Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Ομιλία με θέμα το Comic στις Βιβλιοθήκες και στην Εκπαίδευση

Πάτρα: Ομιλία με θέμα το Comic στις Βιβλ...

Διοργανωτές: Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης Πανεπιστημίου Πατρών - Βιβλιοθήκη Αρσακείων Σχολείων Πάτρας

Αύριο Τετάρτη 22/1/2014 και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: ‘Τα Comics στις Βιβλιοθήκες και στην Εκπαίδευση’.

Τα Comics αποτελούν πλέον ένα από τα πιο διαδεδομένα μέσα για την προώθηση της φιλαναγνωσίας. Σε δημόσιες και σχολικές βιβλιοθήκες, σε όλο τον κόσμο, αναπτύσσονται καθημερινά, νέα προγράμματα χρήσης της 9ης Τέχνης. Τί συμβαίνει, όμως, στην Ελλάδα; Η ομιλία αυτή έχει στόχο να καταγράψει και να συζητήσει το πώς μπορούμε να εντάξουμε τα Comics στις βιβλιοθήκες και να αξιοποιήσουμε, όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, το δημιουργικό αυτό μέσο στο πλαίσιο της καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας και πως μπορεί να αποτελέσει σημαντικό αρωγό στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες των σχολείων.

Κεντρικοί ομιλητές είναι η κ. Λήδα Τσενέ Επικοινωνιολόγος, PhD στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της Comicdom Press, η κ. Βασιλεία Βαξεβάνη – Αφηγήτρια με σπουδές στην κλασσική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αρχαία Ελληνική Ποίηση και στη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών και τέλος ο κ. Μιχάλης Διαλυνάς – Δημιουργός comics με σπουδές στην AKTO, στον τομέα ΣΚΙΤΣΟ – COMIC – CARTOON, ενώ το 2005, απέσπασε το 1ο Βραβείο Νέων Καλλιτεχνών του Ετήσιου Διαγωνισμού του περιοδικού 9 της Ελευθεροτυπίας.

 

Ταυτόχρονα, οι μικροί μαθητές θα πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι στον κόσμο των Comics καθώς θα συμμετάσχουν σε εργαστήρια δημιουργίας Comics που θα λάβουν χώρα στη Βιβλιοθήκη των Αρσακείων Σχολείων Πάτρας, στις 22 και 23 Ιανουαρίου 2014 τα έργα των οποίων θα εκτεθούν στην Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών έως και τις 26 Ιανουαρίου παράλληλα με την έκθεση για τους ενήλικες με τίτλο ‘Σύνδρομο: η Αρχή είναι το Τέλος’

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture