Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: "Χαραμάδα" στη Λογοτεχνία - ΄Ενας μήνας μικροβιβλιοπωλείο

Πάτρα: "Χαραμάδα" στη Λογοτεχν...

Αναζητά καλά μεταχειρισμένα βιβλία

Συμπληρώθηκε ένας μήνας από τότε που άνοιξε τις πόρτες του το μικροβιβλιοπωλείο Χαραμάδα, στην Πάτρα, στην οδό Τσαμαδού 39. Αρκετοί φίλοι των εκδόσεων αλλά και επισκέπτες από το fb και τα social media ήρθαν, αγόρασαν τα βιβλία ή τα δώρα τους και γνώρισαν βιβλία που δεν βρίσκουν συνήθως στα εμπορικά βιβλιοπωλεία. Αυτό είναι το πρώτο μας newsletter με πολλά και όμορφα.

ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ - 20 ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ, προτάσεις για το μικροβιβλιοπωλείο Χαραμάδα

Εγκαινιάζουμε από σήμερα μια σειρά προτάσεων από αγαπημένους συγγραφείς για τα βιβλία που αγάπησαν και θα σας πρότειναν να τα διαβάσετε. Ξεκινάμε με τον εξαιρετικό Νίκο Παναγιωτόπουλο. Μπορείτε να ανατρέξετε στη λίστα και να μας παραγγείλετε όποιο βιβλίο διαλέξετε από τις προτάσεις του Νίκου για να τα έχουμε στο βιβλιοπωλείο μας (στις καλύτερες τιμές).

Αυτά είναι κάποια από τα βιβλία που διάβασα και ξαναδιάβασα. Κάποια από τα βιβλία που λάτρεψα και στα οποία χρωστάω ό,τι είμαι. Η αρίθμηση είναι τυχαία. Το πρώτο δεν το βρίσκει πια κανείς και το τελευταίο ξεκίνησα να το διαβάζω πριν από λίγους μόλις μήνες κι ακόμα δεν έχω ξεμπερδέψει μαζί του. Είναι σπουδαία βιβλία. Με τα σπουδαία βιβλία δεν ξεμπερδεύει κανείς ποτέ. Λυπάμαι που στα είκοσι δεν χωράνε όλα. Ας με συγχωρήσουν τα υπόλοιπα…

1. Ο δεύτερος θάνατος του Ραμόν Μερκαντέρ, Χόρχε Σεμπρούν

2. Το αστείο, Μίλαν Κούντερα

3. Η πανούκλα, Αλμπέρ Καμύ

4. Εκατό χρόνια μοναξιά, Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

5. Η πόλη και τα σκυλιά, Μάριο Βάργκας Λιόσα

6. Η δίκη, Φραντς Κάφκα

7. Το κιβώτιο, Άρης Αλεξάνδρου

8. Άπαντα Πεζά, Χόρχε Λουίς Μπόρχες

9. Ζωή – οδηγίες χρήσεως, Ζορζ Περέκ

10. Η νόσος του Πορτνόυ, Φίλιπ Ροθ

11. Μαρία Νεφέλη, Οδυσσέας Ελύτης

12. Ποιήματα, Κ. Π. Καβάφης

13. Η κάθοδος των εννιά, Θανάσης Βαλτινός

14. Η μητέρα του σκύλου, Παύλος Μάτεσις

15. Ταξίδι στην άκρη της νύχτας, Λουί-Φερντινάν Σελίν

16. Η φόνισσα, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

17. Η τύφλωση, Ελίας Κανέτι

18. Ο λύκος της στέπας, Έρμαν Έσσε

19. Η βουή και το πάθος, Γουίλιαμ Φόκνερ

20. Ιστορίες από την Κολιμά, Βαρλάμ Σαλάμοφ

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Σπούδασε Τεχνολόγος Μηχανικός, ασχολήθηκε με το θέατρο, εργάστηκε ως δημοσιογράφος, αλλά από το 1991 στράφηκε οριστικά στο σενάριο και την πεζογραφία. Έχει γράψει σενάρια για αρκετές τηλεοπτικές σειρές και ταινίες όπως οι Απόντες (βραβείο σεναρίου στο Φεστιβάλ Κιν/φου Θεσ/νίκης), ο Βασιλιάς, η Αγρύπνια (βραβείο σεναρίου στο Golden Knight Film Festival της Μόσχας) –και οι τρεις σε σκ. Ν. Γραμματικού–, οι Ώρες κοινής ησυχίας –σκ. Κ. Ευαγγελάκου– κ.α.Tο τελευταίο του βιβλίο είναι Τα Παιδιά του Κάιν (Μεταίχμιο 2011), που τιμήθηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος του Ιδρύματος Π. Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών. Προηγήθηκαν η συλλογή διηγημάτων Η ενοχή των υλικών (Πόλις 1997) που τιμήθηκε με το βραβείο Μ. Ράλλη για πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς, και τα μυθιστορήματα Ο Ζίγκι απ’ τον Μάρφαν (Πόλις 1998), Το γονίδιο της αμφιβολίας (Πόλις 1999 – Μεταίχμιο 2012) και Αγιογραφία (Πόλις 2003). Ο Ζίγκι έχει μεταφραστεί στα ιταλικά, η Αγιογραφία στα γαλλικά και τα γερμανικά, ενώ Το γονίδιο έχει μεταφραστεί σε επτά ξένες γλώσσες. Τα παιδιά του Κάιν μεταφράζονται στα πολωνικά.

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Μπορείτε να μας παραγγείλετε οποιοδήποτε βιβλίο θέλετε από οποιονδήποτε εκδοτικό οίκο. Επίσης μπορείτε να μας ζητήσετε και κάποιο που μπορεί να είναι μεταχειρισμένο ή εξαντλημένο ώστε να το έχουμε στις λίστες αναζήτησης και να σας το φέρουμε.

ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ

Αν έχετε βιβλία που δεν θέλετε να κρατήσετε στη βιβλιοθήκη σας μπορείτε να μας τα φέρετε και με το 50% των εσόδων από τις πωλήσεις τους να αγοράσετε οποιοδήποτε νέο ή μεταχειρισμένο βιβλίο θέλετε. Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο [email protected] με μια λίστα των βιβλίων που θέλετε να δώσετε (ώστε να σας πούμε ποια μας ενδιαφέρουν) ή και να τα φέρετε κατευθείαν στο βιβλιοπωλείο για να σας ενημερώσουμε.

 

Λίγα λόγια για το μικροβιβλιοπωλείο Χαραμάδα:

8 χρόνια από το ξεκίνημα των εκδόσεων Χαραμάδα και με την επιστροφή τους, ο χώρος του γραφείου μετατράπηκεσε ένα μικροβιβλιοπωλείο με επιλογές από όλο το φάσμα της λογοτεχνίας, της ποίησης, των μελετών και των περιοδικών.

Στην Τσαμαδού 39, στον 1ο όροφο, μπορείτε να βρείτε βιβλία καινούργια και μεταχειρισμένα, επιλεγμένα με προσοχή ενώ οι τίτλοι μας συνεχώς αυξάνονται. 
Ειδικότερα για τα βιβλία των εκδόσεων Χαραμάδα και Ο κήπος με τις λέξεις, όλα τα βιβλία μας πωλούνται με έκπτωση 50%. 
Τα υπόλοιπα με τουλάχιστον 30% έκπτωση (εκτός αυτών που εντάσσονται στην ενιαία τιμή και πωλούνται με 10%). Τα μεταχειρισμένα ξεκινούν από 1 ευρώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture