Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Τζόνι Ντεπ με το θρίλερ επιστημονικής φαντασίας «Κυριαρχία» δεν τα κατάφερε στο Πασχαλινό Αμερικάνικο box office

 Ο Τζόνι Ντεπ με το θρίλερ επιστημονικής...

Η ταινία προβάλλεται από την Κυριακή του Πάσχα 20/4/2014 και στην Ελλάδα, και στην Πάτρα στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε

Το φιλμ είναι αλήθεια ότι από το τρέιλερ δείχνει ιδιαίτερο, με ένα εντυπωσιακό καστ που περιλαμβάνει τον σούπερ σταρ Τζόνι Ντεπ, τον βετεράνο Μόργκαν Φρίμαν και τους Πολ Μπέτανι, Κίλιαν Μέρφι, Ρεμπέκα Χολ, Kέιτ Μάρα, κ.α.

Ωστόσο στο Αμερικάνικο box office το τριήμερο της πρεμιέρας του (18-20 Απριλίου 2014) δεν τα κατάφερε και ήρθε 4ο σε εισπράξεις, με σχεδόν 11 εκατομμύρια δολάρια ξεκίνημα τη στιγμή που ο προυπολογισμός του αγγίζει σύμφωνα με πληροφορίες τα 100! Όπως σχολιάζει το κινηματογραφικό σάιτ flix.gr, η αποτυχία κατά κάποιο τρόπο της ταινίας στα Αμερικάνικα ταμεία γεννά το ερώτημα, αν είναι ο Τζόνι Ντεπ τόσο μεγάλος σταρ όσο το Χόλιγουντ νομίζει;

Η ταινία του Γουόλι Πφίστερ «Κυριαρχία», όπως συνεχίζει το flix.gr, έμοιαζε πριν μερικούς μήνες, σαν ένα από τα δυνατά χαρτιά της Warner Bros για το 2014. Μια ταινία επιστημονικής φαντασίας με έναν από τους μεγαλύτερους σταρ του Χόλιγουντ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ένα μπάτζετ υψηλό και μια διαφημιστική καμπάνια που δεν λυπήθηκε έξοδα προκειμένου να κάνει το φιλμ γνωστό σε κάθε θεατή που έχει κάποτε δει μια ταινία του Τζόνι Ντεπ ή που μπορεί να ενδιαφερόταν έστω κι αμυδρά γι αυτό.

Στην Ελλάδα επίσης η ταινία βγήκε την Κυριακή του Πάσχα μετά από αρκετά καλή διαφήμιση και με σποτ που προβάλλονται στα τηλεοπτικά κανάλια, σε διανομή από την εταιρεία Odeon.

Ωστόσο το ενδιαφέρον αυτό μελλοντολογικό φιλμ κατόρθωσε να συγκεντρώσει το μάλλον απογοητευτικό ποσό των 11 εκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο σαββατοκύριακο του, μένοντας πίσω, τόσο από το εντυπωσιακό και καλογυρισμένο «Captain America 2: Ο Στρατιώτης του Χειμώνα» που συνεχίζει να θριαμβεύει για τρίτη εβδομάδα (έπιασε κορυφή στις ΗΠΑ για 3ο συνεχές σαββατοκύριακο και έχει πλέον φτάσει τα 200,5 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις από τις 3 Απριλίου που έκανε πρεμιέρα) όσο και από το παιδικό «Rio 2, 3d» αλλά κι από το δραματικό χριστιανικό φιλμ «Heaven is Real» με τον Γκρεγκ Κινίαρ που έκανε την έκπληξη της εβδομάδας σαρώνοντας στις Αμερικάνικες αίθουσες και καταλαμβάνοντας την 2η θέση  με σισπράξεις της τάξης των 22,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η αποτυχία της «Κυριαρχίας - Transcendence» όπως σχολιάζεται, δεν θα είχε και τόση μεγάλη σημασία, αν δεν ερχόταν ως συνέχεια μια προηγούμενης εξίσου μεγάλης εμπορικής αποτυχίας για τον ηθοποιό. Ο λόγος για το συμπαθητικό blockbuster του περασμένου καλοκαιριού «Μοναχικός Καβαλάρης - Lone Ranger» όπου ο Ντεπ συμπρωταγωνιστούσε με τον Άρμι Χάμερ που δεν είχε την αναμενόμενη εμπορική επιτυχία.

Επίσης δεν τα είχε πάει και τόσο καλά και το αξιόλογο φιλμ «Dark Shadows» του Τιμ Μπάρτον το 2012 (είχε κάνει στις ΗΠΑ εισπράξεις 79 εκατομμυρίων δολαρίων) και πριν από αυτό το «Μεθυσμένο Ημερολόγιο» όπου και γνώρισε την τωρινή αγαπημένη του Άμπερ Χερντ.

Στην πραγματικότητα για να βρει κάποιος μια αληθινά σημαντική εμπορική επιτυχία στην οποία να πρωταγωνιστούσε ο Τζόνι Ντεπ, θα πρέπει να ανατρέξει πίσω στους τελευταίους «Πειρατές της Καραϊβικής» όπου υποδύθηκε τον Τζακ Σπάρροου, κι αυτό δεν είναι καλό ούτε για το Χόλιγουντ, ούτε για τον ίδιο τον Ντεπ, όπως έγραψε το flix.gr.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture