Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Δείτε ΦΩΤΟ από την βραδιά ψυχαγωγίας με τον τραγουδοποιό Γ. Μαρίνο που στο Περί Τεχνών της Πάτρας

Δείτε ΦΩΤΟ από την βραδιά ψυχαγωγίας με ...

Την όμορφη μουσική εκδήλωση διοργάνωσε η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚοινοΤοπία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η βραδιά ψυχαγωγίας με τον βετεράνο τραγουδοποιό, συγγραφέα και κλόουν Γιώργο Μαρίνο που συνδιοργάνωσαν η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚοινοΤοπία www.koinotopia.gr και το κέντρο Πολιτισμού «Περί Τεχνών» στον πολυχώρο του, στην οδό Κανακάρη και Αράτου.

Τον Γιώργο Μαρίνο στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 9/2/2014, προλόγισε και παρουσίασε ο από παλιά γνώριμος και φίλος του Σάκης Κάπαρης εκ μέρους της ΚοινοΤοπίας.

Με τραγούδια που έχει ο ίδιος γράψει με αναφορές στον άνθρωπο, στη φύση και στην τέχνη άγγιξε τις χορδές των συμμετασχόντων και προσπάθησε να ξαναφτιάξει την παρέα και την αμεσότητα στην ψυχαγωγία, αυτό δηλαδή που χαρακτήριζε την εποχή της μπουάτ. Με αναφορές από τη ζωή του, την ιστορία και την καθημερινότητα του τότε και του τώρα και αντλώντας συναίσθημα από μια νοσταλγική προσέγγιση από τις δεκαετίες του 60, 70, 80 και 90, με ανέκδοτα και θύμισες οι πολυάριθμοι φίλοι της εποχής της μπουάτ πέρασαν ένα ευχάριστο Κυριακάτικο απογευματινό.

Ο τραγουδοποιός Γιώργος Μενέλαος Μαρίνος, όπως είναι το πλήρες όνομά του, ο οποίος γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά έζησε πολλά χρόνια σε χώρες της Ευρώπης και ειδικότερα στη Δανία, υπήρξε από τους πρωτεργάτες της μουσικής σκηνής των μπουάτ στην Αθήνα από όπου ξεκίνησε μαζί με τον Γιάννη Αργύρη. Σημαντική ήταν η συμβολή του στην εδραίωση του νέου κύματος, του μουσικού ρεύματος που άνθησε τη δεκαετία του 60-70. Παράλληλα παρουσιάζει τότε με μεγάλη επιτυχία τραγούδια, σε μουσική και ποίηση που ο ίδιος έχει γράψει, στις μπουάτ ‘‘Εσπερίδες’’ και ‘‘Απανεμιά’’ στην Πλάκα.

Σπούδασε την τέχνη της παντομίμας και του κλόουν στην Δανία. Έχει εκδώσει πολλά βιβλία και δίσκους στα ελληνικά, μέρος των οποίων εκτίθεντο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κατόπιν ευγενικής παραχώρησης των κατόχων τους για την εκδήλωση.

Ο Γιώργος Μαρίνος ένας από τους τελευταίους «μεσαιωνικούς» τροβαδούρους, ποιητής και άνθρωπος της μελικής αφήγησης συνεχίζει να δημιουργεί δίνοντας μας απλόχερα στιγμές χαράς, προβληματισμού και ψυχαγωγίας.

*Αξίζει να τονιστεί ότι ο Γιώργος Μαρίνος έλαβε μέρος και χειροκροτήθηκε θερμά και στο 6ο Φεστιβάλ σατιρικού θεάτρου Μώμος ο Πατρεύς που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Πάνθεον της Πάτρας στο πλαίσιο των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Δεν έλειψαν από την όμορφη εκδήλωση και οι αποκριάτικες εμφανίσεις!

Δεν έλειψαν από την όμορφη εκδήλωση και ...

Δεν έλειψαν από την όμορφη εκδήλωση και οι αποκριάτικες εμφανίσεις!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture