Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΑΙΡΟΣ

/

Επιδεινώνεται ο καιρός - Βροχές και καταιγίδες στα δυτικά

Επιδεινώνεται ο καιρός - Βροχές και κατα...

Η πρόγνωση για όλη τη χώρα

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας θα επιδεινωθεί ο καιρός με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Τη Δευτέρα, ανήμερα των Θεοφανείων, αναμένεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη δυτική και νότια χώρα, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων θα σημειωθεί από τις απογευματινές ώρες και από τα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, αλλά βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια θαλάσσια μέχρι 7 μποφόρ. η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες από το μεσημέρι πιθανώς να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 1500 μέτρα). Το πρωί κατά τόπους η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και τοπικά νοτιοανατολικοί 5 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς Κελσίου, όμως στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη τιμή της θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς (πάνω από τα 1500 μέτρα). Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων θα σημειωθεί από τις απογευματινές ώρες και από τα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 6 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο το σκηνικό του καιρού θα χαρακτηριστεί από νεφώσεις με τοπικές βροχές, αλλά και καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές, οι οποίες από το μεσημέρι στην Ανατολική Πελοπόννησο και πιθανώς την Ανατολική Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά (πάνω από τα 1500 μέτρα), ενώ βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ, ενώ από το βράδυ θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία από το μεσημέρι καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές αρχικά στα Δωδεκάνησα και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Καιρός