Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Μανώλης Μητσιάς «Στην πόλη του Καβάφη» - Ακούστε το ακυκλοφόρητο τραγούδι

Ο Μανώλης Μητσιάς «Στην πόλη του Καβάφη»...

Εντάσσεται σε μια πολυσυμμετοχική δουλειά υπό τον τίτλο "Εδώ Αλεξάνδρεια", σε μουσική Νικήτα Βοστάνη

"Στην πόλη του Καβάφη". Ένα ζεΐμπέκικο σε μουσική Νικήτα Βοστάνη και στίχους Χαράς Ρίζου, που ερμηνεύει ο Μανώλης Μητσιάς. Πρόκειται για ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι, που εντάσσεται σε μια πολυσυμμετοχική δισκογραφική δουλειά, υπό τον τίτλο "Εδώ Αλεξάνδρεια".

Ο τίτλος  της δεν είναι διόλου τυχαίος. Όλος ο δίσκος φέρει τη σφραγίδα του αλεξανδρινού μουσικοσυνθέτη Βοστάνη,όπως αναφέρει το ogdoo.gr, ενώ το βασικό πυρήνα των στίχων κατέχει ο Μιχάλης Μπουρμπούλης ,μαζί με το συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη, ο οποίος ξεκίνησε μια συγγραφική τριλογία για τον κοσμοπολιτσιμό με τις βραβευμένες και πολυμεταφρασμένες «Μέρες Αλεξάνδρειας», τη Μίρκα Παπαδημητρίου  την Αμαλία Μπορτζοβίτου, την Ελένη Νανοπούλου και τη  Χαρά Ρίζου.

Εκτός από τον Μανώλη Μητσιά, τραγουδούν ο  Λάκης Χαλκιάς, ο  Μπάμπης Τσέρτος, ο Αλέξανδρος Χατζής, η Μαρία Σπυροπούλου, η Αρετή Κετιμέ, ο Γιώργος Αιγιώτης και η Μαρίνα Μανωλάκου, που συνοδεύει το Μητσιά «Στην πόλη του Καβάφη».

Ο Νικήτας Βοστάνης δηλώνει πως το «Στην πόλη του Καβάφη» αλλά και τα υπόλοιπα τραγούδια, αφορούν εικόνες και βιώματά του από την Αλεξάνδρεια και τον ξεριζωμό, που έζησε στο πετσί του επί Νάσερ, όταν το 1967 με μια βαλίτσα στο χέρι –όπως επιτρεπόταν σε κάθε άτομο- μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένεια του έπαιρναν το πλοίο της γραμμής για τη -συχνά άστοργη- μητέρα Ελλάδα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture