Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η ταινία «Ψάχνοντας τον Sugarman» προβάλλεται στην Πάτρα

Η ταινία «Ψάχνοντας τον Sugarman» προβάλ...

Σήμαρα, Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014, στις 22:15, αίθουσα 8

Η ομάδα πολιτισμού και επικοινωνίας AREA 51, σε συνεργασία με τα STER CINEMAS, παρουσιάζουν το βραβευμένο με OSCAR, μουσικό ντοκιμαντέρ, Searching for Sugarman, στην αίθουσα 8, των STER CINEMAS, στην Πάτρα, σήμερα Πέμπτη 30 Ιανουαρίου στις 22:15.

Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει ένα ειδικό ‘Lost heroes’ dj set, στο φουαγιέ του κινηματογράφου, ένα αφιέρωμα στον Σίξτο Ροντρίγκεζ και την μουσική του, την μουσική του Ντιτρόιτ, αλλά και αφιέρωμα σε άλλους αγνοημένους ή ξεχασμένους αμερικάνους μουσικούς.

Η ταινία αποτελεί ένα μουσικό …θρίλερ, το οποίο παρακολουθείται με κομμένη την ανάσα από την αρχή, μέχρι το απογειωτικό φινάλε.

Απέσπασε, εκτός από τα βραβεία Όσκαρ και BAFTA και την Χρυσή Αθηνά στις αθηναϊκές Νύχτες Πρεμιέρας κι ένα δεκάδες άλλα βραβεία κοινού στα σημαντικότερα φεστιβάλ του κόσμου (Σάντανς, Τραϊμπέκα, Γκέτεμποργκ, Άμστερνταμ, Λος Άντζελες, κ.α.)

Στο τέλος της δεκαετίας του ’60, δύο σημαντικοί μουσικοί παραγωγοί ανακαλύπτουν έναν άγνωστο μουσικό σε ένα μπαρ του Ντιτρόιτ.

Εντυπωσιασμένοι από τις συγκινητικές μελωδίες του και τους προφητικούς του στίχους, ηχογραφούν μαζί του ένα άλμπουμ, που πιστεύουν ότι θα τον κάνει τον μεγαλύτερο καλλιτέχνη της εποχής του. Όμως το άλμπουμ αποτυγχάνει παταγωδώς εμπορικά, ο καλλιτέχνης μένει στην αφάνεια, ενώ γεννιούνται φήμες για δήθεν αυτοκτονία του επί σκηνής... Παρόλα αυτά, μια πειρατική ηχογράφηση του άλμπουμ φτάνει από την Αμερική στην Νότια Αφρική, όπου γνωρίζει εκπληκτική επιτυχία, κάνοντας εκεί τον μουσικό αυτόν πιο διάσημο από τους Rolling Stones και τον Elvis Presley!

Xρόνια αργότερα, δύο Νοτιοαφρικανοί θαυμαστές του καλλιτέχνη αποφασίζουν να αναζητήσουν τον ήρωα τους που έχει αλλάξει το μουσικό τοπίο της χώρας τους.

Η έρευνα τους οδηγεί στην πιο απίστευτη ιστορία που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί :την αληθινή ιστορία της ζωής του Αμερικανού folk-rock συνθέτη και τραγουδιστή, Σίξτο Ροντρίγκεζ.

Η μυθιστορηματική ιστορία του Σίξτο Ροντρίγκεζ είναι ο ένας από τους λόγους για τους οποίους το «Ψάχνοντας τον Sugar Man» ξεχωρίζει μακράν από τα περισσότερα –ακαδημαϊκά ή μη– βιογραφικά ντοκιμαντέρ.

Ο άλλος –και κινηματογραφικά σπουδαιότερος– όμως είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Μπέντζελουλ αφηγείται αυτήν τη συναρπαστική ιστορία, η οποία ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας σαν…μουσικό θρίλερ.

Διάρκεια: 85΄

Τιμή εισιτηρίου 6,5 €

Πληροφορίες: 697 66 46 111

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture