Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

«Σώστε τη Γη», μία Χριστουγεννιάτικη περιβαλλοντική ιστορία με εικονογράφηση της Αχαιής Έφης Λαδά

«Σώστε τη Γη», μία Χριστουγεννιάτικη περ...

Το παιδικό βιβλίο των εκδόσεων Δίπτυχο έχει γράψει η Σοφία Παράσχου

Στη σειρά Χριστουγεννιάτικες ιστορίες για παιδιά 4-8+, των εκδόσεων Δίπτυχο, κυκλοφορεί το εικονογραφημένο βιβλίο «Σώστε τη Γη» της Σοφίας Παράσχου.

Στο μικρό χωριό του Άγιου Βασίλη όλοι κοιμούνται εκτός από εκείνον. Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και κάτι μοιάζει να τον έχει αναστατώσει και προβληματίσει. Μήπως έχει μείνει πίσω στα δώρα των παιδιών; Όχι, αυτό σίγουρα όχι! Είναι όλα έτοιμα εδώ και μέρες. Γιατί τότε αυτή η αλλόκοτη συμπεριφορά; Και γιατί τα παιδιά σε όλο τον πλανήτη αντί για δώρα έλαβαν ένα γράμμα από τον Άγιο Βασίλη; Τι ρόλο παίζει σε όλο αυτό ο Δήμαρχος του χωριού και η συνάντησή του με τον Άγιο Βασίλη λίγες μέρες πριν;

Όλα τα παιδιά μέσα σε μια νύχτα θα βρεθούν στο πλευρό του Άγιου Βασίλη και μαζί του θα βάλουν μπροστά στην εφαρμογή του σχεδίου του «ΣΩΣΤΕ ΤΗ ΓΗ». Θα πετύχει άραγε το σχέδιό του; Θα καταφέρει να σώσει τη Γη για χάρη των παιδιών;

Πρόκειται για μία όμορφη Χριστουγεννιάτικη ιστορία που μας μεταφέρει παραμυθένιο χωριό του Άγιου Βασίλη. Υπάρχει ωραιότερο μέρος να βρίσκεται κανείς τις γιορτές; Οι εικόνες είναι υπέροχες. Τρυφερές. Είναι ένα πολύ ξεχωριστό παραμύθι, με ένα οικολογικό μήνυμα που αγγίζει τις καρδιές των παιδιών και συγκινεί βαθιά.

Η Σοφία Παράσχου - Χατζηδημητρίου γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά της χρόνια στην Κάρπαθο. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και εργάστηκε ως φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση. Με υποτροφία του ΙΚΥ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές και πήρε δίπλωμα στη ειδίκευση «Διδακτική Γλώσσας-Λογοτεχνία» και διδακτορική διατριβή στην Παιδική Λογοτεχνία. Έχει εκδώσει 22 λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά, νέους και ενηλίκους και ήταν μέλος της συγγραφικής ομάδας που έγραψε (2006) τα νέα Ανθολόγια Λογοτεχνίας της Α’ και Β’ Γυμνασίου. Το βιβλίο της «Και οι κακοί έχουν ψυχή» (Ψυχογιός) κυκλοφορεί και σε γερμανική μετάφραση. Βιβλία της υπήρξαν αρκετές φορές στη βραχεία λίστα των κρατικών βραβείων και έχουν τιμηθεί με βραβεία και επαίνους. Είναι υπερήφανη μαμά της Είρηνας, του Γιάννη και της Μαρίνας.

Η εικονογράφος του βιβλίου Έφη Λαδά έχει γεννηθεί στην Κλειτορία στην πανέμορφη ορεινή Αχαΐα. Σπούδασε το σχέδιο και το χρώμα στο Εργαστήρι του Ζωγράφου Γιώργου Βογιατζή. Έλαβε μέρος σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής. Το παιδικό βιβλίο όμως ήταν αυτό που την ενδιέφερε περισσότερο και από το 1991 και μετά ασχολείται αποκλειστικά με αυτό. Έκανε την εικονογράφηση σε πάνω από 40 βιβλία. Το 2005 έκανε τη σκηνογραφία για τη μουσική παράσταση «Ο κούκος των Χριστουγέννων». Το βιβλίο της «Τα γενέθλια της Ινφάντας» (εκδόσεις Πατάκη) μεταφράστηκε στα ιταλικά και στα κορεάτικα. Το 2006 το βιβλίο της «Τις Κυριακές στο πάρκο…», προτάθηκε για το Κρατικό βραβείο καλύτερης εικονογράφησης.

Η ίδια η Έφη Λαδά σε δηλώσεις της στην εφημερίδα Έθνος ανέφερε ότι «πολλοί εικονογράφοι γράφουν και οι ίδιοι τις ιστορίες τους. Άλλοτε με επιτυχία, άλλοτε όχι. Στην πραγματικότητα θα έλεγα ότι ο εικονογράφος μοιάζει μ' έναν σκηνοθέτη, που καλείται να σκηνοθετήσει με τον πιο γλαφυρό τρόπο μια ιστορία».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture