Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής "Όλα είναι δρόμος" στο Περί Τεχνών της Πάτρας

Εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής "...

Θα διαρκέσει έως και τις 19 Φεβρουαρίου 2014

Εγκαινιάστηκε την περασμένη Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014 με μεγάλη προσέλευση κόσμου και θερμά σχόλια η έκθεση με τίτλο "Όλα είναι δρόμος".

Στην έκθεση ο Γιώργος Λιακόπουλος και ο Χρήστος Κατσίγιαννης συναντώνται για να επαναπροσδιορίσουν την πραγματικότητα της επικοινωνίας μέσω της Τέχνης. Tα έργα αποτελούν μικροί και μεσαίοι καμβάδες με μικτές τεχνικές και ζωγραφική όπου αποτυπώνονται πρόσωπα και θέματα από τους τοίχους της πόλης.

Επιμέλεια έκθεσης : Βάσω Μαργέλου

Δρόμος σημαίνει διάβαση. Πέρασμα και διέλευση. Κίνηση και κοινή θέα. Συνάντηση κι αντάμωση. Στο δρόμο τα πάντα «τρέχουν» και κινούνται, αλλάζουν και εξελίσσονται χωρίς ίχνος στατικότητας.

Το δημόσιο από το ιδιωτικό οριοθετούν οι τοίχοι , οι οποίοι μεταμορφώνονται σε αγωγούς επι-κοινωνίας: εικόνες, σήματα και γραφή δημιουργούν νέες φόρμες και πρότυπα. Συνθήματα, δηλώσεις αγάπης & μίσους, στίχοι ποιητών, αφίσες και αυτοκόλλητες αγγελίες συνθέτουν ένα αστικό κολάζ χρώματος και συμβολισμών.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "Περί Τεχνών"

Κανακάρη 65 & Αράτου, Πάτρα - Τηλ. επικοινωνίας: 2610 - 625257.

Διάρκεια Έκθεσης : Παρασκευή 31 Ιανουαρίου - 19 Φεβρουαρίου 2014

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10:30-14:00 εκτός Δευτ. και Κυρ., Τρ., Πέμ., Παρ. 18:00- 21:00.

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες:

Για τον Γιώργο Λιακόπουλο , η σειρά των έργων με θέμα τους τοίχους της πόλης, προέκυψε εντελώς τυχαία αλλά και αυθόρμητα λόγω της παρατηρητικότητας στους τοίχους αλλά και σε στάσεις λεωφορείων όπου διακρίνονται πολλά τυχαία έργα τέχνης με σκισμένες αφίσες, χρώματα, συνθήματα, διαβρώσεις. Δημιουργώντας τους «δικούς μας» τοίχους σε τελάρα, δίνει την δυνατότητα στον θεατή να προσέξει πως ένα κομμάτι τοίχου είναι από μόνο του έργο τέχνης - τυχαίο ή μη.

Ο Γιώργος Λιακόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1975. Σπούδασε για τρία χρόνια στο εργαστήρι του ζωγράφου Νίκου Νικολάου με δάσκαλο τον ίδιο, και για ένα ακόμη χρόνο στο εργαστήρι της Μίμας Βαγενά- με δάσκαλο τον Μένιο Κωστόπουλο- όπου συμμετείχε και σε μια ομαδική έκθεση με πέντε έργα στα Παλαιά Λουτρά.

Έχοντας σχεδόν κυρίαρχο θέμα πλέον την προσωπογραφία στα έργα του, αποδίδει την εκφραστικότητα των ανθρώπων με ρεαλιστικό τρόπο, αλλά με μια πιο άγρια γραφή!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture