Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Προβολή ταινίας του Σαμπρόλ από το Γαλλικό Ινστιτούτο Πατρών στις 20 Μαρτίου 2014

Προβολή ταινίας του Σαμπρόλ από το Γαλλι...

Θα ακολουθήσουν προβολές τριών ακόμα ταινιών το επόμενο διάστημα

Το  Γαλλικό  Ινστιτούτο  Πατρών, Μορφωτικό Τμήμα της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα,  γνωστοποιεί στο κοινό ότι από  τη Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014 και ώρα 20.30 αρχίζει τη προβολή ενός κύκλου  τεσσάρων (4) ταινιών του Γαλλικού κινηματογράφου που απευθύνεται σε  όλο  το σινεφίλ κοινό της περιοχής της Πάτρας,  Γαλλόφωνο ή μη.

Η πρώτη ταινία προβολής είναι το «La Fleur du Mal - Το Άνθος του Κακού» του διακεκριμένου Γάλλου κινηματογραφικού δημιουργού Claude  Chabrol, διάρκειας 1 ώρας και 44 λεπτών.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Πατρών, παράρτημα του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, στην οδό Φιλοποίμενος 54.

Πληροφορίες στο τηλ. 2610 273903.

«Το Άνθος του Κακού» είναι μία κοινωνική ταινία παραγωγής 2003, σε σκηνοθεσία Κλοντ Σαμπρόλ με τους Μπενουά Μαζιμέλ, Μελανί Ντουτέ, Σουζάν Φλον, Ναταλί Μπέι.

Ο Φρανσουά, ερωτευμένος πάντα με τη Μισέλ, κόρη της μητριάς του από προηγούμενο γάμο, επιστρέφει στο πατρικό σπίτι στην επαρχιακή Γαλλία, όπου η μητριά του είναι υποψήφια στις δημοτικές εκλογές. Μια ανώνυμη, όμως, προκήρυξη βγάζει στην επιφάνεια το βαρύ παρελθόν της οικογένειάς του, που ανάγεται από την εποχή της Κατοχής. Πολιτικές ίντριγκες και οικογενειακά πάθη στην επαρχιακή Γαλλία, μέσα από μια ιστορία, που αν και είναι τυπικά «Σαμπρολική», παραπέμπει στο μύθο των Ατρειδών.

Όπως έγραψε το περιοδικό «Αθηνόραμα», το φιλμ παρουσιάζει πολιτικά σκάνδαλα και θανάσιμα οικογενειακά μυστικά στην επαρχιακή Γαλλία, κάτι σαν πολιτικό – οικογενειακό θρίλερ. Η Σούζαν Φλον είναι υπέροχη ενώ αποκάλυψη πραγματικά είναι η πανέμορφη Μελανί Ντουτέ.

Ο Κλοντ Σαμπρόλ, από τους βασικούς εκπροσώπους του κινηματογραφικού κινήματος της «νουβέλ βαγκ» στην Γαλλία, γεννήθηκε το 1930 και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών στις 12 Σεπτεμβρίου 2010.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture