Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το έργο για πιάνο Ojos Verdes θα παρουσιάσει ο Ανδρέας Κατερινόπουλος από το Αγρίνιο, στο Λιθογραφείον της Πάτρας

Το έργο για πιάνο Ojos Verdes θα παρουσι...

Αυτό το Σάββατο 2/11 στις 21.00

Ojos Verdes, που στα Ισπανικά σημαίνει πράσινα μάτια, τιτλοφορείται το ρεσιτάλ του μουσικού Ανδρέα Κατερινόπουλου που θα δοθεί αυτό το Σάββατο 2/11/2013 στις 21.00 στο Λιθογραφείον της Πάτρας, στην Μαιζώνος και Τριών Ναυάρχων.

Επαναλαμβανόμενο μοτίβο. Αντικατοπτρίζει τον χρόνο, τον αδυσώπητο και ελπιδοφόρο χρόνο που κυλάει ασταμάτητα αφήνοντας πίσω το παλιό, το φθαρμένο δίνοντας τη θέση του στο καινούριο STEP V I. Στη κλασική αρμονία, η διαδοχή αυτών των συγχορδιών στο τέλος μιας μουσικής φράσης ή ενός μουσικού έργου, με τη συγκεκριμένη μορφή αποτελούν την τέλεια πτώση.

Τέλεια πτώση: α) για την ανθρωπότητα, β)πολιτιστική παρακμή, γ)κατάρρευση των ιδεολογιών, δ)διαφθορά των πάσης φύσεως εξουσιών νομοθετικών, θρησκευτικών, πολιτικών.

Η τέλεια πτώση για τον άνθρωπο που υποτάσσει τα θέλω του, υπακούοντας σ’ αυτό που του προστάζει η σύγχρονη φιλελεύθερη κοινωνία, χάνοντας την ουσία. Την τέλεια πτώση όπως την ορίζει ο κάθε άνθρωπος, ως μοναδική οντότητα. Την τέλεια πτώση φυλακισμένη μέσα σε δυο πράσινα μάτια.

Ο Ανδρέας Κατερινόπουλος γεννήθηκε στις 26 Μαρτίου του 1980 στο Αγρίνιο όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Πτυχιούχος πιάνου με ανώτερες θεωρητικές σπουδές στη μουσική που ολοκληρώθηκαν με το πτυχίο της Αντίστιξης το 2006. Έχει συνθέσει μουσική για το θέατρο και για παιδικές θεατρικές παραστάσεις.

Έχει επίσης συμμετάσχει ως πιανίστας σε διάφορες παραστάσεις και θεατρικά δρώμενα. Τον Μάρτιο του 2012 συνεργάζεται με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου στη κεντρική σκηνή ως πιανίστας στο έργο Λα Πουπέ του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη.

Το 2013 συνέθεσε το Ojos Verdes ένα ορχηστρικό έργο για την δημιουργία της ζωής. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου ως έργο για πιάνο. Επίσης παρουσιάστηκε υπό την μορφή μουσικοοπτικής παράστασης στον πολυχώρο ΑRTηρια.

Για περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο: 2610328394.

Το εισιτήριο κοστίζει 7 ευρώ μαζί με ένα ποτήρι κρασί.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture