Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

«Αποκριά στου Κεφαλονίτη», δύο ξεχωριστές μουσικές βραδιές από το ιστορικό σωματείο του Ορφέα Πατρών

«Αποκριά στου Κεφαλονίτη», δύο ξεχωριστέ...

Απόψε και την Πέμπτη 27/2 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

Δύο ξεχωριστές Aποκριάτικες μουσικές βραδιές, θα πραγματοποιηθούν απόψε Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014 και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στις 20.30 στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» από τον Ερασιτεχνικό Μουσικό Σύλλογο «Ορφεύς Πατρών», που ως γνωστό έχει ιδρυθεί πριν από περίπου 90 χρόνια, το 1925.

Οι δυο βραδιές θα αποτυπώσουν για άλλη μια φορά την καλλιτεχνική σφραγίδα του Ορφέα στο Πατρινό Καρναβάλι.

Τίτλος των βραδιών, που εντάσσονται στο πρόγραμμα του Πατρινού Καρναβαλιού 2014, είναι «Αποκριά στου Κεφαλλονίτη» και θα παρουσιαστεί η ομώνυμη ελληνική οπερέτα, που το θέμα της είναι απόλυτα ταιριαστή με την Αποκριά.

Αθάνατα τραγούδια από τη χορωδία και τους σολίστ θα σας μεταφέρουν στις νοσταλγικές εποχές που πέρασαν. Την ελληνική οπερέτα έγραψε ο γνωστός συμπολίτης Τάκης Τσονάκας, με πρωταγωνιστές τον γραφικό ταβερνιάρη Παπαθωμά, τον κόντε Τζανέτο, τον προικοθήρα κόντε Διονυσάκη, την ερωτευμένη κοντεσίνα Λουίζα, τον Βοηθό του ταβερνιάρη Θανασό που πειράζει συνέχεια τον κόντε Διονυσάκη, τον Περικλή ανιψιό του ταβερνιάρη, τον συνεχώς μεθυσμένο Παναγιώτη, τη Γαρούφω, ανιψιά του Παπαθωμά με τη μεγάλη προίκα που τη διεκδικούν πολλοί γαμπροί, καθώς και την καρναβαλική επιτροπή με πρόεδρο το δημοσιογράφο Αντωνόπουλο και πολλούς άλλους που στελεχώνουν τη θαυμάσια αυτή παράσταση.

Σολίστ: η σοπράνο Ζωή Καραγκούνη, η σοπράνο Αλεξία Μαράτου, ο τενόρος Αντώνης Χριστόπουλος, ο τενόρος Ιωάννης Χριστόπουλος, ο τενόρος Αναστάσιος Βλάνης, ο βαρύτονος Ηλίας Παπαδόπουλος, ο βαρύτονος Φίλιππος Παπαδόπουλος και ο βαθύφωνος Παναγιώτης Παπαλεξάτος.

Το έργο επιμελήθηκε καλλιτεχνικά και διευθύνει ο μαέστρος του «Ορφέα», αρχιμουσικός, Ηλίας Παπαδόπουλος.

Για άλλη μία χρονιά, στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» ο Ερασιτεχνικός Μουσικός Σύλλογος «Ορφεύς Πατρών», θα φέρει θύμησες από μία άλλη πιο αγνή εποχή.

Προσκλήσεις διατίθενται από τα γραφεία του Ομίλου, Φιλοποίμενος 31, ώρες 9.30-11 π.μ. και 6-8 μ.μ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture