Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Σεμινάριο όπερας, παιχνίδι μυστηρίου και ξενάγηση

Σεμινάριο όπερας, παιχνίδι μυστηρίου και ξενάγηση

Την Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου, στο Τελλόγλειο

Masterclass με την Μαρίνα Βουλογιάννη

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Wagner-Verdi: 200 χρόνια» πραγματοποιείται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014 από τις 10:00 μέχρι τις 18:00 σεμινάριο, masterclass, με τη σοπράνο Μαρίνα Βουλογιάννη.

Κόστος: 20 ευρώ για ενεργούς συμμετέχοντες και 10 ευρώ για ακροατές.

Πληροφορίες: 2310 247111

Μαρίνα Βουλογιάννη- Σοπράνο

Σπούδασε κλασικό τραγούδι με τη Β. Τσαμπαλή στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Ως υπότροφος του Ιδρύματος «Μαρία Κάλλας» μελέτησε στην Ιταλία με την G. Ravazzi, ενώ αργότερα μελέτησε με την υψίφωνο Β. Γκαβάκου. Έκανε το ντεμπούτο της στο χώρο της όπερας το 1993 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τραγουδώντας το ρόλο της Susanna στην όπερα Le Nozze di Figaro του Mozart. Ακολούθησαν σημαντικοί ρόλοι, ανάμεσα στους οποίους οι: Fiordiligi/Così fan Tutte, Donna Anna/Don GiovanniKurt Weill, Η Γυναίκα στο Σκοτεινό Τοπίο του Έρωτα στο θέατρο Αυλαία της Θεσσαλονίκης και το 2006 τραγούδησε το ρόλο της Mimì/La Bohème στην Όπερα Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες μουσικής δωματίου και έχει συνεργαστεί ως σολίστ με μεγάλα και μικρά ορχηστρικά σύνολα (Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, Συμφωνική Καμεράτα του Ζάλτσμπουργκ, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Βιρτουόζοι της Πράγας, Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ. κ.α.), ερμηνεύοντας από Händel (Theodora στο ομώνυμο ορατόριο), Scarlatti και Pergolesi μέχρι Mahler (Sinfonie Nr. 4 και Nr. 8), Satie, Rossini κ.α.

Περιπέτεια μυστηρίου με την Gamecraft

Το μεσημέρι της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου 2014, στις 12:00 ακριβώς, συμβαίνει στο Τελλόγλειο κάτι μαγικό! Οι χαρακτήρες από τις όπερες, που «πρωταγωνιστούν» στην έκθεση «Wagner-Verdi: 200 χρόνια», αρχίζουν να μιλούν!

Η περιπέτεια της Gamecraft στον πρώτο όροφο του Τελλογλείου, μόλις έχει αρχίσει…

Οι παίκτες καλούνται να συνομιλήσουν με τους «πρωταγωνιστές» και να «ξεκλειδώσουν» τη μουσική που όλοι οι ήρωες των Wagner και Verdi κρύβουν μέσα τους.

Στο παιχνίδι μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά πάνω από 8 ετών και ενήλικες. Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν μπορεί να ξεπερνά τους 40, για αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Εγγραφές-πληροφορίες: 2310 247111

Το παιχνίδι «Ελάτε να ξεκλειδώσουμε τη μουσική» θα επαναληφθεί στις 23 Φεβρουαρίου 2014.

Εισιτήριο: 7 ευρώ

Οι εκθέσεις στο Τελλόγλειο

Μερικές από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές του 20ου αιώνα, όπως τα βιώματα της Κατοχής, της Αντίστασης και των αγώνων της κομμουνιστικής Αριστεράς, αποτυπώνονται στα 120 έργα της αναδρομικής έκθεσης «Βάλιας Σεμερτζίδης: 1911-1983», που φιλοξενείται μέχρι τις 2 Μαρτίου 2014 στο ισόγειο και στον δεύτερο όροφο του Τελλογλείου, σε επιμέλεια του ομότιμου καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκου Χατζηνικολάου και αρχιτεκτονική επιμέλεια Λένας Κατσανίκα-Στεφάνου.

Στο ισόγειο του Ιδρύματος φιλοξενείται μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου η έκθεση «Κρίση-Κοινωνία-Πανεπιστήμιο» του Ξενή Σαχίνη, προέδρου του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ, ενώ στον πρώτο όροφο του Τελλογλείου συνεχίζεται μέχρι τις 2 Μαρτίου 2014 η έκθεση «Wagner-Verdi: 200 χρόνια», με χειρόγραφα και παρτιτούρες των Βάγκνερ και Βέρντι, προγράμματα παραστάσεων, κοστούμια, μακέτες και σκηνικά.

Ξεναγήσεις

Τις Κυριακές 16 και 23 Φεβρουαρίου στις 11:00 πραγματοποιούνται στο Τελλόγλειο οργανωμένες ξεναγήσεις στις εκθέσεις «Βάλιας Σεμερτζίδης: 1911-1983» και «Wagner-Verdi: 200 χρόνια».

Εισιτήριο: Γενική είσοδος, 5 ευρώ. Ισχύουν ατέλειες.

Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Πε.-Πα. 09:00-14:00, Τετ. 09:00-14:00 και 17:00-21:00, Σαβ.- Κυρ. 10:00-18:00. (Δευτέρα: Κλειστά)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture