Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

/

Χρήστος Μπακαλάρος: Γιατί αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα με την "Νέα Πόλη" του Κώστα Χριστόπουλου

Χρήστος Μπακαλάρος: Γιατί αποφάσισα να θ...

"Πάνω από εμάς και πέρα από εμάς υπάρχει η πόλη που ζούμε"

Με δήλωσή του ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Χρήστος Μπακαλάρος, ανακοινώνει την συνεργασία με τον συνδυασμό του Κώστα Χριστόπουλου "Νέα Πόλη", εξηγώντας ταυτόχρονα τους λόγους και τη βάση της συνεργασίας:

"Οι προσεχείς δημοτικές εκλογές διατηρούν τη δική τους ξεχωριστή κρισιμότητα. Ο όγκος των συσσωρευμένων προβλημάτων και η ανάγκη να γίνει ο Δήμος Πατρέων πρωταγωνιστής σε μια νέα αναπτυξιακή πορεία της πόλης, περιγράφουν την κρισιμότητα των εκλογών.

Το προηγούμενο διάστημα καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενοποίηση της δημοτικής παράταξης από την οποία προέρχομαι και η οποία δυστυχώς εμφανίζεται κατακερματισμένη. Ταυτόχρονα στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, θα αναμετρηθούν δύο αντιλήψεις.

Η πρώτη αντίληψη βλέπει το Δήμο ως προέκταση του κόμματος, τη δημοτική πολιτική ως κομματική πολιτική και τον ίδιο το Δήμο ως οργανωτή συλλαλητηρίων και διαμαρτυριών. Είναι μια αντίληψη που υποτάσσει το τοπικό στο κεντρικό, την αυτοδιοίκηση στο κόμμα και παραπέμπει στο άδηλο μέλλον την επίλυση των τοπικών προβλημάτων.

Η δεύτερη αντίληψη κατανοεί τον Δήμο ως τοπική αρχή, ανεξάρτητη από τα κόμματα και το κράτος, ικανή να συγκρουστεί αλλά και να συνεργαστεί με όλα τα κόμματα προς όφελος της πόλης και των δημοτών. Τα σκουπίδια, το νερό, το κυκλοφοριακό και όλα τα μεγάλα προβλήματα της πόλης δεν μπορούν να έχουν κομματικό χρώμα.  Είναι μια αντίληψη που προτάσσει το τοπικό και θέτει πάνω απ’ όλα τα συμφέροντα της πόλης και των δημοτών.

Σε αυτήν την αναμέτρηση και αφού επιτεύχθηκε μία καταρχήν προγραμματική σύγκληση με μόνο γνώμονα τα προβλήματα και το αύριο της Πάτρας, αποφάσισα να συνεργαστώ με τον συνδυασμό «Νέα Πόλη» και υποψήφιο Δήμαρχο τον Κώστα Χριστόπουλο.

Η συνεργασία αυτή βασίζεται στο σεβασμό προς τις διαφορετικές αφετηρίες και ευαισθησίες των δύο μερών καθώς και στην ισότιμη σχέση. Βασίζεται επίσης στην κοινή πεποίθηση για την ανάγκη ενός Δήμου με πίστη στις αρχές της αυτοδιοίκησης, ενός Δήμου απαλλαγμένου από κομματικές και κυβερνητικές εξαρτήσεις. Βασίζεται ακόμα στην συμφωνία πάνω σε βασικά ζητήματα όπως:

• Ο Δημοτικός χαρακτήρας της Δ.Ε.Υ.Α.Π.

• Η ανάληψη εκ μέρους του Δήμου, της πρωτοβουλίας για την σύσταση διαδημοτικού φορέα που θα αναλάβει τη διαχείριση του φράγματος του Πείρου-Παραπείρου.

• Η κατασκευή του εργοστασίου απορριμμάτων με την σύγχρονη ανάπτυξη της ανακύκλωσης.

• Η διεκδίκηση και αξιοποίηση του θαλάσσιου μετώπου.

• Η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας.

• Η αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων του Πατρινού Δημότη που δοκιμάζεται στις παρούσες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.

• Η ανάδειξη του κοινωνικού τομέα του Δήμου σε βασικό πυλώνα της δημοτικής πολιτικής.

Ταυτόχρονα οραματίζομαι ένα Δήμο που θα διεκδικήσει την πλήρη χειραφέτησή του από τις κυβερνήσεις του Αθηναϊκού κράτους, ένα Δήμο που θα προωθήσει τα μεγάλα οράματα της πόλης.

Προχωρώ σε αυτή τη συνεργασία με τη βεβαιότητα ότι θα δώσουμε ένα καθαρό και τίμιο αγώνα που θα έχει ένα και μοναδικό στόχο. Να δούμε το Δήμο Πατρέων στην υπηρεσία όλων των Πατρινών και αληθινό πρωταγωνιστή της τοπικής ζωής στα χρόνια που έρχονται.

Πάνω από εμάς και πέρα από εμάς υπάρχει η πόλη που ζούμε, η πόλη που περιμένει ανθρώπους να συνεργαστούν για να την φροντίσουν και να την αναδείξουν. Είναι το «Ναι» στην Πάτρα αυτό που μας ενώνει.

Χρήστος Μπακαλάρος"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Εκλογές 2014