Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχεται ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ στις 18 Δεκεμβρίου στην Πάτρα για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου

Έρχεται ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ στι...

Το μυθιστόρημα λέγεται "Το βιβλίο της Κατερίνας"

«Το βιβλίο της Κατερίνας», το ολοκαίνουριο βιβλίο του συγγραφέα και μεταφραστή Αύγουστου Κορτώ που κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο από τις εκδόσεις Πατάκης, πρόκειται να παρουσιαστεί στην Πάτρα την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013 στις 20.00 στο bar – πολυχώρο Ghetto, στην οδό Ευμήλου 8, κοντά στην ΔΕΗ.

Την διοργάνωση της βραδιάς έχει αναλάβει η ομάδα πολιτισμού Area 51 και το βιβλιοπωλείο Η Γωνιά του Βιβλίου της οικογένειας Παπαχρίστου.

Η γραφή του Αύγουστου Κορτώ, όπως σημειώνει το σάιτ tospirto.net.gr,  έμοιαζε ανέκαθεν με κάτι αιχμηρό που όμως στις άκρες του είχε ένα στρογγυλό τελείωμα. Ανατρεπτικός, χαριτωμένος, με ένα χιούμορ που σε έκανε να ξεκαρδίζεσαι και να απολαμβάνεις περιπέτειες και κατορθώματα τα οποία έμοιαζαν σουρεαλιστικά, αλλά και μέσα από τη ζωή.

Αυτή τη φορά με «Το βιβλίο της Κατερίνας», ο Αύγουστος Κορτώ έχει να διηγηθεί τον αγώνα, την ψυχική αρρώστια και την αναγέννηση μέσα από στάχτες και συντρίμμια που ανεβάζουν κόσμο και ντουνιά. Αυτούς που την «παλεύουν» και τα δίνουν όλα ταπεινά χάρη στην αγάπη. Και έρχεται μία οικογένεια που πάλλεται η σάρκα της με ζοφερά μυστικά και ένα σκοτάδι να απλώνεται και να χαριεντίζεται με το τίποτα και το καθόλου.

Ενοχές, φόνοι, μυστήριο και θύματα. Το έχει και αυτό ο Κορτώ, μία περιέργως εθιστική νοοτροπία που σε βουτάει στα βαθιά όπου υπάρχει το έρεβος με μία πιθανότητα να βγεις στο φως, αλλά προηγουμένως θα ματώσεις πολύ…

Μας λέει η Κατερίνα, η ηρωίδα του βιβλίου του: «Αυτό το βιβλίο δεν έχει σκοπό να πληγώσει κανέναν, εκτός απ’ αυτούς που θα το διαβάσουν. Αυτό το βιβλίο, θα πουν, είναι γεμάτο ψέματα, κακοήθειες, ανακρίβειες, παραχάραξη της οικογενειακής μας ιστορίας από ένα μυαλό χολωμένο κι άρρωστο, που γυρεύει εκδίκηση για τον θάνατο που μόνο του επέλεξε.

Ωστόσο εμένα αυτή είναι η αλήθεια μου, κι από κει και πέρα, ο καθείς ας διαλέξει τη λήθη που του ταιριάζει, που τον ανακουφίζει, έτσι είναι αν έτσι νομίζουνε. Αυτό το βιβλίο με διαλύει. Αυτό το βιβλίο έχει σκοπό να με διαλύσει, να με κάνει κομμάτια. Μέσα στα κομμάτια μου είμαι. Κι όποιος την ακούσει, δεν θα την ξεχάσει ποτέ».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture