Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

/

Γιώργος Κοτοπούλης: Μουσική και στις 4 εποχές του χρόνου… Όχι του Vivaldi!

Γιώργος Κοτοπούλης: Μουσική και στις 4 ε...

Ο Γιώργος Κοτοπούλης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό "Νέα Πόλη"

Το βλέπω από την δουλειά μου. Την ανάγκη και την επιθυμία πολλών νέων μουσικών της Πάτρας να εκφραστούν. Να δείξουν την δουλειά τους. Γκρουπάκια ροκ, ποπ και χέβι μέταλ, με ξένο ή ελληνικό στίχο, νέα παιδιά με όρεξη και ταλέντο που έχουν πάθος με την μουσική, μένουν μονίμως παραγκωνισμένα από τον Δήμο.

Πάνω από τριάντα τέτοια μουσικά σχήματα υπάρχουν στην Πάτρα. Αλλά έως τώρα καμία δημοτική αρχή δεν μπήκε στον κόπο οργανωμένα και μεθοδικά ν’ αξιοποιήσει την διάθεση αυτών των παιδιών και να τους δώσει «βήμα» έκφρασης, ομορφαίνοντας παράλληλα την πόλη και δίνοντας της χρώμα και ζωή.

Η ιδέα απλή. Και πανεύκολη στην εφαρμογή της. Σε υπαίθριους χώρους το καλοκαίρι, όπως στο Σκαγιοπούλειο, στην Δεξαμενή, στις Σκάλες της Τριών Ναυάρχων και αλλού, να οργανώνονται εμφανίσεις αυτών των γκρουπς, μικρές ανοικτές συναυλίες για την νεολαία, στη βάση όλων των σύγχρονων προδιαγραφών. Δηλαδή, με καλό ήχο, με επόπτευση του χώρου κ.α. Ομοίως, τον χειμώνα, οι συναυλίες αυτές να φιλοξενούνται σε κλειστούς δημοτικούς χώρους όπως η Αγορά Αργύρη, το Αρσάκειο, το Παλιό Νοσοκομείο, τα Δημοτικά Λουτρά και αλλού.

Έτσι, αυτά τα ταλαντούχα μουσικά σχήματα, με τον μοντέρνο ήχο και την ποιοτική μουσική δημιουργία, θα ενταχθούν στον καλλιτεχνικό ιστό της πόλης. Και στις τέσσερις εποχές του χρόνου…

Απλές κινήσεις που μπορούν να μας βγάλουν από το γκρίζο, να φέρουν την νεολαία μας πραγματικά στο επίκεντρο της πόλης, να «φωτίσουν» σημεία της Πάτρας που σήμερα (και τις τέσσερις εποχές…) είναι βυθισμένα στο σκοτάδι και στην εγκατάλειψη.

Δεν θέλουμε τα λίγα, διεκδικούμε τα πολλά!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Εκλογές 2014