Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο "Απόλλων" της Πάτρας η παράσταση "Η χαμένη τιμή της Katharina Blum"

Έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο "Απόλλω...

Το τριήμερο 1-3 Νοεμβρίου 2013

«Η χαμένη τιμή της Katharina Blum» από την Ομάδα Ubuntu, παράσταση που παρουσιάστηκε πέρυσι το χειμώνα με επιτυχία στο Bios, στην Πειραιώς 84, στην Αθήνα και συγκαταλέχθηκε στις 10 καλύτερες και πιο πρωτοποριακές παραστάσεις της χρονιάς, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, να έρθει στην Πάτρα για ένα τριήμερο, στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», στην πλατεία Γεωργίου μετά από πρόσκληση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Αναμένεται να παιχθεί στη σκηνή του "Απόλλωνα" το τριήμερο 1-3 Νοεμβρίου 2013, στις 21.30.

Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα παράσταση – αφήγηση, βασισμένη στο έργο του Νομπελίστα Γερμανού συγγραφέα Heinrich Böll, που αναφέρεται στην ιστορία μιας κοπέλας της διπλανής πόρτας που στην πορεία του έργου μετουσιώνεται σε σύμβολο πίστης και ηθικής.

Η Καταρίνα Μπλουμ είναι μια νεαρή και όμορφη οικιακή βοηθός. Όταν βρίσκεται σε ένα αποκριάτικο πάρτι, γνωρίζει και ερωτεύεται τον Λούντβιχ Γκαίττεν, ο οποίος καταζητείται από την αστυνομία για διάφορα εγκλήματα και τρομοκρατικές ενέργειες. Έτσι η Καταρίνα βρίσκεται ξαφνικά στο στόχαστρο του κίτρινου Τύπου και συγκεκριμένα της εφημερίδας "Die Zeitung" και του γλοιώδη δημοσιογράφου Ταίτγκες. Η ιδιωτική ζωή της Καταρίνα καταστρέφεται.

Ο αδίστακτος δημοσιογράφος εκθέτει τους φίλους και την οικογένεια της με μια σειρά ψεύτικων και δυσφημιστικών δημοσιευμάτων που κηλιδώνουν την υπόληψή της και δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια. Η Καταρίνα απελπισμένη από το διασυρμό της δολοφονεί τον διεφθαρμένο δημοσιογράφο Ταίτγκες.

Η παράσταση είναι συμπαραγωγή του Bios.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι το έργο είχε μεταφερθεί και στον κινηματογράφο το 1975 από τον γνωστό Ευρωπαίο σκηνοθέτη Φόλκερ Σλέντορφ.

Κείμενο: Heinrich Böll

Σκηνοθεσία - Διασκευή: Ελεάνα Τσίχλη (η οποία συνεργάζεται με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και μάλιστα έχει υπογράψει τη θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία στην «Φάρμα των Ζώων» που ανέβηκε στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας την περασμένη χειμερινή σαιζόν)

Βοηθός σκηνοθέτη: Βασιλική Τσιροπούλου

Κίνηση: Δημήτρης Κουτσούμπας

Ερμηνεία: Κατερίνα Λάττα, Κλεοπάτρα Μάρκου, Μαριάνθη Παντελοπούλου, Ελεάνα Στραβοδήμου.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture