Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ξεκίνησε το 4ο Open Air Film Festival στην Αθήνα, κάτω από την σκιά της Ακρόπολης στο σινέ Θησείον

Ξεκίνησε το 4ο Open Air Film Festival στ...

Η πρεμιέρα δόθηκε με την Αμερικανική ταινία "Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου" που γυρίστηκε πέρυσι στην Ελλάδα

Εγκαίνια µε τη Φιλαρµονική Ορχήστρα του Δήµου Αθηναίων να υποδέχεται µε καλοκαιρινές νότες τους προσκεκληµένους, πραγµατοποίησε χθες Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014 το βράδυ, το Athens Open Air Film Festival στο πανέμορφο Σινέ Θησείον, παρουσία του δηµάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καµίνη.

Η προβολή της γυρισµένης στην Ελλάδα πολυαναμενόμενης ταινίας του Χοσεΐν Αµίνι «Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου» (που θα βγει στους κινηµατογράφους από τις 19 Ιουνίου 2014 σε διανομή από την Σπέντζος και την Seven Films και αναμένεται και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas στη Βέσο Μάρε), σήµανε την έναρξη του Φεστιβάλ, που φέτος πραγµατοποιείται για 4η φορά από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέµβριο.

Στην ταινία που είχε προβληθεί και στο πρόσφατο Φεστιβάλ του Βρεολίνου πρωταγωνιστούν ο Βίγκο Μόρτενσεν, η Κίρστεν Ντανστ και ο Όσκαρ Άιζακ.

Καλωσορίζοντας τους θεατές ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ και γνωστός κριτικός κινηματογράφου, Ορέστης Ανδρεαδάκης σηµείωσε πως «σήµερα δεν εγκαινιάζω µόνο τις εκδηλώσεις του Athens Open Air Film Festival, εγκαινιάζουµε ένα ολόκληρο φεστιβαλικό καλοκαίρι που περιλαµβάνει δύο φεστιβάλ, δύο επετείους και ένα εκπαιδευτικό πρόγραµµα. Ένα πρόγραµµα παραγωγής ταινιών µικρού µήκους.

Ένα περιοδικό κι ένα κινηµατογραφικό σάιτ». Ο καλλιτεχνικός διευθυντής επισήµανε πως το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ κλείνει φέτος 25 χρόνια από τότε που ο Γιώργος Τζιώτζιος έβγαλε το πρώτο τεύχος, ενώ οι περίφημες «Νύχτες Πρεµιέρας – Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας», κλείνουν είκοσι χρόνια και θα διεξαχθούν από τις 17 έως τις 28 Σεπτεµβρίου 2014.

Διπλή επέτειος και γιορτή, λοιπόν, για το περιοδικό Σινεμα που εκδίδεται κάθε τρεις µήνες και λειτουργεί σε καθηµερινή βάση µέσω του ειδησεογραφικού του σάιτ www.cinemag.gr. Στη διάρκεια αυτών των µηνών συνεχίζεται και το εκπαιδευτικό πρόγραµµα «Πρώτη ώρα σινεµά».

Το πρόγραµµα παραγωγής πέντε ταινιών µικρού µήκους σε συνεργασία µε το Ελληνικό Κέντρο Κινηµατογράφου έχει φέτος θέµα το «20» (πέρυσι οι ταινίες «Washingtonia» της Κατερίνας Κοτζαµάνη και «Προαύλιο» της Ρηνιώς Δραγασάκη έφτασαν µέχρι το Φεστιβάλ Βερολίνου).

Παρούσα στα χθεσινά εγκαίνια του φετινού Open Air Festival στην Αθήνα ήταν και η εκδότρια του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ και πρόεδρος του φεστιβάλ, Μαρία Μπόμπολα.

Την αφίσα του 4ου Athens Open Air Film Festival έχει φιλοτεχνήσει ο εικαστικός Δηµήτρης Αληθεινός.

«Θέλουµε να δούµε την Αθήνα αλλιώς, να ανακαλύψουµε τις πιο ωραίες και τις πιο πρωτότυπες κρυφές γωνιές της και να τις φωτίσουµε µε καλό σινεµά», υπογράμμισε ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, κάνοντας στη συνέχεια µία αναφορά σε βασικά σηµεία της πόλης όπου θα διεξαχθεί το φεστιβάλ, πάντα µε ελεύθερη είσοδο, όπως είναι το Πάρκο της Ακαδηµίας Πλάτωνος, το Βυζαντινό και το Αρχαιολογικό Μουσείο και η Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Πολλά θερινά σινεµά (Σινέ Ψυρρή, Δεξαµενή κ.λπ.) θα προβάλουν τις ταινίες του φεστιβάλ, µέσα στο πλαίσιο της ανάδειξης της πόλης σε τουριστικό προορισµό. Κλείνοντας ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ ευχήθηκε «ένα όµορφο καλοκαίρι, ατάραχο και γεµάτο καθηµερινή ποίηση».

Την πρεµιέρα όπως αναφέρει το σάιτ της εφημερίδας «Έθνος», παρακολούθησαν ο βουλευτής Ανδρέας Ψυχάρης µε τον Σταύρο Ψυχάρη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Σκηνοθετών, Χάρης Παπαδόπουλος, ο γενικός διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Γρηγόρης Καραντινάκης, οι Έλληνες ηθοποιοί που παίρνουν μέρος στην ταινία «Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου» που γυρίστηκε στον Παρθενώνα, στην Κνωσό, στα Χανιά και στην Πλάκα, Σωκράτης Αλαφούζος, Οµηρος Πουλάκης, Ευγενία Δηµητροπούλου αλλά και οι σκηνοθέτες Γιώργος Τσεµπερόπουλος, Νίκος Περράκης, Ολγα Μαλέα, η Θέµις Μπαζάκα, η Τόνια Σωτηροπούλου και άλλες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου.

Στο μεταξύ η κωμωδία-σταθμός για το αμερικανικό σινεμά «Η μέρα της μαρμότας» θα υποδεχθεί τους θεατές στην επόμενη προβολή του φεστιβάλ, στις 23 Ιουνίου, στο Σινέ Ψυρρή.

Σκηνοθετημένη το 1993 από τον Χάρολντ Ράμις, τον γνωστό κωμικογράφο και σκηνοθέτη που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, η ταινία αφηγείται το πάθημα ενός εγωκεντρικού τηλεπαρουσιαστή, που πηγαίνοντας σε μια κωμόπολη της Πενσιλβάνια για να καλύψει την ετήσια εκδήλωση της «μέρας της μαρμότας», κατά την οποία προβλέπεται το τέλος του χειμώνα, ζει ξανά και ξανά την ίδια μέρα χωρίς να το αντιλαμβάνονται οι γύρω του. Με μεγάλη επιτυχία στην εποχή της, η κωμωδία του Ράμις απέκτησε φανατικό κοινό, έχοντας για πρωταγωνιστές τους Μπιλ Μάρεϊ και Αντι Μακ Ντάουελ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture