Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα:Στα μονοπάτια της αρχαιότητας - Υπογράφεται σήμερα το Μνημόνιο για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων

Πάτρα:Στα μονοπάτια της αρχαιότητας  - Υ...

Πέφτουν οι υπογραφές

Υπογράφεται σήμερα το μνημόνιο για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Πάτρας, με την πόλη να αποκτά την ευκαιρία  διαμόρφωσης ζωνών τουριστικού ενδιαφέροντος.

O Δήμαρχος της Πάτρας Γιάννης Δημαράς και η Πρόεδρος της εταιρείας «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων» κ. Ντόρα Γαλάνη θα υπογράψουν τo μνημόνιο σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.

Στις 12 το μεσημέριθα δώσουν συνέντευξη Τύπου.

Με βάση την πρόταση του Δήμου Πατρέων η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της πόλης αφορά δύο πλευρές της Πάτρας. Ο αναδειχθείς αρχαιολογικός χώρος της Βούντενης, δηλαδή η Μυκηναϊκή Νεκρόπολη και ο Οικισμός θα συνδεθεί με την Ρωμαϊκή Γέφυρα και το χώρο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου, δημιουργώντας μια ενότητα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στην βορειοανατολική πλευρά της πόλης.

Οι υφιστάμενοι αρχαιολογικοί χώροι στο κέντρο της Πάτρας, δηλαδή το Αρχαίο Ωδείο, ο Ιππόδρομος, το Φρούριο και τα Βυζαντινά της Μνημεία θα αποτελέσουν μια δεύτερη ενότητα σε συνδυασμό με τα στοιχεία της πρόσφατης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της δηλαδή τα διατηρητέα ιδιωτικά και δημόσια νεοκλασικά κτίρια, τους ιερούς ναούς και τις κλίμακες που συνδέουν τα δύο επίπεδα της πόλης.

Τα χρήματα έχουν εγκριθεί από το "Πράσινο Ταμείο"

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture