Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Αισιοδοξία Σταϊκούρα για την οικονομία – τουλάχιστον 812 εκ. πρωτογενές πλεόνασμα

Αισιοδοξία Σταϊκούρα για την οικονομία –...

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία την ελληνικής οικονομίας δήλωσε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

 

«Η πορεία εκτέλεση προϋπολογισμού δικαιώνει εντός και εκτός χώρας τις εκτιμήσεις μας» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, μιλώντας ενώπιον της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία την ελληνικής οικονομίας δήλωσε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής επί του προϋπολογισμού του 2014.

«Προσδοκούμε βάσιμα ότι τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού (2013) θα είναι εντός ή και καλύτερα των στόχων και αυτό το αποτέλεσμα θα έχει επιπλέον θετική επίπτωση στο ισοζύγιο του 2014», σχολίασε ο κ. Σταϊκούρας εκτιμώντας παράλληλα ότι «έτσι θα γεφυρωθεί και η απόκλιση μεταξύ των προβλέψεων ημών και των εταίρων.

»Η πορεία εκτέλεση προϋπολογισμού δικαιώνει εντός και εκτός χώρας τις εκτιμήσεις μας» κατέληξε.

Ο κ. Σταϊκούρας χαρακτήρισε σημαντικό το πρωτογενές πλεόνασμα που επιτυγχάνεται φέτος, ύψους, τουλάχιστον όπως είπε, 812 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας ότι πρόκειται για προϊόν «ρεαλιστικής ανάλυσης των δεδομένων και όχι για πανηγυρισμούς».

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής Υπουργός, το πρωτογενές πλεόνασμα είναι υπερδιπλάσιο από την εκτίμηση που είχε προβλεφθεί στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, ενώ ο στόχος του προγράμματος είναι για μηδενικό πρωτογενές πλεόνασμα.

Επιπλέον, αναφερόμενος στα φορολογικά έσοδα, ο κ. Σταϊκούρας γνωστοποίησε ότι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου ήταν κατά 230 εκατ. υψηλότερα από το στόχο, σημειώνοντας παράλληλα ότι «η επίτευξη των στόχων των εσόδων προϋπολογισμού του 2013 αποτελεί θετική προοπτική και επιτρέπει συγκρατημένη αλλά ρεαλιστική αισιοδοξία για το επόμενο έτος (2014)».

Απαντώντας πάντως στις βολές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, χαρακτήρισε αληθινή την κριτική περί αλλαγών μεταξύ προσχεδίου και σχεδίου του προϋπολογισμού του 2014 « αλλά επί τα βελτίω», ενώ ανταπέδωσε τις βολές κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι συνεχίζουν να σκιαμαχούν μόνο και μόνο για εντυπώσουν και να θολώσουν το θετικό μήνυμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά