Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Γ. Στουρνάρας: Έγκριση δόσης δανείων τον Μάρτιο

Γ. Στουρνάρας: Έγκριση δόσης δανείων τον Μάρτιο

Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας μετά τη σύνοδο των Υπουργών της Ε.Ε.

Την προσδοκία του για επίτευξη καταρχήν συμφωνίας με την τρόικα στο Eurogroup του Φεβρουαρίου ώστε να εγκριθεί η επόμενη δόση των δανείων στην αντίστοιχη συνεδρίαση του Μαρτίου εξέφρασε ο Γιάννης Στουρνάρας μετά το πέρας της σημερινής συνόδου των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες.

Ο υπουργός Οικονομικών αναγνώριση την ύπαρξη διαφορών σε ορισμένα σημεία με τους εκπροσώπους των δανειστών όμως τόνισε ότι η ελληνική πλευρά παρουσιάζει εναλλακτικές λύσεις.

Ο κ. Στουρνάρας παρεμβαίνοντας στο Eurogroup υπογράμμισε ότι η χώρα ξεπέρασε τους δημοσιονομικούς στόχους του 2013 και ότι το πρωτογενές πλεόνασμα εκτιμάται ότι θα φθάσει στα 830 εκατομμύρια ευρώ, κάτι το οποίο χαρακτήρισε "μεγάλο επίτευγμα".

Όπως είπε, αυτή η εξέλιξη "αλλάζει όλη την εικόνα" και γι' αυτό ζήτησε από τους εκπροσώπους της τρόικα να "επαναπροσδιορίσουν την όλη κατάσταση".

Τόνισε επίσης ότι το δημοσιονομικό κενό που ήταν και το βασικό ζήτημα στις διαπραγματεύσεις έχει λυθεί "με τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης".

Όσον αφορά το δημοσιονομικό κενό του 2015, ο υπουργός των Οικονομικών είπε ότι η ελληνική πλευρά έχει επισημάνει περιοχές από τις οποίες αναμένει εξοικονόμηση και οι οποίες έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο με την αναδιάρθρωση του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ενώ σχετικά με τις διαρθρωτικές αλλαγές του ΟΟΣΑ, ο Γ. Στουρνάρας είπε ότι θα εφαρμοστούν στο 80%.

Σε ό,τι αφορά τις ομαδικές απολύσεις, ο Γ. Στουρνάρας εξήγησε στους ομολόγους του ότι καμία επιχείρηση δε ζητάει ομαδικές απολύσεις.

Για τον χρόνο κατά τον οποίο εκτιμάει ότι θα ανοίξει η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους, ο Γ. Στουρνάρας απάντησε ότι θα ξεκινήσει μόλις η Eurostat επικυρώσει τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας, περί τις 24 Απριλίου ενώ αναφορικά με το χρηματοδοτικό κενό, επισήμανε ότι θα συζητηθεί μόλις ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση.

Τέλος, ερωτηθείς για το κόστος της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τις αποδοχές των ενστόλων, ο Γ. Στουρνάρας απάντησε ότι η απόφαση δεν έχει ανακοινωθεί και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αξιολογηθεί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά