Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

/

Πάτρα: Καρναβαλικό πανηγύρι για τους μικρούς κάτω απο το λαμπρό ήλιο!

Πάτρα: Καρναβαλικό πανηγύρι για τους μικ...

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Βούλιαξε από κόσμο η πλατεία των Υψηλών Αλωνίων την Κυριακή, όπου μικροί και μεγάλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» αλλά και στο λαμπρό αγκάλιασμα του ήλιου που ζέστανε με το άπλετο φως του την παραμυθένια Καρναβαλούπολη.

Πλήθος κόσμου το έριξε έξω, χάρηκε την πραγματικά ανοιξιάτικη μέρα και συντονίστηκε στους ρυθμούς του Καρναβαλιού των Μικρών αποδρώντας για λίγο από τις έγνοιες και τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Τα Ψηλά Αλώνια μεταμορφώθηκαν σε έναν παραμυθένιο παιδόκοσμο, που ενεργοποίησε το κέφι, τη χαρά, την αισιοδοξία προσφέροντας μια πραγματική όαση στο κλίμα αβεβαιότητας  των ημερών και προκαλώντας τα πιο έγχρωμα παιδικά καρναβαλικά όνειρα.

Η πλατεία είχε φορέσει τα γιορτινά της και τα παιδιά με τους γονείς τους  περιηγήθηκαν στις κατασκευές, τα στοιχεία και τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών, δημιουργίες του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων. Το εντυπωσιακό παραμυθένιο «Κάστρο», ο τραγουδιστής πρίγκιπας, η  αλεπού,  ο γίγαντας και η κοκκινοσκουφίτσα, ο λύκος, τα 3 δεντράκια, τα 2 μανιταράκια, ο Γάτος, ο Πειρατής, η  Γοργόνα, τα 3 γουρουνάκια, το Πειρατικό Καράβι, το Τραινάκι και η Μπάντα τοποθετημένα στην πλατεία διαμόρφωσαν το απαραίτητο σκηνικό όπου τα παιδιά έπαιξαν και γέλασαν με την ψυχή τους.

Οι δράσεις της Κυριακής περιελάμβαναν τα παιδιά της Μπαντίνας που με την αποκριάτικη μεταμφίεσή τους και τους γνωστούς καρναβαλικούς ρυθμούς και τραγούδια που παιάνιζαν υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Λούκα, ανέβασαν το καρναβαλικό θερμόμετρο,  τα παιδιά των Σχολών Χορού  Σταυροπούλου, «Χοροέκφραση» Ιωάννας Ζαχαροπούλου και Πρότυπη Σχολή Χορού Πόλυς Γιαννακοπούλου να δίνουν χρώμα, δροσερή παρουσία  και καρναβαλική χορευτική φρεσκάδα και την εξαιρετική πενταμελή ομάδα θεάτρου δρόμου X-Saltibagos να ξεσηκώνουν μικρούς και μεγάλους με τις Τεχνικές Τσίρκου και Χορού που παρουσίασαν. Ένα ιδιότυπο, χαρούμενο τσίρκο, το Ροντρίγκο Τσίρκο ήταν η παράσταση των X-Saltibagos που μαγνήτισε και μάγεψε μικρούς και μεγάλους. Ακροβατικά, ισορροπίες, ευτράπελα όπως ένα σχοινί μεταμορφωνόταν σε στιβαρό ραβδί ή ένας … αλλιώτικος καρναβαλικός μαέστρος που συντόνιζε τα παλαμάκι του κοινού σε μια ορχήστρα τριών κατευθύνσεων σε μια παράσταση γεμάτη γέλιο, ζωντάνια, εξωστρέφεια που προπαγάνδιζε τη ζωή σαν μαγική παρά τα όσα συμβαίνουν γύρω μας και μας προέτρεπε να τη χαρούμε.

Η αυλαία της Καρναβαλούπολης στα Υψηλά Αλώνια έπεσε με το μουσικό πρόγραμμα των  Party Time St των μουσικών εκπαιδευτηρίων Κώστα Θεοδώρου, του  νεανικού  γυναικείου συγκροτήματος, υποσυνόλου  της ορχήστρας Θεοδώρου, που παρουσίασε τραγούδι και χορό βασισμένο σε ένα ρεπερτόριο από ελληνικές και ξένες –καρναβαλικές και όχι μόνο-χορευτικές επιτυχίες διασκεδάζοντας το κοινό.

Κατά τη διάρκεια της Καρναβαλούπολης πραγματοποιήθηκε εργαστήρι  “Cat in the Hat”από το 62o  Δημοτικό Σχολείο  με κατασκευή καρναβαλικών καπέλων από τους μικρούς και Face Painting από την Carierra  Πάτρας – Όμιλος Ξυνή όπου τα παιδιά  ζωγράφιζαν με καρναβαλικές πινελιές τα πρόσωπά τους.

Τις εκδηλώσεις παρουσίασε η Κατερίνα Τσουκαλά ως  Τζίτζικας- μασκότ του Καρναβαλιού των Μικρών.

Το ραντεβού του Καρναβαλιού των Μικρών, που φέτος έχει θέμα «Μεσ’ την τρελή αποκριά βάζω κι εγώ μια πινελιά», με τους μικρούς φίλους ανανεώνεται για το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 11.00 στην Πλατεία  Γεωργίου με την Κεντρική Παιδική  Καρναβαλούπολη και θα έχει την κορύφωσή του την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00 με τη Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr