Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

/

Θεόδωρος Μπαρής - Υποψήφιος Δήμαρχος Ερυμάνθου: "Με διαφορά στα σημεία…"

Θεόδωρος Μπαρής - Υποψήφιος Δήμαρχος Ερυ...

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία για τον Ερύμανθο», Θεόδωρος Μπαρής απαντά για όλα τα θέματα αιχμής

Επτά σημεία αιχμής «αγγίζει» ο υποψήφιος Δήμαρχος Ερυμάνθου και επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία για τον Ερύμανθο», Θεόδωρος Μπαρής αποδεικνύοντας ότι  διαθέτει την εμπειρία, τη γνώση, αλλά και τη διάθεση να ανατρέψει τη σημερινή κατάσταση, η οποία έχει καθηλώσει την περιοχή στην υπανάπτυξη. Εμείς ζητήσαμε τις θέσεις του για επτά σημαντικά ζητήματα και εκείνος μας απαντά με τη σιγουριά της αυτοδιοικητικής του πορείας, μέσω και του σχεδιασμού ενός ρεαλιστικού και άμεσα υλοποιήσιμου πλάνου δράσης για την επόμενη πενταετία.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Δεν μπορεί να επέλθει ανάπτυξη αν δεν απαγκιστωθούμε από τη στασιμότητα. Ο Δήμος Ερυμάνθου έχει μέλλον, αρκεί όλοι να πιστέψουμε σε αυτό. Η περιοχή μας διαθέτει όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορούν να την καταστήσουν πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις. Με συστηματικές, οργανωμένες και ρεαλιστικές δράσεις στο επίκεντρο των οποίων βρίσκεται ο άνθρωπος, διαμορφώνουμε τις κατάλληλες αναπτυξιακές συνθήκες. Η περιοχή μας έχει τις δυνατότητες για να «ανοίξει» την πόρτα στο μέλλον. Η τοπική παραγωγή σε μία κατεξοχήν κτηνοτροφική περιοχή πρέπει να αξιοποιηθεί, να αναδειχθεί και να αποτελέσει το εφαλτήριο της οικονομικής ανάπτυξης.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ: Τα προβλήματα της καθημερινότητας αποτελούν ανυπέρβλητο εμπόδιο, ειδικά στις σημερινές συνθήκες κρίσης. Εμείς όμως, δεν θα είμαστε διαχειριστές της μίζερης πραγματικότητας. Συνδιαμορφώνουμε μαζί με τους συνδημότες μας, ένα πλάνο δράσης με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητάς μας. Εμείς βρισκόμαστε εδώ για να εργαστούμε να ευοδωθούν οι προσδοκίες και τα όνειρα των νέων μας για το μέλλον. Ο Δήμος θα είναι ανοικτός σε όλους τους πολίτες χωρίς εξαιρέσεις, διότι οι αγωνίες μας είναι κοινές.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Η ανάγκη των συνδημοτών μας να βρουν έμπρακτη στήριξη  από το Δήμο, είναι σήμερα επιτακτικότερη, όσο ποτέ. Δυστυχώς, η απερχόμενη δημοτική Αρχή, απομακρύνθηκε από την κοινωνική πραγματικότητα, έχοντας μειωμένα αισθητήρια στις μεγάλες ανάγκες των οικονομικά και κοινωνικά αδύναμων συμπολιτών μας. Ενώ οι πολίτες του Δήμου Ερυμάνθου, περίμεναν την ελάχιστη δυνατή, στήριξη από το Δήμο, το μόνο που εισέπραξαν ήταν αυξήσεις στα τέλη ύδρευσης. Κεντρικός στόχος του συνδυασμού μας είναι η ανάληψη ενεργειών στήριξης και ενίσχυσης των ευπαθών ομάδων, αλλά και υποστήριξης των ατόμων της τρίτης ηλικίας. Μεταξύ των δράσεων αυτών, η ανάπτυξη δικτύου εθελοντισμού, η εξασφάλιση αποτελεσματικού συντονισμού κοινωνικών υπηρεσιών και δομών του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ),  Κοινωνικού παντοπωλείου και Τράπεζας ειδών ρουχισμού, καθώς και η ίδρυση και λειτουργία γραφείου στήριξης ατόμων τρίτης ηλικίας.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Την ώρα που ο πρωτογενής τομέας αποτελεί τον βασικό πυλώνα διεξόδου από την κρίση, η απερχόμενη δημοτική Αρχή Ερυμάνθου έχει εγκαταλείψει τον αγροτικό πληθυσμό του Δήμου μας, με αποτέλεσμα ο κλάδος να οδηγείται σε αφανισμό. Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα αποτελεί προτεραιότητά μας. Με συγκεκριμένες, εύστοχες και άμεσα υλοποιήσιμες δράσεις μπορούμε να ανατρέψουμε το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί. Για παράδειγμα, προτείνουμε την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Εξυπηρέτησης- Ενημέρωσης Αγροτών, το οποίο θα στελεχωθεί από εξειδικευμένους επιστήμονες. Σκοπός του Κέντρου θα είναι η άμεση ενημέρωση και στήριξη των αγροτών και κτηνοτρόφων για όλα τα προγράμματα (ευρωπαϊκά και εθνικά) που αφορούν τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των εγκαταστάσεών τους, αλλά και τις νέες καλλιέργειες, ενώ ο ρόλος του θα είναι ταυτόχρονα, και συμβουλευτικός στην κατεύθυνση εκμετάλλευσης όλων των δυνατοτήτων που θα προκύψουν εν όψει και της νέας προγραμματικής περιόδου. Το Κέντρο θα είναι συνδεδεμένο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Ενώσεις, ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ, κ.α.) για την επίσπευση των διαδικασιών και τη διευκόλυνση του αγροτικού πληθυσμού, ο οποίος δεν θα χρειάζεται να μετακινείται στις υπηρεσίες της Πάτρας, εξοικονομώντας έτσι, χρήμα και χρόνο.

ΕΡΓΑ-ΥΠΟΔΟΜΕΣ: Τον τελευταίο καιρό ζούμε ένα πρωτοφανές κυνήγι υφαρπαγής της ψήφου των συνδημοτών μας με αθέμιτα μέσα. Τα μηχανήματα του Δήμου, αλλά και ιδιωτών εργολάβων έχουν πάρει «φωτιά» τις τελευταίες ημέρες, επουλώνοντας άρον- άρον τις λακκούβες, ενώ σε όλο το Δήμο εκτελούνται μικροέργα με προχειρότητα, χωρίς μελέτες και φυσικά, χωρίς επίβλεψη και έλεγχο, ενώ η πίσσα… ρέει άφθονη. Ήλθε η ώρα να δώσουμε τέλος στην εποχή του φτηνού ρουσφετιού. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε ουσιαστικά έργα υποδομής με σκοπό την ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου μας, εκμεταλλευόμενοι όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα, κι όχι μόνο.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Εκμεταλλευόμαστε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας. Ο Δήμος μας διαθέτει δεκάδες θρησκευτικά, φυσικά και αρχαιολογικά μνημεία, τα οποία παραμένουν αναξιοποίητα. Εμείς προτείνουμε τη σύνταξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, προκειμένου να αξιοποιηθούν όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι, το οικιστικό απόθεμα και το φυσικό περιβάλλον. Αναδεικνύουμε τους παλαιούς νερόμυλους, αναδεικνύουμε την αρχιτεκτονική φυσιογνωμία των οικισμών μας, προστατεύουμε τα οικοσυστήματα, αξιοποιούμε το Κέντρο Περιβάλλοντος, υποστηρίζουμε και αναβιώνουμε έθιμα, εκδηλώσεις και τοπικές γιορτές. Επίσης, αξιοποιούμε τον ορεινό μας όγκο για την ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων και την ανάληψη διοργάνωσης αγώνων αλεξιπτώτου πλαγιάς, αναρρίχησης και ποδηλάτου βουνού.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ: Στόχος μας είναι η βελτίωση της λειτουργίας του Δήμου και της αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους δημότες, διασφαλίζοντας εκτός των άλλων την ορθολογική και χρηστή διαχείριση. Πιστοί στις αρχές της διαφάνειας αξιοποιούμε την ακίνητη περιουσία του Δήμου, συντηρούμε και αξιοποιούμε όλα τα δημοτικά κτίρια, εφαρμόζουμε δίκαιη και αντικειμενική κατανομή των πιστώσεων για την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των τοπικών κοινοτήτων, οργανώνουμε αποτελεσματικά τις δημοτικές υπηρεσίες για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, λειτουργούμε τηλεφωνική γραμμή άμεσης ενημέρωσης Υπηρεσιών Δήμου για τεχνικά προβλήματα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Εκλογές 2014