Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Tα δημοφιλή Μάππετς σε νέες κινηματογραφικές περιπέτειες - Η παιδική ταινία της Ντίσνει προβάλλεται από 27 Μαρτίου και στην Πάτρα

Tα δημοφιλή Μάππετς σε νέες κινηματογραφ...

Στα Ster cinemas, στη Βέσο Μάρε

Η ξεκαρδιστική, σουρεαλιστική και δεμένη παρέα των αγαπημένων Muppets επιστρέφει μετά την επιτυχία της ταινίας του 2011 που κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού (Man or Muppet) ενώ σημείωσε και μεγάλη εμπορική επιτυχία με πάνω από 165 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις.

Αυτή τη φορά η νέα ταινία με τίτλο «Τα Μάππετς Καταζητούνται», η οποία ήδη προβάλλεται από τις 27 Μαρτίου 2014 στην Ελλάδα (και στην Πάτρα στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε) διαδραματίζεται στην Ευρώπη, είναι κοσμοπολίτικη και γεμάτη ευχάριστες εκπλήξεις.

Στο πλευρό της Miss Piggy, του Kermit και των άλλων μελών του θιάσου, το κοινό θα απολαύσει τον ασύλληπτα αστείο ηθοποιό Ricky Gervais (The Office), την ευφυέστατη Ελληνοαμερικανίδα κωμικό Tina Fey (30 Rock) και τον καταπληκτικό Ty Burrell (Modern Family). Ο εκρηκτικός αυτός συνδυασμός συντείνει, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, σε ένα πανέξυπνο, σινεφίλ μιούζικαλ –τραγουδά η Celine Dion-  με ακαταμάχητη γοητεία, ανανεωμένη διάθεση και γενναιόδωρες δόσεις γέλιου.

Σύμφωνα με το στόρι του νέου φιλμ, η καριέρα των Muppets έχει εκτοξευθεί και βρίσκονται σε παγκόσμια περιοδεία με παραστάσεις στο Βερολίνο, τη Μαδρίτη, το Λονδίνο και το Δουβλίνο. Τα σχέδια τους ανατρέπονται όταν διασταυρώνονται με έναν από τους πιο διαβόητους εγκληματίες του κόσμου, τον Constantine, ο οποίος είναι ίδιος ο Kermit.

Εκτός αυτού, ο εκκεντρικός θίασος θα συναναστραφεί με τον θρασύδειλο βοηθό του Constantine, Dominic (Ricky Gervais), τον πράκτορα της Interpol, Jean Pierre Napoleon (Ty Burrell) και την εριστική δεσμοφύλακα Nadya (Tina Fey). Διάρκεια: 112 λεπτά.

Η ταινία διανέμεται στους Ελληνικούς κινηματογράφους από την εταιρεία διανομής Feelgood.

«Πρόκειται για μια παλαιού τύπου ταινία καταδίωξης» ανέφερε σε δηλώσεις του ο σκηνοθέτης James Bobin. «Στις ταινίες με τα Muppets υπάρχουν οι κλασικές κινηματογραφικές τροπές, κι έτσι ο σατανικός σωσίας, ένας κακός βάτραχος που μοιάζει με τον Kermit, ήταν μια καλή συλλογιστική για την επόμενη ταινία των Muppets. Το κοινό πραγματικά λάτρεψε την κινηματογραφική επιστροφή των Muppets πριν από δύο χρόνια», όπως είπε και ο παραγωγός Todd Lieberman.

«Αγαπάει το κοινό τα Muppets, όπως όλοι μας καθώς μεγαλώναμε. Ο Kermit και η παρέα του έχουν την ίδια αξία όπως και πριν από τριάντα χρόνια. Συνειδητοποιήσαμε ότι υπήρχε πολύς ενθουσιασμός για αυτούς τους χαρακτήρες και θελήσαμε να τους επαναφέρουμε, αλλά με μια εντελώς διαφορετική ιστορία και ολοκαίνουριους ηθοποιούς».

Ο άλλος παραγωγός της ταινίας David Hoberman υπογράμμισε ότι «πρέπει να υπάρχει πάθος για αυτούς τους χαρακτήρες, μια γνήσια πίστη σε αυτούς και μια αναγνώριση της ερμηνείας τους. Οι ηθοποιοί Ricky Gervais, Tina Fey, Ty Burrell συμπαθούν τον Kermit, την Piggy και την παρέα τους, το οποίο φαίνεται στο πανί. Θα ήταν αδύνατο να κάνουμε μια ταινία χωρίς την κατάλληλη χημεία».

Στο μεταξύ η ιστορία καταδίωξης που περιγράφεται στην ταινία, έπρεπε να διαδραματίζεται σε κοσμοπολίτικο περιβάλλον. «Αν είναι να κάνεις μια ταινία με ανθρωποκυνηγητό στο στυλ της δεκαετίας του’60, χρειάζεσαι ένα διεθνές σκηνικό και η Ευρώπη μεταδίδει ακριβώς αυτή την κλασική αίσθηση. Το Λονδίνο, η Μαδρίτη, το Βερολίνο και το Δουβλίνο είναι τα μέρη που πηγαίνεις αν θες να κλέψεις πολύτιμους θησαυρούς», όπως είπε ο σκηνοθέτης.

Όλη η παρέα των Muppets μαζεύεται και επιστρέφει στη νέα ταινία. Συνωστίζονται σε ένα παλιό, σαραβαλιασμένο τραίνο και ταξιδεύουν στην Ευρώπη. Όταν ο ύποπτος υπεύθυνος περιοδείας, Dominic Badguy (Ricky Gervais) τα πείθει να κάνουν μια υπερπόντια τουρνέ, τα Muppets ενθουσιάζονται γιατί μπορούν να εμφανιστούν σε μερικά από τα πιο μεγάλα θέατρα της Ευρώπης. Όμως ο Kermit, που είναι πάντα η φωνή της λογικής, διατηρεί τις επιφυλάξεις του και δεν προθυμοποιείται να εμφανιστεί σε τόσο μεγαλοπρεπείς σκηνές. Στην πορεία θα μπλέξει σε χειρότερους μπελάδες όταν εμφανίζεται ο δαιμόνιος σωσίας του.

«Ο Constantine δραπετεύει και παίρνει τη θέση του Kermit» όπως αποκαλύπτει ο σκηνοθέτης προσθέτοντας ότι «ο Kermit καταλήγει να θεωρείται ο νούμερο ένα εγκληματίας και βρίσκεται κρατούμενος σε μία φυλακή στη Σιβηρία, ενώ η τουρνέ συνεχίζεται με τον Constantine να παίρνει τη θέση του στον θίασο».

Ο Kermit συναναστρέφεται με σκοτεινούς τύπους στη φυλακή, ενώ προσπαθεί να πείσει αυτούς που τον συνέλαβαν για την πραγματική του ταυτότητα. Εντωμεταξύ, η Nadya (Tina Fey), πιθανώς η πιο εριστική δεσμοφύλακας της Σιβηρίας, του έχει γίνει στενός κορσές.

Όσο ο Kermit είναι στην απέξω, ο Constantine με τον συνεργό του μπορεί να ακολουθήσει το διαβολικό του σχέδιο. Στα χνάρια τους είναι ο Jean Pierre Napoleon (Ty Burrell), ένας μάλλον χαλαρός πράκτορας της Interpol, με τον Sam Eagle, έναν πράκτορα της CIA που διακρίνεται για τον επαγγελματικό του ζήλο. Μπορεί να μην βλέπουν τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο, πρέπει όμως να συνεργαστούν για να εξιχνιάσουν το έγκλημα.

Να σημειώσουμε ακόμα ότι η χαριτωμένη γουρουνίτσα Miss Piggy σε αυτή την ταινία, έχει ούτε λίγο ούτε πολύ 23 αλλαξιές, ξεπερνώντας κάθε άλλο χαρακτήρα στην ταινία. Επίσης έχει την ευκαιρία να φορέσει νυφικό για τις ανάγκες της ταινίας το οποίο σχεδίασε ειδικά για αυτήν η Vivienne Westwood.

Για το φινάλε της ταινίας, οι δημιουργοί είχαν την ευκαιρία να έχουν πρόσβαση σε ένα αξιοθέατο του Λονδίνου, όπου είναι δύσκολο να δοθεί άδεια για γυρίσματα. Έτσι, το συνεργείο βρέθηκε στον Πύργο του Λονδίνου, όπου φυσικά δεν τους επιτράπηκε να αγγίξουν τίποτε, ούτε καν ένα τούβλο. Ευτυχώς, η διευθύντρια του αξιοθέατου είναι οπαδός των Muppets και φρόντισε ώστε η ταινία να έχει το φινάλε που της αξίζει.

Η Tina Fey έχει αστείρευτο χιούμορ και δίνει μια ξεκαρδιστική ερμηνεία ως οξύθυμη Ρωσίδα δεσμοφύλακας. Για να τελειοποιήσει την ερμηνεία της, η διάσημη και πολυπράγμων κωμική ηθοποιός (σεναριογράφος και παραγωγός) παρακολούθησε μαθήματα Ρωσικών.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: James Bobin

Σενάριο: James Bobin, Nicholas Stoller

Παραγωγοί: David Hoberman, Todd Lieberman

Παίζουν: Tina Fey, Ty Burrell, Rick Gervais, Tom Hiddleston, Chistoph Waltz, Zach Galifianakis, Debby Ryan, Ray Liotta, Danny Trejo, Usher Raymond ,Sean Combs

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Don Burgess

Μουσική: Christophe Beck

Μοντάζ: James Thomas.

*Η ταινία «Muppets Most Wanted» της Ντίσνει ξεκίνησε την πορεία της στα Αμερικάνικα ταμεία στις 21 Μαρτίου 2014 και παρότι έμεινε πίσω από το μπλοκμπάστερ «Divergent – Οι Διαφορετικοί» με τους Σειλίν Γούντλι και Τεό Τζέιμς, εν τούτοις ήδη σε 7 ημέρες προβολής έχει ξεπεράσει τα 21 εκατομμύρια δολάρια.

Μεταξύ των ηθοποιών που δανείζουν τη φωνή τους στο φιλμ είναι και ο Ελληνοκαναδός Ζακ Γαλιφιανάκης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture