Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Διάκριση Πατρινών αθλητών - 2η και 3η θέση για την Πάτρα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Kick Boxing WPKA

Διάκριση Πατρινών αθλητών - 2η και  3η θ...

Νικόλαος Γ. Θεοδωρόπουλος και Δημήτρης Χ. Δρακόπουλος

Παγκόσμια Διάκριση Πατρινών Αθλητών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοάμυνας και Πολεμικών Τεχνών στη Σαντορίνη.
Από 6 έως 11 Μαΐου 2014 πραγματοποιήθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοάμυνας και Πολεμικών Τεχνών στη Σαντορίνη στο οποίο συμμετείχαν περίπου 500 αθλητές
από διαφορετικές χώρες. Αθλητικές αποστολές από 40 χώρες κατέκλυσαν το νησί για 7 ημέρες προσφέροντας μοναδικό θέαμα. Το αθλητικό γεγονός έστρεψε το ενδιαφέρον της παγκόσμιας αθλητικής κοινότητας στο νησί μας, διαφημίζοντας την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοάμυνας και Πολεμικών Τεχνών διοργάνωσε η Παγκόσμια Πανερασιτεχνική Ομοσπονδία Kick Boxing WPKA (World Panamateur Kick Boxing Association), σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοάμυνας ISDO και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Kowat Alrami–MMA WFKA υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας και την υποστήριξη του Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαντολλογικού Οργανισμού Σαντορίνης (ΔΑΠΠΟΣ ) και τη συμπαράσταση της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης .

Το πρόγραμμα των δύο πρώτων ημερών περιλάμβανε τις εγγραφές και τον έλεγχο βάρους των συμμετεχόντων, καθώς και σεμινάρια για τους διαιτητές της διοργάνωσης. Το αγωνιστικό μέρος του πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΠΠΟΣ από 8 έως 11 Μαΐου και ώρα 10:00 μέχρι 18:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Από την πόλη μας συμμετείχαν οι κ.κ. Νικόλαος Γ. Θεοδωρόπουλος (Μηχανολόγος & Αεροναυπηγός Μηχανικός) και Δημήτρης Χ. Δρακόπουλος , οι οποίοι αγωνίστηκαν εις μνήμην του εκλιπόντος αλησμόνητου πρώην προέδρου του ΑΣ Δωριείς Πατρών, Αιμίλιου Γ. Θεοδωρόπουλου, για τον οποίο τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή πριν τους αγώνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δυο αθλητές συμμετείχαν για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοάμυνας και Πολεμικών Τεχνών και επέστρεψαν στην πόλη μας με παγκόσμιες διακρίσεις. Συγκεκριμένα ο κ. Νικόλαος Γ. Θεοδωρόπουλος αγωνίστηκε στην κατηγορία Semi conduct +90 kg, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο και ο κ. Δημήτρης Χ. Δρακόπουλος στην κατηγορία Oriental (K1) -90 kg, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.
Ο κ. Θεοδωρόπουλος με ήθος αθλητή μας εξομολογείται «Το σθένος και η αγάπη για τον αθλητισμό και τις αξίες που πρεσβεύει μας βοήθησαν να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, κυρίως την έλλειψη χρόνου για προπονήσεις και των απαραίτητων πόρων που χρειάζονται για την σωστή προετοιμασία και τον κατάλληλο εξοπλισμό ώστε να κάνουμε το χόμπι μας διάκριση. Γιατί σκοπός του αθλητισμού δεν είναι μόνο να γυμνάσει κανείς το σώμα, αλλά να προάγει το πνεύμα και το ήθος για το ευ αγωνίζεσθαι , να μας καλλιεργεί δηλαδή συνολικά στα πλαίσια της βιοθεωρίας και φιλοσοφίας των προγόνων μας, ώστε να γίνουμε αυτόνομοι χρήστες της γνώσης που αποκομίσαμε. Ελπίζουμε να εμπνευστούν και νεότεροι αθλητές της πόλης μας και να μας κάνουν περήφανους με τις δικές τους διακρίσεις σε όλα τα αθλήματα». Η διοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος πολεμικών τεχνών και αυτοάμυνας αποτέλεσε αναμφισβήτητα την μεγαλύτερης εμβέλειας αθλητική διοργάνωση που έχει φιλοξενήσει η Σαντορίνη. Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι ενώ έτυχε μεγάλης δημοσιότητας από Μ.Μ.Ε. του χώρου του αθλητισμού και όχι μόνο σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν έτυχε της ίδιας κάλυψης από τα Ελληνικά ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports