Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα - πλατεία Όλγας: Καβγάδες τοξικομανών την μέρα, "πάρτι" την νύχτα...

Πάτρα - πλατεία Όλγας: Καβγάδες τοξικομα...

Επιστολή αναγνώστη του thebest.gr

Από αναγνώστη του thebest.gr λάβαμε την ακόλουθη επιστολή:

"Είμαι μόνιμος κάτοικος της πλατείας Όλγας. Η όλη κατάσταση της πλατείας δεν ελέγχεται αν και οι αρμόδιοι (αστυνομία) γνωρίζουν πολλά περιστατικά που λαμβάνουν χώρα αφού ενημερώνονται από εμάς τους κατοίκους.

Το πρώτο ζήτημα είναι ότι τις ώρες της ημέρας είναι έντονη η παρουσία ναρκωμανών και εμπόρων ναρκωτικών, γίνονται καβγάδες μεταξύ τους και αγοραπωλησία ναρκωτικών.

Το δέυτερο ζήτημα και πιο σημαντικό κατ' εμέ είναι η παρουσία αντιεξουσιαστών την ημέρα αλλά κυρίως τις ώρες της νύχτας. Βρίσκονται στη μεριά της οδού Αράτου μέσα στη πλατεία.

Πολλές φορές προπηλακίζουν και επιτίθενται σε διερχόμενους πεζούς, αρκεί ένα περιέργο βλέμμα για να προκληθούν. Επιπλέον σχεδόν κάθε βράδυ διοργανώνουν "πάρτυ" βάζοντας δυνατά μουσική παρόλο που τα άτομα πολλές φορές μπορεί να μην είναι πάνω από 10-15.

Πρώτο προφανές αδίκημα λοιπόν η ηχορύπανση. Τι ρεύμα χρησιμοποιούν όμως για αυτά τα "πάρτυ" ; Απλούστατα κλέβουν ρεύμα από υποσταθμό τις ΔΕΗ που βρίσκεται στην πλατεία, τον οποίο υπασταθμό ανοίγουν προκαλώντας φθορές σε αυτόν. Δεύτερο αδίκημα λοιπόν η κλοπή ρεύματος.

Η αστυνομία όπως προείπα είναι ενήμερη για αυτά. Απλά δε θέλει να μπει στη διαδικασία του κυνηγητού με αυτές τις ομάδες ατόμων, γιατί όπως μας έχει δηλώσει πολύ απλά φοβάται τις αντιδράσεις μιας συνεχούς και έντονης αστυνόμευσης της περιοχής της πλατείας από τα συγκεκριμένα άτομα. Τόσα χρόνια όμως η ανοχή της αστυνομίας έχει δημιουργήσει ένα μικρό "γκέτο" στο κέντρο της πόλης μας και αυτά τα άτομα νομίζουν ότι κανείς δεν ενοχλείται.

Στέλνω αυτό το κείμενο λοιπόν σε εσάς, αναφερόμενος στα πιο σημαντικά γεγονότα, ελπίζοντας ότι θα γίνουν επιτόπιες έρευνες κυρίως τις βραδινές ώρες, όπου το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο και η κατάσταση γίνεται πιο ενοχλητική, καθώς μιλάμε για ώρες κοινής ησυχίας.

Σκοπός μου είναι τα ΜΜΕ της πόλης να γνωστοποιήσουν την κατάσταση και να ασκήσουν ένα είδος πίεσης στην τοπική αστυνομία για να λάβει μέτρα και όχι απλά να "ελέγχει το περιστατικό" όπως μας λέει κάθε φόρα που της διαμαρτυρόμαστε είτε τηλεφωνικά είτε αυτοπροσώπως.

Ευχαριστώ"

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις