Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Ξεχωριστό αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο από το Μουσικό Σχολείο - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ξεχωριστό αφιέρωμα στον Θάνο Μικρ...

Συγκινήθηκε ο Πατρινός καλλιτέχνης

"Σταυρός του Νότου", "Ερωτικό" "Κρατάει χρόνια αυτή κολόνια", "Ο Άμλετ της Σελήνης", "Kuro Siwo". Μερικά από τα τραγούδια που έχει γράψει ο Θάνος Μικρούτσικος και τα οποία αποτέλεσαν μέρος του ρεπερτορίου κατά το χθεσινό αφιέρωμα του Μουσικού Σχολείου Πάτρας στον Πατρινό συνθέτη.

Ο Θάνος Μικρούτσικος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του, αλλά ούτε τον θαυμασμό του για τις δυνατότητες των μαθητών και των καθηγητών του σχολείου, το οποίο χαρακτήρισε ως το καλύτερο Μουσικό Σχολείο της Ελλάδας.

Το αφιέρωμα πραγματοποιήθηκε στη μεγάλη αίθουσα του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών που ήταν κατάμεστη και οι συντελεστές εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την συμπλήρωση 25 χρόνων λειτουργίας των Μουσικών Σχολείων της χώρας.

Συμμετείχαν η Συμφωνική Μαντολινάτα, η Ορχήστρα Δωματίου και η Χορωδία Μικτών Φωνών του Μουσικού Σχολείου Πατρών.

Στο τέλος της εκδήλωσης μαθητές, καθηγητές του σχολείου και Θάνος Μικρούτσικος βρέθηκαν μαζί επί σκηνής, με τον συνθέτη να ερμηνεύει το "Ανεμολόγιο".

Λίγο πριν την εκδήλωση ο Θάνος Μικρούτσικος είπε στο thebest.gr και στην Ελευθερία Μακρυγένη:

«Το πρόβλημά μου να σου πω  είναι ότι τα πολλά αφιερώματα σημαίνουν ότι μεγάλωσα (γέλια). Από την άλλη μεριά είναι μια ιδιαίτερη συγκίνηση γιατί είναι το μουσικό σχολείο της Πάτρας. Στην Πάτρα έμαθα μουσική , στην Πάτρα γεννήθηκα, η οικογένειά μου εδώ πολλές γενιές. Αντιλαμβάνεσαι ότι όταν σε τιμάει ένα σχολείο και μάλιστα το Μουσικό της Πάτρας, υπάρχει και μια ιδιαιτερότητα από πλευράς συγκίνησης. Από την άλλη μεριά οφείλω να σου πω ότι εξεπλάγην με την πρόβα. Είδα ένα Μπεν Χουρ. Είναι περίπου 120 παιδιά, με 70 καθηγητές. Είναι ένα σχολείο που κάνει καταπληκτική δουλειά. Οι ενορχηστρώσεις που κάνανε είναι στα όρια του επαγγελματικού, παίζουν πάρα πολύ καλά. Τους μίλησα, ήρθε μια αντιπροσωπεία των παιδιών και μου έκαναν ερωτήσεις και είδα παιδιά πολύ σοβαρά. Πήρα μια ανάσα μεγάλου οξυγόνου με αυτή την επαφή και μπράβο τους. Μέσα σε αυτή τη βαρβαρότητα φαίνεται ότι υπάρχουν νησίδες αναπνοής».

Και όλα αυτά με τις δυσκολίες που όπως γνωρίζετε αντιμετωπίζουν τα Μουσικά Σχολεία…

«Ναι… είναι απίστευτο! Θέλουν κρέμασμα αυτοί που τους περνάει από το μυαλό να καταστρέψουν αυτό το πράγμα».

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture