Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το επικό αριστούργημα "Πως Δενόταν τ' ατσάλι" γυρισμένο το 1942, επαναπροβάλλεται στις Αθηναικές αίθουσες

Το επικό αριστούργημα "Πως Δενόταν ...

Από την εταιρεία New Star, από τις 19/12/2013

Η εταιρεία διανομής New Star έχει κυκλοφορήσει από τις 19 Δεκεμβρίου 2013 στους κινηματογράφους ΤΙΤΑΝΙΑ CINEMAX (Πανεπιστημίου & Θεμιστοκλέους) και ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (Κρέμου 141, Καλλιθέα) σε επανέκδοση, το συγκλονιστικό επικό φιλμ βασισμένο στο μπεστ-σέλερ του Νικολάι Οστρόφσκι "Πως Δενόταν τ’ ατσάλι».

«Το ατσάλι δένεται στη μεγάλη φωτιά και στο δυνατό ψύχος. Τότε γίνεται δυνατό και τίποτα δε φοβάται. Έτσι ατσαλώθηκε και η δική μας γενιά και έμαθε να μην παραδίνεται...».

«Όλη μου τη ζωή, όλες μου τις δυνάμεις τις έδωσα στο πιο ωραίο ιδανικό του κόσμου, στον αγώνα για την απελευθέρωση της ανθρωπότητας» Νικολάι Οστρόφσκι.

Η πρώτη αυτή κινηματογραφική απόδοση του ομώνυμου αυτοβιογραφικού μυθιστορήματος του βραβευμένου με το βραβείο «Λένιν» Σοβιετικού συγγραφέα Νικολάι Οστρόφσκι υπογράφεται από τον εξίσου προβεβλημένο, έγκριτο και πολυβραβευμένο σκηνοθέτη Μαρκ Ντονσκόι.

Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

Μέσα από την δράση του κεντρικού νεαρού αγωνιστή ήρωα Πάβλου Κορτσάγκεν, ο οποίος υπερασπίστηκε στα πεδία των μαχών την επανάσταση, στη διάρκεια του αιματηρού εμφυλίου 1919-1921, παρακολουθεί κανείς το πάθος και την έξαρση ενός ολόκληρου λαού να απαλλαγεί από τα δεσμά της εκμετάλλευσης, την αποφασιστικότητα για την οργάνωση και εδραίωση της νέας κοινωνίας. Ο τύπος του ανθρώπου-αγωνιστή, που ενσάρκωσε ο Κορτσάγκεν, αποτέλεσε για πολλές γενιές ηθικό πρότυπο.

Δεν είναι τυχαίο ότι το έργο γυρίστηκε και βγήκε στην οθόνη το 1942, στη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου για το Σοβιετικό λαό(1941-1945) ενάντια στον Γερμανικό φασισμό. Εξέχουσα θέση κατείχε το έργο και στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια της ανοικοδόμησης της σοβιετικής κοινωνίας.

Η ιστορική αξία της ταινίας βρίσκεται και σε ένα ακόμη γεγονός, που της προσθέτει γοητεία, αλλά και τραγικότητα. Ο πρωταγωνιστής της Βλαδίμηρος Πέριστ-Πετρένκο αμέσως μετά τα γυρίσματα έφυγε για το μέτωπο, και την ίδια χρονιά σκοτώθηκε παίζοντας αυτή τη φορά αληθινά το ρόλο του ήρωά του!

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture