Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Κρις Έβανς, Γιόχανσον και Ρέντφορντ παρέα στο νέο Captain America με την έντονη πολιτική χροιά - Η ταινία προβάλλεται και στην Πάτρα

Κρις Έβανς, Γιόχανσον και Ρέντφορντ παρέ...

Η εντυπωσιακή υπερπαραγωγή της Marvel κόμικς παίζεται και τρισδιάστατη

To συγκεκριμένο κόμικ πρωτοκυκλοφόρησε πριν από 73 ολόκληρα χρόνια, το 1941 και έχει πουλήσει μέχρι σήμερα πάνω από 220 εκατομμύρια αντίτυπα.

Ο βασικός ήρωας του κόμικ των Joe Simon και Jack Kirby, θεωρείται ο αρχετυπικός, ιδεαλιστής και ατρόμητος, clean cut ήρωας της Αμερικής με όπλο του την τρίχρωμη ατσάλινη ασπίδα του – κάτι σαν frisbee.

O λόγος ασφαλώς για το 2ο φιλμ του «Captain America», «Ο Στρατιώτης του Χειμώνα - Captain America 2: The Winter Soldier, σε σκηνοθεσία του 44χρονου Άντονι Ρούσο και του 42χρονου Τζο Ρούσο από το Κλίβελαντ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, που ήδη προβάλλεται από την Πέμπτη 3 Απριλίου 2014 στην Ελλάδα (και σε 3 αίθουσες στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, στην Πάτρας, στη μία σε 3d).

Το νέο φιλμ που ήδη έχει επαινεθεί από πολλούς κριτικούς για το γεγονός ότι παρότι πρόκειται για ένα blockbuster εμπορικό κόμικ φιλμ της Marvel (σε συνεργασία με την Disney) εν τούτοις καταφέρνει να εισάγει στο σενάριο μία σύγχρονη πολιτικοκοινωνική ίντριγκα και επίκαιρες αιχμές περί παρακολούθησης του πλανήτη και περιορισμού της ανθρώπινης ελευθερίας εν ονόματι της ασφάλειας, που πραγματικά εκπλήσσουν.

Επίσης η νέα αυτή ταινία που έρχεται σχεδόν 3 χρόνια μετά την 1η του 2011 που είχε ξεπεράσει σε παγκόσμιες εισπράξεις τα 370 εκατομμύρια δολάρια, καταφέρνει όπως γράφτηκε να έχει ένα αξιοζήλευτο καστ με τους ηθοποιούς να παίζουν εξαιρετικά και παράλληλα να ικανοποιεί τόσο τους πιστούς φαν του κόμικ αλλά και όσους περιστασιακά βλέπουν παρόμοιες ταινίες.

Η εταιρεία Marvel που έχει το "άγγιγμα του Μίδα", κακά τα ψέματα έχει χτυπήσει μία τεράστια φλέβα χρυσού και όπως λέγεται, ετοιμάζει ταινίες με τους κόμικ ήρωες του σύμπαντος της (βλέπε Iron man, Thor) μέχρι τουλάχιστον το 2021. Ήδη ετοιμάζεται το σίκουελ στους υπερεπιτυχημένους «The Avengers» που θα έχει τίτλο «Age of Ultron» για έξοδο στις αίθουσες το 2015, όπου θα εμφανιστούν και πάλι όλοι οι σούπερ ήρωες παρέα, μαζί τους και ο Captain America και ο Hulk που ως γνωστό πλέον τον ανέλαβε ο Μαρκ Ράφαλο.

Στο «Captain America 2: Ο Στρατιώτης του Χειμώνα» που από τις 4 Απριλίου 2014 βγήκε με υψηλές εμπορικές προσδοκίες και στις ΗΠΑ (από τις 3/4 βγήκε και σε Ρωσία και Αυστραλία), επιστρέφει λοιπόν στην μεγάλη οθόνη ο πιο ηρωικός και ίσως πιο αληθινός σούπερ ήρωας του σύμπαντος της Marvel, με πρωταγωνιστή και πάλι τον συμπαθή 33χρονο ηθοποιό Chris Evans, ο οποίος πλαισιώνεται όχι μόνο από τη γοητευτική παρουσία της Black Widow – Νατάσα Ρομανόφ που είναι Ουκρανή (στο ρόλο χαρίζοντας μία ερμηνεία που ξεχωρίζει με σεξ απήλ η 29χρονη Scarlett Johansson) αλλά και από τον 77χρονο βετεράνο σταρ Robert Redford.

Ο Ρέντφορντ υποδύεται τον ρόλο έκπληξη του Alexander Pierce, του αινιγματικού μέλους της μυστικής οργάνωσης S.H.I.E.L.D.-ΑΣΠΙΔΑ, ενός ευυπόληπτου άνδρα, με σημαντικές κυβερνητικές, πολιτικές διασυνδέσεις. Ο Ρέντφορντ στην πρώτη του συμμετοχή σε ανάλογες κόμικ μπλοκμπάστερ ταινίες, χαρίζει class, κύρος αλλά και ένα ειδικό βάρος στον ρόλο του και σε όλες τις σκηνές του, υπογραμμίζοντας και την ατμόσφαιρα πολιτικού θρίλερ με αέρα ‘70ς που ήθελαν να περάσουν οι δημιουργοί της ταινίας.

Να σημειώσουμε ότι το στόρι εκτυλίσσεται στο σήμερα, 70 χρόνια αργότερα από την δράση του 1ου φιλμ που διαδραματιζόταν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και με τον Στιβ Ρότζερς – Κάπτεν Αμέρικα να «ξεπαγώνει» νέος και πάντα όμορφος και να καλείται να εγκλιματιστεί στο σήμερα, να μάθει τι εστί ιντερνετ αλλά και να αντιμετωπίσει έναν απίστευτο εχθρό με θανατηφόρα βιονικά χέρια, τον Στρατιώτη του Χειμώνα – στο ρόλο ο Ρουμανικής καταγωγής Σεμπάστιαν Σταν που έπαιζε και στην πρώτη ταινία έναν καλό φίλο και συμπολεμιστή του Κάπτεν Αμέρικα.

Στον καινούριο Captain America, o μαύρος ηθοποιός Samuel L. Jackson επιστρέφει στον πιο διευρυμένο εδώ ρόλο του Nick Fury, γενικού διευθυντή της S.H.I.E.L.D, ο οποίος και θα αντιληφθεί ότι κάτι περίεργο συμβαίνει στο νέο μυστικό πρόγραμμα ασφαλείας της S.H.I.E.L.D στα κεντρικά γραφεία της Ουάσινγκτον καθώς τρία τεράστια ελικοφόρα πλοία θα μπορούν πλέον ανά πάσα στιγμή να επέμβουν και να εκτελέσουν ύποπτα άτομα για τρομοκρατία.

Όπως αντιλαμβάνεστε, όλες οι πρόσφατες αποκαλύψεις περί παρακολούθησης πολιτικών ηγετών ανά τον πλανήτη και πολιτών από την NSA των ΗΠΑ μπαίνουν στο στόχαστρο της καλογυρισμένης και πλούσιας αυτής κινηματογραφικής παραγωγής σε θεαματικές σκηνές δράσης, με τον Captain America να μετατρέπεται σε ένα είδος φυγά χωρίς να μπορεί να εμπιστευτεί κάποιον εκτός από την Black Widow και τον βετεράνο πολεμιστή Φάλκον – με σιδερένια φτερά γερακιού, τον οποίο ενσαρκώνει ο συμπαθής νεαρός μαύρος ηθοποιός Άντονι Μακί (The Hurt Locker).

Η διάρκεια του φιλμ είναι 128 λεπτά και η ταινία διανέμεται στην Ελλάδα από την εταιρεία Feelgood.

Επίσης όπως λένε όσοι την έχουν ήδη δει, μην βιαστείτε να φύγετε στο τέλος καθώς στη διάρκεια των τίτλων έχουν ενσωματωθεί και δύο teaser που μας προιδεάζουν για τις νέες περιπέτειες των Avengers.

Ο Stan Lee που αναβίωσε το χαρακτήρα του Κάπτεν Αμέρικα, δήλωσε ότι «όταν ήρθα στη Marvel, η εταιρεία είχε σταματήσει να εκδίδει τα κόμικς του Captain America. Τους είπα ότι ήθελα να ξαναφέρω στην επιφάνεια τον ήρωα, όχι όμως σαν ένα τύπο που απλά τα βάζει με τους κακούς. Ήθελα να κάνω κάτι βαθύτερο, όχι κάτι επιδερμικό. Αποφασίσαμε ότι ο Captain America βρισκόταν στην κατάψυξη και ξυπνάει δεκαετίες αργότερα. Η προσαρμογή του μετά από τόσο καιρό σίγουρα δεν είναι μια εύκολη υπόθεση».

Η επιτυχία της Marvel οφείλεται κατά πολύ στο γεγονός ότι επιλέγει σκηνοθέτες που έχουν την ικανότητα να δίνουν το προσωπικό τους στίγμα σε κάθε ταινία. Στο «Captain America 2: Ο Στρατιώτης του Χειμώνα», επιλέχθηκαν τα αδέρφια Anthony και Joe Russo, οι οποίοι έχουν κάνει 2 ταινίες ανεξάρτητου χαρακτήρα και πολλές αξιόλογες δουλειές στην Αμερικάνικη τηλεόραση (Arrested Development και Community) ενώ ήδη λέγεται ότι θα αναλάβουν την σκηνοθεσία και της 3ης ταινίας του Κάπτεν Αμέρικα που προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει το 2016.

Ο ηθοποιός Chris Evans που προπονήθηκε στις πολεμικές τέχνες για τις πιο απαιτητικές σκηνές, σχολίασε για τους σκηνοθέτες του, «πως έχουν κάνει πραγματικά μια εξαιρετική δουλειά. Καμία από τις προηγούμενες ταινίες της Marvel δεν έχει γυριστεί με τον συγκεκριμένο τρόπο».

Ο ηθοποιός Robert Redford εξήρε επίσης τον επαγγελματισμό τους ενώ χαρακτήρισε την συμμετοχή του σε ένα τέτοιο φιλμ ως μία πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία. Εξάλλου αποκάλυψε ότι μικρό παιδί ήταν λάτρης των κόμικς κι ας του απαγόρευαν οι γονείς του να τα διαβάζει. «Οι αδελφοί Ρούσσο γνωρίζουν πολύ καλά από πριν τι θέλουν να κάνουν και μένουν πιστοί σε αυτό. Μου αρέσει αυτή η προσέγγισή τους. Έχουν τη δική τους οπτική αναφορικά με την ταινία».

Το σενάριο υπογράφουν οι Christopher Markus και Stephen McFeely όπως και στην πρώτη ταινία, οι οποίοι έγραψαν και το σενάριο του πρόσφατου «Thor, Ο Σκοτεινός κόσμος».

Ο παραγωγός Kevin Feige μιλώντας για την παρουσία του Κρις Έβανς την ταινία, ο οποίος έχει πλέον ταυτιστεί με τον ήρωα, τόνισε ότι «ο Chris είναι ένας εξαιρετικός ηθοποιός και έχει μεγαλώσει μαζί με τον ρόλο. Έχει αγκαλιάσει το χαρακτήρα με ένα μοναδικό τρόπο. Έχουμε την ευκαιρία να δούμε και άλλες πλευρές του, καθώς περιπλανιέται σε έναν κόσμο δυσνόητο, αφού εκεί από όπου ήρθε, ήταν ξεκάθαρο ποιοι ήταν οι καλοί και ποιοι οι κακοί».

«Ο Chris Evans είναι ένας από τους πιο προικισμένους και ταλαντούχους ηθοποιούς που έχουμε συνεργαστεί. Είναι πολύ εύκολο να του δώσεις σκηνοθετικές οδηγίες, αφού έχει τη σπάνια ικανότητα να αυτοδιορθώνεται», πρόσθεσε ο σκηνοθέτης Joe Russo.

Ο Έβανς δεν έκρυψε την χαρά του που συνεργάστηκε με τον θρύλο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, τον οποίο και χαρακτήρισε ως πολύ προσγειωμένο και χαρισματικό άνθρωπο. Την ίδια χαρά είχε και η Σκάρλετ Γιόχανσον αφού θυμήθηκε την πρώτη της συνεργασία με τον Ρέντφορντ στον «Γητευτή των Αλόγων» το 1998.

Η ταινία ήδη στις πρώτες 30 χώρες ανά τον πλανήτη όπου έκανε πρεμιέρα σταδιακά από τις 26 Μαρτίου και μετά έχει φτάσει σε εισπράξεις τα 100 σχεδόν εκατομμύρια δολάρια.

Eπιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture