Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Χιου Τζάκμαν και ένα all star καστ στο αγωνιώδες κοινωνικό θρίλερ "Prisoners" που ξεκινά να προβάλλεται στην Πάτρα

Χιου Τζάκμαν και ένα all star καστ στο α...

Στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε

Καλές κριτικές αλλά και εμπορική επιτυχία στα Αμερικάνικα ταμεία, συνοδεύουν την κοινωνικοαστυνομική ταινία με τίτλο «Prisoners» σε σκηνοθεσία του 46χρονου Καναδού από το Κεμπέκ, Denis Villeneuve που από σήμερα 10 Οκτωβρίου 2013 αρχίζει να προβάλλεται στη χώρα μας (και στην Πάτρα στα Ster cinemas, στη Βέσο Μάρε).

Στο φιλμ που ήδη σε 2 εβδομάδες προβολής στις ΗΠΑ έχει πλέον ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις, πρωταγωνιστεί ένα all star καστ που περιλαμβάνει 4 ηθοποιούς που έχουν προταθεί κατά το παρελθόν για Όσκαρ ερμηνείας και είναι ο γοητευτικός Αυστραλός στην καταγωγή σταρ Hugh Jackman (που προτάθηκε φέτος για τους «Αθλίους»), ο Jake Gyllenhaal, η Viola Davis και ο 43χρονος Terrence Howard (που είχε προταθεί για το «Hustle & Flow»).

Επίσης παίζει η Melissa Leo που κέρδισε Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου για το «The Fighter», η 46χρονη Μαρία Μπέλο και ο 29χρονος Paul Dano στον αινιγματικό ρόλο του κακού.

Η ταινία έκανε την πρεμιέρα της στοTelluride Film Festival, πριν από ένα μήνα στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Το στόρι του δυναμικού αυτού και αγωνιώδους θρίλερ που θέτει επί τάπητος το θέμα της εκδίκησης, εκτυλίσσεται σε ένα προάστιο της Βοστώνης, των ΗΠΑ όπου δύο οικογένειες γιορτάζουν την Ημέρα των Ευχαριστιών. Οι γονείς βρίσκονται στα σαλόνι, τα παιδιά παίζουν. Προς το τέλος της ημέρας, τα παιδιά, δύο κοριτσάκια, εξαφανίζονται...

Ένα οικογενειακό δράμα αρχίζει, μια επιχείρηση ανεύρεσης των δύο μικρών παιδιών τόσο από τον πατέρα του ενός όσο και από έναν αστυνομικό ερευνών. Η αφήγηση εστιάζει στους γονείς του ενός κοριτσιού, σκιαγραφώντας λεπτομερειακά τον τρόπο που βιώνουν την εξαφάνιση της κόρης τους.

Η μητέρα, μην αντέχοντας τον πόνο της απώλειας και την απόγνωση, θα βρει καταφύγιο σε χάπια αγχολυτικά ενώ ο πατέρας αναλαμβάνει τελικά από μόνος του να βρει τους ενόχους και να αποδώσει δικαιοσύνη, καθώς θεωρεί ότι η αστυνομία δεν κάνει σωστά το έργο της.

Η ταινία του Καναδού σκηνοθέτη Denis Villeneuve, υπεύθυνου για την καλλιτεχνική επιτυχία «Incendies – Μέσα από τις Φλόγες» που έφτασε μέχρι την πεντάδα των υποψηφίων ταινιών για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας το 2011, ουσιαστικά υπογραμμίζει το αδιέξοδο της εκδίκησης και του μίσους διότι η ανάγκη για εκδίκηση δεν εκτονώνει τις περισσότερες φορές την κατάσταση αλλά δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα και σε "φυλακίζει" σε ένα αδιέξοδο.

Η ταινία διανέμεται από την Odeon.

Επιμέλεια - Τ. Μαρτάτος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture