτών που παρέχουν «ιατρικές» υπηρεσίες, ούτε το εάν τηρούνται στοιχειώδεις προδιαγραφές ασφαλούς λειτουργίας, είναι η θέση που υποστηρίζει η κυρία Μαστοράκου.

«Εφιστούμε την προσοχή των πολιτών για την μη ελεγχόμενη λειτουργία τέτοιων, κατά δήλωσή τους, “κοινωνικών ιατρείων” που δεν έχουν καμία σχέση με την πρωτοβουλία και προσπάθεια του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών. Επιπροσθέτως ενημερώνουμε για την απόφαση της πολιτείας για δωρεάν πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο ΠΕΔΥ – και στη νοσοκομειακή περίθαλψη – η οποία κρίνεται ότι βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση και δίνει διέξοδο στο μεγάλο αυτό κοινωνικό και υγειονομικό πρόβλημα», ανέφερε χθες σε ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being