Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης δήλωσε με αφορμή την συναυλία του στην Πάτρα - "Η ζεστή αγκαλιά του Χριστού και η Παναγία μας, η μοναδική λύση στις δυσκολίες της ζωής"

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης δήλωσε με αφορμή ...

Ο σπουδαίος συνθέτης με την μεγάλη αγάπη και αφοσίωση στην Βυζαντινή μουσική, θα πραγματοποιήσει συναυλία στις 24/11/2013 στο γήπεδο του Απόλλωνα, στα Πρωτοκλήτεια

«Την αγάπη μου για την Παναγία, την Ελλάδα και την μοναδική λύση σε όλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες της ζωής. Την ζεστή αγκαλιά του Χριστού. Του Εσταυρωμένου».

Αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει στον κόσμο με το τελευταίο του έργο «Χαίρε θάλασσα μου» ο σπουδαίος συνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης, σε δηλώσεις του που έκανε με αφορμή τον ερχομό του στην Πάτρα αυτήν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 όπου στις 19.00 στο Κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Απόλλωνα στην Περιβόλα, θα δώσει μία συναυλία στο πλαίσιο των Πρωτοκλητείων 2013 της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, με το πρόγραμμα που είχε παρουσιάσει και χειροκροτηθεί θερμά στο Ηρώδειο στις 27 Σεπτεμβρίου 2013.

Μάλιστα την συναυλία του Ηρωδείου είχε απολαύσει και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Στη συνέντευξη – δηλώσεις που παραχώρησε σήμερα ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης της χώρας μας Σταμάτης Σπανουδάκης στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών, εκφράζει επίσης την ιδιαίτερη χαρά του που έρχεται επιτέλους και πάλι μετά από αρκετά χρόνια στην Πάτρα για μία συναυλία.

Εξάλλου από την Πάτρα και το κοινό της έχει κρατήσει τις ωραιότερες των αναμνήσεων από το καλοκαίρι του 2001 που είχε δώσει τότε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πάτρας του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων τρεις συνολικά συναυλίες με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Όπως έγραψε και χθες το thebest.gr, η ιδέα για την συγκεκριμένη συναυλία ήταν της Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και αμέσως υιοθετήθηκε από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο που ανέλαβε την υλοποίηση της και τις επαφές με τον μουσικοσυνθέτη και λάτρη της Βυζαντινής μουσικής Σταμάτη Σπανουδάκη.

Η συναυλία εντάχθηκε στο πρόγραμμα των φετινών Πρωτοκλητείων που είναι αφιερωμένα όπως πάντα στον Πολιούχο των Πατρών, Πρωτόκλητο Απόστολο Ανδρέα. Επίσης το αξιέπαινο στην όλη προσπάθεια είναι ότι το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν για να ενισχυθεί το Φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως Πατρών και των αδελφών μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με την οικονομική κρίση.

Στη συναυλία, μαζί με τον Σταμάτη Σπανουδάκη, θα εμφανιστούν οι Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης (βιολί), Δημήτρης Γιαννακάκης (πλήκτρα), Νίκος Χατζόπουλος (κοντραμπάσο), Πάνος Κατσικιώτης (κρουστά) και Στέφανος Λαρεντζάκης (κρουστά), η 14μελής ορχήστρα εγχόρδων «Τάμαλο» και η Παιδική και Μικτή Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου.

Εισιτήρια προπωλούνται στο κατάστημα PUBLIC (Ερμού 55), το βιβλιοπωλείο DISCOVER (Πατρέως 30), το δισκοπωλείο MUSICAL (Ρήγα Φεραίου 127) και σε κεντρικούς ιερούς ναούς της Πάτρας.

Όπως υπογράμμισε στο thebest.gr ο αρχιμανδρίτης και καθηγούμενος της ιεράς μονής των Αγίων Πάντων του νομού Αχαΐας π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, που έχει αναλάβει την ευθύνη της διοργάνωσης της συναυλίας, ήδη έχουν προπωληθεί πολλά εισιτήρια και η εκτίμηση είναι ότι το Κλειστό Γήπεδο του Απόλλωνα που έχει χωρητικότητα 3.000 και πλέον θεατών, θα γεμίσει. Εισιτήρια θα διατίθενται και στο Γήπεδο Μπάσκετ του Απόλλωνα την ημέρα της συναυλίας.

Τη συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη τόσο στην Πάτρα όσο και στις 30 Νοεμβρίου 2013 στην Θεσσαλονίκη, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», οργανώνει το Μελωδικό Καράβι.

Ακολουθούν αναλυτικά οι δηλώσεις του Σταμάτη Σπανουδάκη με αφορμή την συναυλία που θα δώσει στην Πάτρα, μετά από πρόσκληση της Αποστολικής  Μητροπόλεως των Πατρών.

- Ποια είναι τα συναισθήματα σας για αυτή την μεγάλη συναυλία στην Πάτρα; Η επαρχία διψά για τη μουσική σας αλλά σας χαίρεται σπάνια.

«Ειδικά στη Πάτρα το 2001, είχα δώσει τρείς αξέχαστες συναυλίες το 2001. Ένιωσα την αγάπη των ανθρώπων και απόλαυσα την ζεστή αγκαλιά τους. Νάναι καλά και να ξαναζήσουμε μια τέτοια μουσικο-αγαπητική εμπειρία την Κυριακή. Πρώτα ο Θεός!

Όσον αφορά την επαρχία, πρέπει να μας καλέσουν για να πάμε, γιατί είμαστε πολύ μεγάλο μουσικό σχήμα και είναι πολύ δύσκολες και ακριβές οι μετακινήσεις μας.

Όμως είναι και λίγο ο χαρακτήρας και ο τρόπος ζωής μου που αποζητάει την προς τα μέσα ζωή και όχι την προς τα έξω. Γι' αυτό και οι συναυλίες μου δεν είναι πολλές η συχνές".

- Τι μήνυμα θέλετε να περάσετε στον κόσμο με το τελευταίο σας έργο;

«Την αγάπη μου για την Παναγία, την Ελλάδα και την μοναδική λύση σε όλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες της ζωής. Την ζεστή αγκαλιά του Χριστού. Του Εσταυρωμένου».

- Που θα αφιερώσετε το επόμενο (έργο) σας;

Μακάρι να ήξερα!

- Θα θέλατε να μας κάνετε ένα σχόλιο για την οικονομική κρίση και την σκέψη της νεολαίας της Μητροπόλεως  Πατρών να γίνει αυτή η Συναυλία για να ενισχυθεί το φιλανθρωπικό έργο της;

«Η κρίση είναι πρωτίστως πνευματική. Όλα τα άλλα είναι τα παιδιά της, που την ακολουθούν βήμα βήμα, πάντα.

Μακάρι να ευλογήσει ο Θεός απλόχερα το έργο της Μητροπόλεως και τον Μητροπολίτη, αλλά και τον λαό της Πάτρας να καταλάβει ότι μόνον εκεί κοντά θα βρει τις απαντήσεις και την γαλήνη του".

-Τέλος ένα μήνυμα για τους νέους της πόλης μας;

«Πιστέψτε με όλη την ψυχή σας και σαν μικρά παιδιά,

Αυτόν που λέει: Έλθετε προς εμέ οι κοπιώντες και πεφωτισμένοι καγώ αναπαύσω ημάς"!

-Ευχαριστούμε πολύ.

Η Ιερά Μητρόπολη ευχαριστεί τους χορηγούς της συναυλίας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου. Χορηγοί της Εκδηλώσεως είναι ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΛΟΥΞ, COFFEE ISLAND, KNAUF, SUPER MARKET ΑΡΑΠΗΣ, SUPER MARKET ΚΡΟΝΟΣ, ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ PLUS, ΕΝΤΕΛΒΑΙΣ, ΣΑΪΤΗΣ, ΥΔΑΤΩΡ, ΛΥΧΝΟΣ TV, ALPHA 94.4, RADIO 9.15, TOP FM, INTVGR, ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ  ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ, ΡΥΘΜΟΣ 9,49, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΟΣ, ΔΟΓΜΑ, PELOP.GR, ATTACK  TV ΚΑΙ  ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης αναμένεται στη συναυλία της Πάτρας να παρουσιάσει το νέο του δίσκο «Χαίρε Θάλασσα μου» αλλά και κομμάτια από παλαιότερες αγαπημένες δουλειές του όπως τον δίσκο ««Αλέξανδρος. Το παραμύθι της Ανατολής, το όνειρο της Δύσης», «Για την Σμύρνη», κ.α. Ακόμα θα ακουστούν γνωστά τραγούδια που έχει γράψει ο Σταμάτης Σπανουδάκης όπως το «Σήμερα» από την ταινία «Άντε γεια» που είχε ερμηνεύσει ο Γιάννης Πάριος και το τραγούδι από τον «Ξαφνικό Έρωτα» που είχε πρωτοπεί ιδανικά η Ελένη Βιτάλη.

Η συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη προμηνύεται μεγαλειώδης και μία ξεχωριστή πραγματικά στιγμή στα καλλιτεχνικά πράγματα της Πάτρας και στα Πρωτοκλήτεια.

Επιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture