Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

/

Ρίτα Πικρού Μωραιτάκη - Μία αξιόλογη υποψηφιότητα για την ευρωβουλή με τη Νέα Δημοκρατία

Ρίτα Πικρού Μωραιτάκη - Μία αξιόλογη υπο...

Η κυρία Μωραιτάκη κατεβαίνει υποψήφια με βασική φιλοσοφία της την Ευρώπη της ανάπτυξης, του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης

Μία από τις υποψηφιότητες που ξεχωρίζουν ενόψει των Ευρωεκλογών της προσεχούς Κυριακής 25 Μαίου 2014 είναι αυτή της Ελευθερίας (Ρίτας) Πικρού Μωραιτάκη με τη Νέα Δημοκρατία, η οποία μάλιστα είχε έρθει και στην Πάτρα την περασμένη Παρασκευή για να παραστεί στο Κλειστό γυμναστήριο Παναγίας Αλεξιωτίσσης στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά και του υποψηφίου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Ανδρέα Κατσανιώτη.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής όπως αναφέρει στο προεκλογικό της φυλλάδιο, «η πολιτική δεν υπήρξε και δεν θα γίνει επάγγελμα ποτέ για μένα. Προέρχομαι από την κοινωνία και την αγορά όπου εργάζομαι τα τελευταία 20 χρόνια. Σας ζητώ τον έναν από τους 4 σταυρούς που έχετε για μία πιο ανθρώπινη Ελλάδα σε μία πιο ανθρώπινη Ευρώπη. Για την Ελλάδα και την Ευρώπη των 3 Α, Ανάπτυξη, Αλληλεγγύη, Ανθρωπισμός.

Η συμπαθής Ρίτα Πικρού Μωραιτάκη έχει γεννηθεί το 1971 και μεγάλωσε στην γειτονιά της Πλάκας, στην Αθήνα.

Είναι παντρεμένη με τον πρόεδρο του ΣΜΕΧΑ, (Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών) Αλέξανδρο Μωραϊτάκη (Μικρασιατικής καταγωγής), ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο της οικονομικής ζωής του τόπου τα τελευταία 30 χρόνια, συμβάλλοντας στην προσέλκυση επενδύσεων, στη σύνδεση των οικονομικών παραγόντων του τόπου με τους κρατικούς μηχανισμούς και στη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου που επηρεάζει κάθε πτυχή της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Είναι μητέρα δύο παιδιών, 17 και 10 ετών.

Όπως αναφέρει η ίδια στον λογαριασμό της στο facebook, «έχω κάνει πτυχιακές σπουδές στο Κολέγιο της Βοστώνης (B.Sc) και μεταπτυχιακές σπουδές (Μ.Sc.) στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με έμφαση στα Διεθνή Χρηματοοικονομικά και είμαι πιστοποιημένη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς χρηματιστηριακή εκπρόσωπος, διαχειρίστρια επενδυτικών κεφαλαίων & σύμβουλος επενδύσεων.

Μιλάω Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

Μόλις ολοκλήρωσα τις σπουδές μου, επέστρεψα στην Ελλάδα και έκτοτε σταδιοδρομώ με επιτυχία ως στέλεχος επιχειρήσεων στο χώρο των χρηματιστηριακών εταιρειών και των τραπεζών στον οποίο διαθέτω μακρόχρονη εμπειρία.

Παράλληλα, έχω αναπτύξει σημαντικό ερευνητικό έργο στον τομέα της προστασίας των συμφερόντων των επενδυτών και των χρηστών τραπεζικών υπηρεσιών, καθώς επίσης και στην βέλτιστη αξιοποίηση των οικονομικών πόρων Δημοσίου και Δήμων.

Έκανα τα πρώτα μου βήματα στην πολιτική μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση, όπου το 2006 εκλέχθηκα πρώτη σε σταυρούς προτίμησης διαμερισματική σύμβουλος. Στο Δήμο Αθηναίων ανέπτυξα πλούσιο έργο ως Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Α' Διαμερίσματος όπου αργότερα έγινα πρόεδρος του Α' Διαμερίσματος. Εκεί κατάφερα, μέσω των εξαιρετικών σχέσεων που διατηρεί με τους πολίτες, να αφήσω πλούσιο έργο βρίσκοντας λύσεις σε μείζονα ζητήματα που απασχολούσαν την περιοχή.

Παράλληλα με τις επαγγελματικές της δραστηριότητες, επιδεικνύω ιδιαίτερη ευαισθησία σε κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα καθώς και σε θέματα παιδείας, αναβάθμισης του ρόλου των γυναικών μέσα στην οικογένεια και την δημόσια ζωή. Συμμετέχω ενεργά σε εκδηλώσεις υποστήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων, λαμβάνοντας πρωτοβουλίες που αφορούν παιδιά και άτομα τρίτης ηλικίας.

Μάλιστα, από τον Φεβρουάριο του 2012 έως σήμερα είμαι αιρετό Αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου "ΕΛΠΙΔΑ" με Πρόεδρο την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ενώ είμαι ενεργό μέλος εδώ και πολλά χρόνια του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών "ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ" (από 1976) με Πρόεδρο την κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου. Επίσης έχω διατελέσει πρόεδρος του Παραρτήματος Νεολαίας Παναθηναϊκής Οργάνωσης Γυναικών, όπου εκεί μέντορας μου ήταν η αείμνηστη Αγκέλα Φρατζεσκάκη - Νταϊφά. Είμαι εθελόντρια και μέλος στο "ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ", μέλος του Λυκείου Ελληνίδων και του Συλλόγου Αθηναίων.

Τόσο μέσα από τη δραστηριοποίηση στην τοπική αυτοδιοίκηση όσο και μέσα από την εθελοντική της δράση, προσπαθώ καθημερινά να συμβάλω στην αντιμετώπιση των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων, ενεργώντας στοχευμένα ώστε να αναπληρωθούν τα κενά που δημιουργεί η αδυναμία του κράτους».

Στόχος της όπως λέει για το Ευρωκοινοβούλιο είναι να τεθούν οι βάσεις για ένα βιώσιμο κοινωνικό μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο θα επαναφέρει στο επίκεντρο και πάλι τον άνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο.

Τον Οκτώβριο 2006, εξελέγη Διαμερισματική Σύμβουλος στο 1ο Διαμέρισμα Αθηνών με τον Συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ, ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ» του Νικήτα Κακλαμάνη, πρώτη σε σταυρούς προτίμησης.

Από τον Ιανουάριο του 2007 έως σήμερα είναι Πρόεδρος του Παραρτήματος Νεολαίας Παναθηναϊκής Οργάνωσης Γυναικών.

Ιουν. 2012 - Ιουν.2014 - Αιρετή Αντιπρόεδρος Συλλόγου Γονέων Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού (1η σε ψήφους) ενώ τον Φεβρουάριο 2012 και έως το 2015 διατελεί Αιρετό Αναπληρωματικό μέλος Δ.Σ. Συλλόγου "ΕΛΠΙΔΑ" με Πρόεδρο την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Επίσης είναι ενεργό μέλος εδώ και πολλά χρόνια του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών "ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ" (από 1976) με Πρόεδρο την κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου με εθελοντική προσφορά και στο "ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ" και εθελόντρια και μέλος στο "ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Εκλογές 2014