Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

/

Δυτική Αχαΐα: Πανηγυρική η συγκέντρωση στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου τoυ Χρήστου Νικολάου - ΦΩΤΟ

Δυτική Αχαΐα: Πανηγυρική η συγκέντρωση σ...

Παρουσιάστηκαν οι άξονες του προγράμματος και το σύνολο των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων

Σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση που αποτέλεσε προμήνυμα νίκης για τη «Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών»  μίλησε  ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος  Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος  Νικολάου  στο πλαίσιο των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού, στην πλατεία Δημοκρατίας, στην Κάτω  Αχαΐα.

Ο επικεφαλής της παράταξης  επανέλαβε ότι  η «Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών ενώνει όλους τους Δυμαίους πολίτες και εγγυάται το πέρασμα του Δήμου  στο «αύριο» της ανάπτυξης, της κοινωνικής συνοχής, της κοινωνικής μέριμνας και της ισοτιμίας, ενώ  έστειλε σαφές μήνυμα  νίκης προς κάθε κατεύθυνση. «Νικητής σε αυτόν τον όμορφο αγώνα που ξεκινήσαμε μαζί,  θα είναι η κοινωνία της Δυτικής Αχαΐας και όχι οι λίγοι και τα συμφέροντά τους. Θα νικήσει το «εμείς» και όχι το «εγώ». Θα νικήσει η «Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών», είπε χαρακτηριστικά

Ο Χρήστος Νικολάου επεσήμανε πως κεντρικό ρόλο στην παράταξη έχει ο άνθρωπος  ο προκομμένος, ο νοικοκυρεμένος, ο ανήσυχος, ο προοδευτικός, ο τίμιος και ο αξιοπρεπής , που διακατέχεται από δημοκρατικές αρχές και πρόσθεσε ότι παραδίδεται στην κρίση της κοινωνίας ένα ψηφοδέλτιο ισχυρό, το οποίο αποτελούν πρόσωπα  με γνώση των προβλημάτων,  με ήθος, εντιμότητα, αγωνιστικότητα και όρεξη για δουλειά.

«Εμάς έχει ανάγκη ο τόπος τώρα. Ανθρώπους που στα δύσκολα δεν ξεκουράστηκαν παρά είχαν ανάστημα, αξιοπρέπεια, περηφάνια και ηθική. Και δεν λιποτάκτησαν», είπε ο κ. Νικολάου, προσθέτοντας ότι τα στελέχη του συνδυασμού δεν προσπάθησαν να βρουν πρόσκαιρο καταφύγιο και δεν λειτούργησαν καιροσκοπικά.

Παρουσιάζοντας το  πρόγραμμα και τις σαφείς και ξεκάθαρες θέσεις της «Συνεργασίας Δυμαίων Πολιτών», ο υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας ανέφερε ότι η παράταξη ως αυριανή Δημοτική Αρχή θα είναι:

  • Διεκδικητική και μαχητική προς την κεντρική εξουσία
  • Θα είναι δίπλα και κοντά στους πολίτες, με μια Αυτοδιοίκηση που θα έχει ανθρώπινο πρόσωπο και δεν θα γυρνά την πλάτη στους  ίδιους και τα προβλήματά τους
  • Θα βλέπει την Αυτοδιοίκηση ως δοκιμασία ιδεών και όχι ως άσκηση επικοινωνιολόγων
  • Θα πρωτοπορεί σε δράσεις και καινοτόμες ιδέες
  • Πρωτεύουσα σημασία θα έχει η οικολογική συνείδηση, με έμφαση στην καθαριότητα, την ανακύκλωση και την ευταξία
  • Θα κυριαρχήσει η κοινωνική ευαισθησία, αναπτύσσοντας περαιτέρω δράσεις στήριξης των κοινωνικά αδύναμων και ευπαθών ομάδων

«Καινοτομούμε και ανοίγουμε νέους δρόμους γιατί η ζωή και η πολιτική  είναι ένας αγώνας συνεχόμενος. Καινοτομήσαμε όταν ενώσαμε τις δυνάμεις μας με το Θανάση Ραυτακόπουλο, αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης, τον αξιόλογο αυτό άνθρωπο και σπουδαίο πατριώτη, με ένα και μοναδικό σκοπό: Να πάμε τον τόπο μας μπροστά. Καινοτομήσαμε  και ανοίξαμε  τραπέζι διαλόγου, το οποίο θα παραμένει πάντοτε ανοικτό, στις δημοκρατικές και προοδευτικές φωνές του τόπου μας» πρόσθεσε ο Χρήστος Νικολάου «Σήμερα, από εδώ, το εκλογικό μας κέντρο, σηκώνουμε ψηλά τη σημαία της Νίκης», κατέληξε.

 

Απάντηση για τα φέιγ-βολάν

Ξεκάθαρη απάντηση  στις κίτρινες» πρακτικές ορισμένων, έδωσε κατά την ομιλία του ο Χρήστος Νικολάου, τονίζοντας, μεταξύ άλλων:  «Αυτές οι τακτικές δείχνουν το φόβο τους και τον πανικό τους. Δείχνουν την μικροψυχία τους και αποκαλύπτουν τους εαυτούς τους. Αποκαλύπτουν ότι δεν έχουν πολιτικό περιεχόμενο, φιλότιμο και μπέσα, και προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον  λαό της Δυτικής Αχαΐας. Σύντομα όμως θα πάρουν την απάντησή τους».

 

«Δεν επαγγέλλομαι πολιτικός»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας έδωσε και το προσωπικό του στίγμα δηλώνοντας ότι  δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, ούτε σκοπεύει να γίνει επαγγελματίας Δήμαρχος. «Είμαι άνθρωπος δικός σας, άνθρωπος του λαού, του μόχθου, της γειτονιάς και του μεροκάματου. Εγώ και οι συνεργάτες μου δεν είμαστε ανεπάγγελτοι. Ούτε κρυφτήκαμε σε πολιτικά γραφεία. Προσωπικά, παράτησα θέση στο δημόσιο και βγήκε στην ελεύθερη αγορά και δούλεψα. Μαζί με τους συνεργάτες μου θέλουμε να δώσουμε έναν τίμιο αγώνα και να προσφέρουμε για την προκοπή του τόπου μας».

Ο απολογισμός του έργου

Ο κ. Νικολάου αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο που επιτεύχθηκε τα τελευταία χρόνια στον Δήμο, με την ενοποίηση των τεσσάρων  Δήμων, δουλεύοντας ακατάπαυστα μερόνυχτα και με προσωπικό κόστος ο καθένας,  την  ένταξη στο ΕΣΠΑ έργων για τα οποία δεν υπήρχε ούτε καν προμελέτη και με τη στέγαση των δημοτικών υπηρεσιών στους λυόμενους οικίσκους.

Επίσης, παρουσιάστηκαν όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Εκλογές 2014