Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Θερμό χειροκρότημα για την Εμμέλεια και τον Βυζαντινό Χορό της Πολυφωνικής

Πάτρα: Θερμό χειροκρότημα για την Εμμέλε...

Αύριο συμμετέχει στην παρουσίαση του βιβλίου της Γιάννας Αγγελοπούλου

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία το 3ο Φεστιβάλ Χορωδιών Κερκύρας, που οργάνωσε η Ένωση Χορωδιών της νήσου, το παρελθόν τριήμερο [Παρασκευή- Κυριακή], στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας και με τη συμμετοχή 17 χορωδιών, μεταξύ των οποίων και το ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ‘’ΕΜΜΕΛΕΙΑ’’ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ.

Η ‘’ΕΜΜΕΛΕΙΑ’’ , πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου και ερμηνεύοντας υποδειγματικά τα έργα: ‘’ΠΟΤ ΠΟΥΡΙ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ»’’, σε μουσική ΣΤΑΥΡΟΥ ΞΑΡΧΑΚΟΥ [Πιάνο- Χορωδία], ‘’Τ’  ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΒΟΡΙΑ’’ [1963], σε μουσική ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ & στίχους: ΝΙΚΟΥ ΓΚΑΤΣΟΥ [Ορχήστρα- Πιάνο- Χορωδία], ‘’ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΜΑΖΙ’’ [ΝΥΧΤΑ  ΜΑΓΙΚΙΑ] [1980], σε μουσική ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ & στίχους ΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ [Ορχήστρα- Πιάνο- Χορωδία], ‘’ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΑΓΙΟΠΟΥΛΑ’’ [1963], σε μουσική ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ & στίχους ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ [Ορχήστρα- Πιάνο- Χορωδία] και ‘’ΞΥΠΝΑ’’, σε μουσική ΣΤΑΜΑΤΗ ΛΕΚΚΑ & στίχους ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΜΑΡΚΟΡΑ/ Solo Tenoro: Σπύρος Σουέρεφ [Ορχήστρα- Χορωδία].

Η Χορωδιακή επιμέλεια, η ενορχήστρωση και η διεύθυνση, ήταν του Σταμάτη Λέκκα [Διευθυντού του Μουσικού Σχολείου Πατρών και Αντιπροέδρου του Δ.Σ. της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ], ενώ πιάνο έπαιξαν η Αρετούσα Νικολοπούλου και η Μαριλένα Ελούλ. Συμμετείχε, από κοινού με την ‘’ΕΜΜΕΛΕΙΑ’’, Ορχηστρικό Σύνολο του Μουσικού Σχολείου Πατρών [υπεύθυνη: Δήμητρα Αψόμωτου, Υποδιευθύντρια του Σχολείου], ενώ αρχηγός της αποστολής, ήταν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Οργανισμού Μο Σταύρος Σολωμός.

 

Την Κυριακή το βράδυ, στο κινηματοθέατρο ‘’ΠΑΝΘΕΟΝ’’ , πραγματοποιήθηκε η επετειακή συναυλία του ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΩΝ, για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων. Στη συναυλία έλαβε μέρος, εκτός του Πανελλήνια καταξιωμένου ερμηνευτή Λάκη Χαλκιά και της Ορχήστρας του, ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, υπό τη διεύθυνση του χοράρχη, Διευθυντή του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών και Προέδρου του Δ.Σ. της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, Γιάννη Κόττορου, ο οποίος ερμήνευσε, συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας και με ιδιαίτερη επιτυχία, τα τραγούδια της Ηπείρου: ‘’Ντελή Παππάς’’, ‘’Γιάννη μου το μαντήλι του’’, ‘’Κοντούλα λεμονιά’’, ‘’Στης πικροδάφνης τον ανθό’’, ‘’Δεν μπορώ μανούλα μου’’.

 

Τέλος, αύριο[Τετάρτη]το βράδυ στις 8,στο Δημοτικό Θέατρο ‘’Απόλλων’’, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου της Κας Γιάννας- Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη: ‘’Γιάννα’’. Την εκδήλωση θα ανοίξει η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ [διεύθυνση: Γιώργος Μπουρδόπουλος], ενώ θα μιλήσουν για το βιβλίο, εκπρόσωποι των οργανωτών φορέων [εφημερίδα ΡΕΠΟΡΤΕΡ, όμιλος INNER WHEEL και όμιλος εθελοντών κατά του καρκίνου ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ] και από πλευράς της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Μο Σταύρος Σολωμός. Τα έσοδα από την πώληση των βιβλίων θα διατεθούν για τους σκοπούς του ‘’ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ’’. Είσοδος με προσκλήσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture