Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πάτρα: Αμερικανοί επενδυτές ρώτησαν (ανεπίσημα) για την πώληση του λιμανιού της πόλης!

Πάτρα: Αμερικανοί επενδυτές ρώτησαν (ανε...

Προκαταρκτικό το ενδιαφέρον τους

Το «φλερτ» μεταξύ του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) με hedge funds των ΗΠΑ αποκαλύπτει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg σήμερα Τετάρτη.

Το πρακτορείο αποκαλύπτει ότι στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ είχαν μέσα στην εβδομάδα συναντήσεις με τα επενδυτικά κεφάλαια Paulson & Co και Third Point LLC, τα οποία έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου που διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ. Ανάμεσα στα στοιχεία αυτά, όπως αναφέρουν πληροφορίες, βρίσκεται και το λιμάνι της Πάτρας όπως και άλλα λιμάνια όπου έχει εκδηλωθεί ένα πρώτο, προκαταρκτικό και μάλλον ανεπίσημο ενδιαφέρον.

Το Bloomberg φιλοξενεί δηλώσεις του εντεταλμένου συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Ανδρέα Ταπραντζή ο οποίος υποστηρίζει πως υπάρχει βελτιωμένο κλίμα για επενδύσεις στην Ελλάδα, κάτι που έχει αναφέρει και ο Πατρινός Πρόεδρος του Ταμείου κ. Μανιατόπουλος.

Ο κ. Ταπραντζής δηλώνει αισιόδοξος αν και αναγνωρίζει πως το ΤΑΙΠΕΔ δεν κινείται τόσο γρήγορα όσο θα έπρεπε σε σχέση με το μέγεθος της κρίσης. «Πριν από έξι μήνες ή ένα χρόνο, οι επενδυτές ερχόταν στην Ελλάδα ζητώντας αποδόσεις 30%, αυτό ήταν σουρεαλιστικό» λέει.

Σύμφωνα με το Bloomberg η Ελλάδα σχεδιάζει να πουλήσει συμμετοχές σε ΟΛΠ και ΟΛΘ στα μέσα Φεβρουαρίου, αλλά και να ολοκληρώσει την πώληση του Ελληνικού τον επόμενο μήνα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά